|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۶
کد خبر: ۸۶۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۶
اگر سندرز در میان دموکرات‌ها بتواند بر کلینتون غلبه کند، با توجه به مواضع ایده‌آل وی در ارتباط با برجام، می‌توانیم حتی به گسترش روابط میان دو کشور خوشبین باشیم.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم مهدی مطهرنیا نوشت:

ایالات متحده آمریکا این روزها شاهد رقابت‌های داغ انتخاباتی است و کاندیداهای ریاست‌جمهوری در حال تلاش برای رسیدن به دور نهایی در قالب رودررویی دو حزب اصلی، جمهوریخواه و دموکرات هستند. این که در اردوگاه جمهوریخواهان دونالد ترامپ یا کروز به عنوان کاندیدای اصلی مطرح شوند و در میان دموکرات‌ها هیلاری کلینتون یا سندرز یا اینکه چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا شود، بیشتر مساله‌ای مربوط به ایالات متحده و شهروندان آن است. آنچه که در ایران در مرکز توجه قرار دارد، آن است که آیا با روی کار آمدن هر یک از این گزینه‌ها که در دو حزب اصلی آن کشور حضور دارند، شاهد ایجاد فضایی مثبت در به فعلیت رسیدن و اجرای درست و دقیق برجام خواهیم بود یا خیر؟! مهم رای آوردن رئیس‌جمهوری است که در فضای پسابرجام دارای امتیازات بیشتری نسبت به رقبا، در تاکید بر اجرای کامل برجام باشد؛ لذا افکار عمومی در ایران به اردوگاه دموکرات‌ها تمایل بیشتری دارد. چراکه ایرانیان به دقت به انتخابات آمریکا می‌نگرند و می‌کوشند آن را در یک پیمایش معنادار قرار دهند و شاهد آن هستند که ترامپ چه مواضع افراطی و خطرناکی دارد. مردم ایران در پیمایش معنادار خود به دنبال ردیابی این معنا هستند که در آینده ما چگونه می‌توانیم به فضای مثبت و تعاملی اجرای برجام ادامه دهیم.


اگر سندرز در میان دموکرات‌ها بتواند بر کلینتون غلبه کند، با توجه به مواضع ایده‌آل وی در ارتباط با برجام، می‌توانیم حتی به گسترش روابط میان دو کشور خوشبین باشیم. کلینتون اگرچه درباره ایران محافظه‌کارانه‌تر سخن می‌گوید، اما به نظر می رسد او بیشتر افکار عمومی جناح رقیب را برای کسب آرا مدنظر دارد و به دنبال ایجاد یک فضای محافظه‌کارانه در ارتباط با ایران، براي جلب بیشتر اقبال عمومی به خود در انتخابات نهایی و در صورت غلبه بر سندرز است. جمهوریخواهان نیز اساسا نسبت به دموکرات‌ها مواضع سرسختانه‌تری در قبال ایران دارند اما باید اذعان داشت که الزامات ناشی از اوضاع بین‌المللی و نیاز به ارتباط با ایران و تامین نظم آتی جهان، موجب می شود حتی جمهوریخواهان نیز در صورت به قدرت رسیدن، مجبور به برداشتن گام‌های مثبت در تعامل با ایران باشند. اگرچه روی کار آمدن ترامپ یا کروز می تواند در یک‌سال اول به قدرت رسیدن جمهوریخواهان قدری فضا را منفی سازد اما در نهایت برجام و انجام آن گریزناپذیر می‌نماید؛ چرا که اگر برجام عملی نشود، شاهد ایجاد فضایی منفی و حتی تیره خواهیم بود که نزد مردم ایران و آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر پذیرفتنی نیست.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین