|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۳
کد خبر: ۸۶۴۲۷
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۰
بر اساس این تحقیقات احتمال آنکه انسان در جریان تولد خود دچار حمله قلبی عروقی شود، 27 درصد بیشتر است.
در اوایل دهه 1900 میلادی زن سیاه پوستی که پوست اندک روشنی داشت خانه اش را ترک کرد تا برای خود جائی در جوامع سفید پوست آمریکا پیدا کند. مادر سالخورده اش که به شدت به خاطر این اقدام دختر دلشکسته شده بود، چند روز بعد جانش را از دست داد و ادامه داستان.

این اتفاق البته نمونه های واقعی زیادی دارد اما در اصل به رمانی به نام محدودیت های زندگی مربوط می شود که در سال 1933 میلادی منتشر گردید و یک سال بعد هم فیلمی از روی آن ساخته شد.

حتما برایتان پیش آمده که از شنیدن خبری به شدت احساساتی شده باشید و این حس و آنچنان بر شما مستولی شده که «قلبتان را از کار انداخته». البته معمولا این عبارت را برای ابراز احساساتی به کار می بریم که ما را به شدت متاثر می کنند و یقینا در واقعیت چنین مساله ای رخ نمی دهد. با این همه، دانشمندان چندین دهه هست که اعلام نموده اند، در برخی موارد نادر، استرس زیادی می تواند به مرگ ناگهانی انسان بیانجامد.

این حمله که با نام سندروم قلب شکسته از آن یاد می شود نخستین بار در دهه 1990 میلادی توسط محققان ژاپنی کشف شد و در نتیجه آن، بخشی از بافت عضلانی قلب دچار نوعی ضعف ناگهانی می شود که این اتفاق نیز به انبساط سریع و یکباره بطن چپ آن می انجامد.

عواملی نظیر استرس فیزیکی، دلهره و یا استرس حسی حاد از مواردی به شمار می روند که می توانند به بروز این اتفاق بیانجامند. سندروم قلب شکسته علائمی نظیر درد، قطع تنفس، حملات قلبی و حتی مرگ فرد را می تواند به دنبال داشته باشد.

امروز اما، دانشمندان مقاله جدیدی را در نشریه قلب اروپا منتشر کرده اند که براساس آن، قلب انسان می تواند از خوشی و شادی زیاد نیز دچار این تجربه شود. دانشمندان برای انجام تحقیقات خود، 1750 بیمار مبتلا به این سندروم را در ایالات متحده آمریکا و 8 کشور اروپایی مورد بررسی قرار دادند.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که 485 بیمار به واسطه یک رویداد حسی دچار آن سندروم شده اند که بیشتر از همه نیز در زنان یائسه مشاهده شد و جالب است بدانید که 95 درصد از افرادی که این سندروم را داشتند در گروه زنان بودند.

اما 96 درصد از رویدادهای حسی تجربه شده توسط این افراد به اتفاقات ناراحت کننده و مملو از استرس مربوط می شده (مثلا مرگ همسر یا حضور در مراسم خاکسپاری یک عزیز) با این همه، 4 درصد موارد نیز بعد از بروز رویدادهای خوشحال کننده نظیر جشن تولد یا تولد نوه اتفاق افتاده بودند.

البته این 4 درصد تنها معادل با 20 نفر از افراد حاضر در تحقیقات را تشکیل می دادند اما باز هم یافته بسیار مهمی به حساب می آید. حالا این آمار را همراه با تحقیقی در نظر بگیرید که در سال 2006 میلادی انجام گرفت و براساس آن، احتمال آنکه انسان در جریان تولد خود دچار حمله قلبی عروقی شود، 27 درصد بیشتر است. [پس با این حساب شاید برگزاری یک جشن تولد غافلگیر کننده چندان هم ایده خوبی نباشد].

به گفته دکتر یلنا قدری، پژوهشگر ارشد این تحقیق افرادی که چنین حمله ای را تجربه می کنند دیگر در گروه سندروم «قلب شکسته» جای نمی گیرند چراکه این بیماری از طریق احساسات مثبت نیز ممکن است اتفاق بیافتد.

خانم قدری در ادامه گفته است: متخصصان حوزه سلامت باید از این مساله آگاه باشند و در نظر داشته باشند بیمارانی که با علائم حمله قلبی از یک میهمانی شاد به اورژانس آورده می شوند (نظیر درد در قفسه سینه و اختلال در نفس کشیدن) درست به اندازه افرادی که یک خبر ناخوشایند را شنیده اند ممکن است که به این سندروم مبتلا شده باشند.

منبع : دیجیاتو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین