قائم مقام وزیر نفت مطرح کرد
کد خبر: ۸۷۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲
قائم مقام وزیر نفت گفت: تنها راه ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف سوخت و بهبود ناوگان حمل و نقل، اصلاح قیمتهاست که البته دولت و مجلس در این زمینه با تنگناهایی روبرو هستند.
قائم مقام وزیر نفت گفت: تنها راه ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف سوخت و بهبود ناوگان حمل و نقل، اصلاح قیمتهاست که البته دولت و مجلس در این زمینه با تنگناهایی روبرو هستند.

به گزارش وزارت نفت، سید کاظم وزیری هامانه افزود: تولید و تامین فرآورده های نفتی و توزیع آن در کشور از ماموریت های اصلی وزارت نفت است بر همین اساس کوشش می شود حداکثر تولید و حداقل واردات شکل گیرد.

وی به رشد روز افزون مصرف فرآورده های نفتی در کشور اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته با هدف جلوگیری از هدر رفت سوخت، طرحی تعریف و سامانه هوشمند سوخت اجرا شد که با راه اندازی آن شاهد کاهش مصرف بنزین بودیم.

قائم مقام مقام وزیر نفت بابیان اینکه اکنون طرح عرضه سوخت به ازای پیمایش اجرا می شود، گفت: این طرح دستاوردهای مطلوبی به همراه داشته که سبب صرفه جویی چهار تا هشت میلیون لیتر گازوئیل شده و این به معنای جلوگیری از پدیده قاچاق است.

به گفته وزیری هامانه، هدف از اجرای طرح تخصیص گازوئیل به ازای پیمایش بهبود وضع ناوگان حمل ونقل کشور است.

وی با اشاره به مسایل زیست محیطی گفت: با کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی، چالش های محیط زیست نیز تا حدودی برطرف می شود.

وزیری هامانه به تجربه کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت: در برخی کشورهای اروپایی بیش از ٧٠ درصد از قیمت سوخت را مالیات تشکیل می دهد، اما در ایران همین درصد از قیمت سوخت، یارانه است بنابراین هرگز با چنین سازوکاری مصرف بهبود نمی یابد زیرا سوخت یارانه ای به آسانی (از نظر قیمتی) در اختیارش قرار می گیرد.

از ابتدای مهرماه امسال طرح عرضه سوخت به ازای پیمایش آغاز شد که سبب کاهش قاچاق گازوئیل شده است.

در این طرح، بر اساس اطلاعات بارنامه و مسافت طی شده توسط کامیون ها و خودروهای دیزلی، سوخت گازوئیل به آنها تعلق می گیرد.

اکنون قیمت گازوئیل یارانه ای در کشور لیتری سه هزار ریال است که تفاوت زیادی با قیمت این نوع سوخت در کشورهای همسایه داشته و سبب جذابیت قاچاق آن شده است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین