|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۶
کد خبر: ۸۷۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۳
علائم اختلاف بین آمریکا و عربستان توجه فعالان بازار نفت را به خود جلب کرده است اما این فعالان در حال حاضر درباره عرضه نفت به بازار جهانی نگرانی چندانی ندارند.
عربستان نسبت به رویکرد آمریکا در قبال سوریه و ایران ناراضی است و ظاهرا این نارضایتی را در محافل سیاسی نشان داده است.

این کشور هفته گذشته در اعتراض به بی‌تفاوتی در قبال سوریه، عضویت دو ساله در شورای امنیت سازمان ملل را رد کرد در شرایطی که این نهاد روی عملکرد سازمان ملل در سوریه نظارت دارد.

جان کلیداف تحلیلگر نفتی گفت: با توجه به مشکلات عرضه نفت که ما از کشورهای عربی داشته‌ایم، عربستان این جای خالی را پر کرده است. باید ببینیم که آیا آنها از نفت به عنوان ابزاری برای آگاه کردن آمریکا از نارضایتی خود استفاده خواهند کرد یا خیر.

گزارش‌ها حاکی از این است که شاهزاده بندر بن سلطان رییس سازمان اطلاعات عربستان به دیپلماتهای اروپایی گفته است در اعتراض به سیاستهای آمریکا در منطقه قصد دارد همکاری با آمریکا را در زمینه مسلح کردن و آموزش شورشیان سوری کاهش دهد.

اندرو لیپو یک تحلیلگر نفتی دیگر گفت: فکر نمی‌کنم که این مسئله روی روابط نفتی تاثیر بگذارد. اما در عین حال فکر می‌کنم ناآرامی زیادی در منطقه خاورمیانه وجود داشته باشد و ما مطمئنا حمایت عربستان را خواهیم داشت به رغم اینکه آن‌ها نسبت به آب شدن یخ روابط ایران و آمریکا ناخشنود هستند.

وی گفت: آمریکا همچنان یکی از بزرگترین بازارهای نفتی عربستان است که 50 درصد سهام پالایشگاه موتیوا در تگزاس را به همراه شل در اختیار دارد.

وی افزود: عربستان به تازگی 10 میلیارد دلار برای توسعه بندر آرتور هزینه کرده است.

حسن روحانی رییس جمهور جدید ایران از زمان سفر به نیویورک برای حضور در نشست سازمان ملل درحال بهبود مناسبات با غرب بوده است.

این در حالی است که تحلیلگران گفته‌اند انتظار ندارند به رغم پیشرفت در گفت‌وگوهای هسته‌ای، تحریم‌های ایران به این زودی‌ها برداشته شوند.

اما ایران در حال حاضر در حال برقراری ارتباط با خریداران نفتی قدیمی خود و صحبت درباره کاهش قیمت پس از لغو تحریم‌هاست.

در خصوص سوریه دولت اوباما نسبت به مسوول دانستن دولت این کشور برای مرگ غیرنظامیان در حملات شیمیایی چند ماه پیش بسیار جدی است.

عربستان سعودی در حال لابی برای یک کرسی موقت در شورای امنیت بود، اما بسیار تعجب آور است که این کشور ناگهان از این درخواست خود صرف نظر کرد و شورای امنیت را به بی تفاوتی در برخورد با مسئله سوریه و مناقشه فلسطین و اسرائیل متهم کرد.

بهای نفت برنت در واکنش به این اتفاق کمی بالا رفت اما مجددا کاهش یافت. اما بهای نفت آمریکا پس از انتشار گزارشها درباره ذخایر نفت آمریکا که حاکی از افزایش عرضه بود، به شدت کاهش یافته است.

کیلداف افزود: فعالیت پالایشگاههای آمریکا نسبت به دوران اوج تابستان کندتر شده و این مسئله در کنار افزایش تولید نفت شیل باعث شده که ذخایر نفت آمریکا افزایش پیدا کند.

عربستان در زمینه تحریم‌های غرب علیه ایران به غرب کمک کرده است. بهبود در مناسبات ایران و آمریکا باعث بازگشت روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت ایران به بازار جهانی خواهد شد.

گن مک گلان تحلیلگر انرژی گفت: آنها واقعا نمی‌خواهند که نفت ایران به بازار بازگردد. عربستان از حضور در شورای امنیت کنار کشیده زیرا با فعالیت در پشت صحنه راحت‌تر است.

عربستان برای پر کردن جای خالی ایران در بازار، تولید نفت خود را به میزان بی سابقه‌ای افزایش داده است. تولید نفت عربستان بیش از 10 میلیون بشکه در روز است. آمریکا امسال جای روسیه را به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان گرفت، اما در زمینه صادرات نفت عربستان همچنان درصد قرار دارد.

آمریکا در هفته منتهی به 11 اکتبر روزانه هفت میلیون و 400 هزار بشکه نفت تولید کرد که نسبت به هفته قبل از آن(روزانه هفت میلیون و 800 هزار بشکه) 11 درصد کاهش نشان می‌دهد.

عربستان سال گذشته به طور متوسط روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه نفت به آمریکا صادر کرد که نسبت به سال 2011(یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز) افزایش یافته است.

همچنین عربستان 16 درصد واردات نفت آمریکا را تامین می کند و از این حیث پس از کانادا در رتبه دوم است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین