|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۸۹۵۰۴
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
بی شک بزرگترین پرونده قضایی سال 94 را می توان برگزاری دادگاه های بابک زنجانی، متهم بزرگ نفتی دانست.
بی شک بزرگترین پرونده قضایی سال 94 را می توان برگزاری دادگاه های بابک زنجانی، متهم بزرگ نفتی دانست.

 26 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی که به بهانه دور زدن تحریم ها، پول نفت را به جیب زده و دو سال پیش به این اتهام دستگیر شده بود، در سال 94 برگزار شد و در این پنج شش ماه به این متهم اجازه داده شد که هم از خود دفاع کند و هم پول های از دست رفته را به کشور برگرداند.

این اتفاق نیفتاد و دست آخر در بهمن ماه سال گذشته، جلسات به پایان رسیدند و کمتر از یک ماه بعدش، حکم بدوی او که اعدام بود، ابلاغ شد.

در این بیست و شش جلسه بابک زنجانی و وکلایش به دفاع از او پرداختند و به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم هم رسیدگی شد. نمایندگانی از شرکت نفت و بانک های مختلف ذی ضرر هم حاضر شدند تا به پیشبرد پرونده کمک کنند.

خلاصه جلسات

جلسه اول

کیفرخواست 237 صفحه ای قرائت شد. در این کیفرخواست به اظهارات عجیب و غریب متهم اشاراتی شده بود. مثلا این که بابک زنجانی از ایجاد حساب کاربری ایمیلش در بانک خود از طرف وزارت اطلاعات خبر داده و مدعی شده که منبع 15 میلیارد یورویی در خارج از کشور دارد.

جلسه دوم

در این جلسه قرائت کیفرخواست ادامه پیدا کرد. در ادامه قرائت کیفرخواست مشخص شد که یکی از اقدامات متقلبانه بابک زنجانی خرید 138 شرکت از سازمان تأمین اجتماعی است. نماینده دادستان در این باره گفت که بابک زنجانی اعلام کرده مبلغ 4 میلیارد یورو را به حساب تأمین اجتماعی واریز کرده است اما پیروی‌ پیگیری‌های بانک مسکن، سازمان تأمین اجتماعی و بانک مرکزی مشخص می‌شود که منابع مالی فوق غیرقابل انتقال و غیرواقعی بوده است.

جلسه سوم

جلسه سوم دادگاه هم با قرائت ادامه کیفرخواست همراه بود که در آن نماینده دادستان از خلق پول غیرواقعی و بدون پشتوانه متهم خبر داد و گفت که او از مسئله تحریم به نفع خود استفاده می کرده و به این شیوه سعی داشته خودش را از دست پیمانکاران رها کند. همچنین مشخص شد که بابک زنجانی برای دریافت وام از یک بانک معتبر شخصیت و شرکت مجهول می سازد و مهر این شخص را هم طراحی می کند تا بتواند با این هویت جعلی، بیش از 8 میلیارد نزد یکی از بانک ها سپرده بگذارد.

جلسه چهارم

در این جلسه بابک زنجانی در یک مقدمه و دو فصل از خود دفاع کرد. این متهم ادعا کرد که برای اثبات قدرت خارجی اش تاکنون ۱۹۶۸ میلیون یورو ضمانتنامه از یک بانک معتبر تهیه و تا دو روز دیگر تقدیم دادگاه خواهد کرد. او گفت: وکلایم می‌خواستند 150 میلیون یورو به حساب بانک مرکزی واریز کنند اما شماره حساب مشکل دارد.

جلسه پنجم

ادامه دفاعیات بابک زنجانی و درگیری با وکیل بانک مسکن

جلسه ششم

در جلسه ششم ادعای زنجانی مبنی بر ارتباط با وزارت اطلاعات هم رد شد. قاضی صلواتی گفت: وزارت اطلاعات هر گونه ارتباط ایمیلی و یا دسترسی مشترک با شخص متهم را تکذیب کرده است. در این جلسات این متهم به ادامه دفاع از خود پرداخت و بار دیگر گفت که می تواند بدهی هایش را پرداخت کند اما امکان آن باید از سوی دادگاه فراهم شود.

جلسه هفتم

معاون دادستان تهران از اموال او در چند کشور دیگر خبر داد و گفت: زنجانی از ابتدا جهت رد اموال فهرستی از اموال خود نوشت و به دادستانی ارائه کرد. در این لیست هیچ نامی از چاه های نفت وی در عراق و تاجیکستان و یا اموالی که وی در دو جلسه قبل دادگاه اعلام کرد نبود.

جلسه هشتم

بیان اظهارات وکیل شرکت hk و درگیری لفظی بین زنجانی و وکیل بانک مسکن/ ادامه دفاعیات بابک زنجانی

جلسه نهم

ادعای بابک زنجانی درباره خرید یک دکل نفتی به کمک ارتش چین

جلسه دهم

پیش کشیده شدن نام یکی از شیخ های اماراتی و تقاضا برای حضور او در دادگاه

جلسه یازدهم

توضیح بابک زنجانی درباره کم شدن 10 میلیارد یورو از حساب 22 میلیاردی اش

جلسه دوازدهم

در این جلسه مسئله ملک ایران زمین مطرح شد و بابک زنجانی مدعی شد که این ملک را در سال 88 از بانک الف از زیرمجموعه های یکی از نهادهای امنیتی خریداری و برای اصل زمین 280میلیارد تومان پرداخت کرده است.

جلسه سیزدهم

نمایندگان بانک‌های ملت، مسکن، تجارت، پست بانک و صادرات حضور داشتند. کارشناس بانک مرکزی در ادامه دفاعیات متهم نفتی به بیان جزئیات قراردادهای نفتی بابک زنجانی پرداخت و نمایندگان سایر بانک ها هم به بیان توضیحاتی پرداختند.

جلسه چهاردهم

عصبانیت وکیل شرکت نفت از دروغ های زنجانی و هشدار مجدد قاضی صلواتی مبنی بر عودت پول های شرکت نفت

جلسه پانزدهم

ادامه دفاعیات وکیل متهم و رد این مسئله که بابک زنجانی با سوء‌استفاده از تحریم‌ها انتظار یک شکار خوب را می‌کشیده و تحریم‌ها همان شکار مناسبی است که زنجانی از بدو آن منتظرش بوده تا اموال بیت‌المال را غارت کند.

جلسه شانزدهم

رد نظرات کارشناسان بانک مرکزی توسط وکیل بابک زنجانی. همچنین وکیل متهم نفتی ادعایی را در خصوص جعلی نبودن پیام‌های سوئیفتی مطرح کرد و گفت که موکلش هیچ گاه پیشگام همکاری با شرکت نفت نبوده است.

جلسه هفدهم

این جلسه هم به دفاعیات وکیل متهم نفتی گذشت. او اتهام افساد فی الارض با استناد به ماده دو قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی را طنز تلخ کیفرخواست نامید!/ درخواست برائت برای بابک زنجانی

جلسه هجدهم

رسیدگی به پرونده اتهامات متهم ردیف دوم/ او استاد دانشگاه لندن، دکترای اقتصاد، دارای تابعیت مضاعف ایرانی انگلیسی، بدون سابقه کیفری و ساکن انگلیس بوده است.

جلسه نوزدهم

این جلسه هم به رسیدگی به اتهامات متهم ردیف دوم اختصاص داشت. او گفت که هیچ وقت فردی صاحب نفوذ نبوده و بابک زنجانی را به وزارت نفت معرفی نکرده است.

جلسه بیستم

افشای نحوه آشنایی بابک زنجانی با وزیر نفت دولت احمدی نژاد توسط قاضی صلواتی/ متهم ردیف دوم واسطه این آشنایی بود.

جلسه بیست و یکم

رسیدگی به اتهامات متهم ردیف سوم/ او حمید فلاح، متولد 1340، بازنشسته ، دارای مدرک دکترای صنایع، متاهل و دارای سه فرزند با تابعیت ایران و بدون سابقه کیفری و ساکن تهران است.

جلسه بیست و دوم

غیرعلنی بودن جلسه دادگاه

جلسه بیست و سوم

ادامه دفاعیات متهم ردیف سوم و ادعای این که تنها با بابک زنجانی دوست بوده و مشارکتی در خلافهایش نداشته است.

جلسه بیست و چهارم

دفاعیات وکیل متهم ردیف سوم و توهین او به دادگاه/ واکنش قاضی صلواتی در برابر توهین های او.

جلسه بیست و پنجم

ادامه دفاعیات وکلای هر سه متهم نفتی و مشخص شدن این نکته که هنوز بابک زنجانی پولی واریز نکرده است.

جلسه بیست و ششم

اخرین جلسه رسیدگی و اخرین دفاعیات وکلا/ دادستان خواستار اشد مجازات شد.

پس از اتمام جلسات، با موافقت دادستان انقلاب اسلامی و شرکت ملی نفت ایران، برخی دارائیهای بابک زنجانی برای تسویه بخشی از بدهیهای وی به شرکت ملی نفت ایران، به مزایده گذاشته شد که طبق گفته وکیل شرکت نفت این کار بدهی های بابک زنجانی را بازنمی گرداند. در همین حین که هنوز بدهی ها پرداخت نشده بود، سخنگوی قوه قضاییه حکم بدوی بابک زنجانی را اعلام کرد و گفت که او و دو متهم دیگر هر سه مفسد فی الارض تشخیص داده شده و به اعدام محکوم شده اند.

سال 94 با این اعلام این حکم به پایان رسید و هنوز تصمیم جدیدی برای بازگرداندن بدهی ها یا تغییر حکم از سوی دستگاه قضا گرفته نشده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین