حجتالاسلام و المسلمین حسین سبحانینیا اظهار کرد: طبق آییننامه مجلس شورای اسلامی برای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی در ابتدا در جلسه علنی اسامی وزرا و کابینه پیشنهادی برای لوحهایی درج میشود و نمایندگان موافق و مخالف برنامه کلی دولت و هم چنین وزرای پیشنهادی بر روی این لوحها برای ایراد سخن ثبتنام میکنند.
وی افزود: طبق قرعهکشی 5 نفر به عنوان موافق و 5 نفر به عنوان مخالف برنامه کلی دولت به ایراد سخن میپردازند که هرکدام 15 دقیقه زمان دارند. سپس آقای روحانی به دفاع از برنامههایش می پردازد. در پایان نیز رایگیری در مورد کل برنامههای دولت انجام میشود.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بعد از این، بررسی صلاحیت هر یک از وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارتخانهها آغاز میشود که برای هر وزیر پیشنهادی دو موافق و دو مخالف فرصت بیان اظهارات خود را دارند که هرکدام از آنها نیز 15 دقیقه زمان دارند سپس وزیر پیشنهادی به مدت نیم ساعت میتواند از برنامههای خود دفاع کند.
سبحانی نیا یادآور شد: هر یک از نمایندگان مخالف و یا موافق میتوانند وقت خود را با سایر نمایندگان تقسیم کنند که بعد از اتمام این روال برای هر 18 وزیر پیشنهادی رایگیری کلی برای کل کابینه صورت میگیرد به گونهای که گلدانهایی جداگانهای برای هر وزیر پیشنهادی بین نمایندگان پخش میشود و آنها رای خود را به گلدانها میاندازند.
وی با بیان اینکه مدت بررسی کلیات برنامه دولت در مجموع دو ساعت ونیم خواهد بود گفت که طبق پیشبینی ما مجلس حداکثر فردا بعدازظهر وارد بررسی صلاحیت هر یک از وزرای پیشنهادی میشود که با توجه به برگزاری جلسات صبح و بعدازظهر به صورت دو شیفت این روند تا روز چهارشنبه 23 مردادماه به اتمام میرسد.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطر نشان کرد که جلسات صبح مجلس از 8 تا 12 خواهد بود و بعداز تنفس دو ساعته جلسات بعدازظهر از 14 تا 18 به طول خواهد انجامید که طبق آییننامه در طول بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی مجلس نطق ندارد و وارد دستور دیگری نمیشود.