|
|
امروز: چهارشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۸۷۷۹۴
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۹
اگر چه شاهزاده ترکی الفیصل در حال حاضر هیچ سمت رسمی در عربستان ندارد اما عمده دیدگاه‌های وی بازتاب دیدگاه‌های شاهزاده‌های ارشد عربستان تلقی شده و بر حلقه‌های سیاست خارجی عربستان تاثیرگذار هستند.
شاهزاده ترکی الفیصل امروز(دوشنبه)‌ اظهارنظرهای باراک اوباما در مصاحبه با نشریه آتلانتیک را که در آن از برخی کشورها از جمله عربستان به عنوان "مفت خور" یاد کرده بود، محکوم کرده و گفت، این اظهارنظرهای اوباما "ما را غافلگیر کرد".

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،به نقل از خبرگزاری رویترز، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه چند روز پیش خود با مجله آتلانتیک از عربستان سعودی به عنوان یک "مفت خور" در سیاست خارجی آمریکا یاد و از این کشور به دلیل حمایت از بی تحملی مذهبی و عدم سازش با ایران انتقاد کرد.

ترکی الفیصل در مقاله ای با عنوان "نَه.. آقای اوباما" که در روزنامه الشرق الاوسط منتشر شد، ادعا کرد که "عربستان سعودی پیشگام تشکیل ائتلافی برای مبارزه با داعش و جبهه النصره و آموزش دادن به سوری های باصطلاح آزادی خواه برای مبارزه با بشار الاسد بود؛ عربستان همچنین بدون کمک خواهی از آمریکا پیشگام حمایت نظامی، سیاسی و بشردوستانه از مردم یمن بود تا آنها کشورشان را از چنگال گروه حوثی (انصارالله) نجات دهند.

الفیصل خطاب به اوباما می نویسد، شما در دیدارتان با ملک سلمان گفتید که عربستان در جهان عرب و جهان اسلام نقش کلیدی دارد و باید با فعالیت های خرابکارانه ایران مقابله کرد ولی هم اکنون دیدگاه تان را درباره ما سعودی ها تغییر داده اید و عربستان را به دامن زدن به مناقشات فرقه ای و مذهبی در سوریه، یمن و عراق متهم می کنید و با درخواست از ما برای همکاری با ایران در مسائل منطقه، اوضاع را بدتر می کنید؛ آیا دیدگاه اوباما درباره عربستان ریشه در نارضایتی اش از حمایت عربستان از ملت مصر دارد، ملتی که علیه دولت اخوان المسلمین که از حمایت خود اوباما برخوردار بود، قیام کرد؟

رییس سرویس اطلاعات عربستان خطاب به اوباما می افزاید: پادشاه سابق عربستان در آخرین دیدارش با شما با دستش محکم روی میز کوبید و گفت که آقای رئیس جمهور! دیگر هیچ خط و نشانی برای ما نکش. ملک عبدالله از شما به علت فراموش کردن دوستی 80 سالۀ ریاض و واشنگتن و طرفداری از ایران که آمریکا را شیطان بزرگ می خواند، شدیدا انتقاد کرد.

آقای اوباما! ما آن کسانی نیستیم که آنها را به سوء استفاده از دیگران برای دست یابی به اهدافشان متهم می کنید؟ ما همچنان ملت آمریکا را متحد خود می دانیم و هرگز حمایت های جرج بوش را که با اعزام نیروهای آمریکائی به خاورمیانه به تجاوز صدام به کویت پایان داد، فراموش نخواهیم کرد.

اوباما در مصاحبه با مجله آتلانتیک، عربستان و چند متحد عرب دیگر آمریکا را به دامن زدن به ناآرامی های خاورمیانه و تلاش برای کشاندن آمریکا به میدان جنگ نیابتی با ایران متهم کرده و گفته بود که منافع آمریکا ایجاب می کند که از سیاست حمایت نظامی مستمر خود از عربستان و متحدانش دست بردارد.

از سوی دیگر "پاتریک کوبرن" کارشناس خاورمیانه روزنامه ایندیپندنت در مقاله ای خود نوشت: مصاحبه اوباما نشان می دهد که آمریکا به عربستان و متحدانش پشت کرده است و مهمترین اتفاق سیاست خارجی واشنگتن امتناع آمریکا از حمله نظامی به سوریه و تن ندادن به درخواست عربستان، چند کشور عرب دیگر و ترکیه برای براندازی نظام سوریه بود.

این داستانسرایی مضحک سعودی ها که خشم ریاض از پشت کردن اوباما به دست نشانده های دیرین آمریکا در منطقه خاورمیانه را به نمایش می گذارد، موضوع دیگری را نیز به ذهن متبادر می کند و آن الگو برداری خیالی عربستان از اقدام شجاعانه وزیر خارجه ایران در بحبوحه مذاکرات نفس گیر 1+5 است، جایی که محمد جواد ظریف به پشتوانه قدرت مردم ایران به طرف های غربی هشدار داد «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید».


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین