کد خبر: ۸۶۱۱۲
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
اصلانی تأکید کرد: «حضور زنان حضور عفیفانه‌ای است و این حرف‌ها جز نشانه نادانی و جهل نیست و من خودم این حرف‌ها را جدی نمی‌گیرم، چون آن‌قدر حضور زنان در کشور ما با صلابت و مقتدرانه و عفیفانه است که هیچ‌کس نمی‌تواند شائبه‌ای بر آن وارد کند».
واکنش به اظهارات اخیر نادر قاضی‌پور - نماینده ارومیه در مجلس - به فعالان سیاسی و رسانه‌ای محدود نشده است و چهره‌های غیرسیاسی نیز به این سخنان انتقاد کرده‌اند؛ از جمله دختر شهید باکری، همسر محمدعلی رامین و رئیس بسیج زنان.

 روزنامه «شرق» در بخشی از گزارش امروز خود در این رابطه نوشته است: آسیه باکری، فرزند شهید باکری که اهل ارومیه است، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «آقای قاضی‌پور متأسفم برای شما و مردم شهرم که شما را به‌عنوان نماینده‌شان انتخاب کردند. لطف کنید از این به بعد اسم پدر و عموی من را در سخنرانی‌هایتان نبرید، چون هرکس می‌خواهد از آنها تعریف کند از ادبشان می‌گوید و شما با این ادبیاتتان لیاقت بردن اسم آنها را ندارید».

شهلا لاهیجی، ناشر و مترجم ایرانی نیز در گفت‌وگو با «شرق» ضمن اظهار تأسف درباره انتشار سخنان نادر قاضی‌پور در سطح وسیع اظهار کرد: «این داستان به‌قدری مضحک است که دلم نمی‌خواهد درباره‌اش زیاد فکر کنم. مسأله فقط این ادبیات سخیف نیست، بلکه وقتی که از زنان سلب صلاحیت می‌شود هم یک دشنام است، در حقیقت وقتی از 600 زن سلب صلاحیت می‌شود، باعث می‌شود چنین مسأله‌ای ادامه‌دار شود. ما به این مسائل سال‌هاست عادت کرده‌ایم. این ادبیات گاهی منتشر می‌شود و گاهی نمی‌شود. گاهی زنان را موجب گناه می‌خوانند و زمان دیگر موجب شر. به نظر من اینها وحشت است که علتش را نمی‌دانم. نمی‌دانم به چه علت کسانی که نماینده مردم هستند از زنان وحشت دارند».

وی با اشاره به اینکه تمام این مسأله در سطح جهانی نیز می‌تواند برای ما ناخوشایند باشد، تأکید می‌کند: «حضور زن‌ها در مجلس می‌توانست باعث کسب آبرو در سطح جهانی ‌شود. باید پرسید این همه وحشت از کجا ناشی می‌شود. وقتی یک نماینده چنین به زن‌ها دشنام می‌دهد، نمی‌داند این دشنام به‌نوعی به خودش بازمی‌گردد. مرد وقتی به زنی دشنام می‌دهد به مادر، همسر و خواهرش و نیمی از جمعیت مملکت دشنام می‌دهد و دیگر برایش آبرو نمی‌ماند».

سوسن صفاوردی، استاد دانشگاه و همسر محمدعلی رامین در گفت‌وگو با «شرق» با اظهار تعجب و غیرقابل‌باور خواندن شنیدن این سخنان از یک نماینده مجلس عنوان کرد: «بسیار جای تأسف دارد که ایشان خودشان را منتسب به پیامبر و رهبری و از دفاع مقدس صحبت می‌کنند و متأسفانه تفاسیری که ایشان دارند درست مخالف با سیره پیامبر در رابطه با تکریم زنان، موردتأکید قرار گرفته. پیامبر تأکید می‌کند که کسی به جز انسان‌های لعین به زنان توهین نمی‌کند. جمله ایشان یک توهین کامل به قشر عظیمی از این مرز و بوم است که نه‌تنها نیمی از جامعه بلکه کل جامعه را دربر می‌گیرد چون این نیمه تربیت‌کننده و تأثیرگذار بر نیمه دیگر جامعه است».

مشاور امور بین‌الملل معاونت زنان و ریاست‌جمهوری در دوره احمدی‌نژاد در ادامه تأکید کرد: «وقتی ایشان در این حد به این قشر با این نگاه برخورد می‌کند، دیگر حرفی نمی‌ماند. البته هر انسانی با ظرفیت وجودی خودش به مسائل می‌پردازد. ما بعضا ارزش‌های جامعه را در حد درک خودمان پایین می‌کشیم و در نتیجه به ضدارزش تبدیل می‌کنیم و در اینجا ایشان وقتی خود را رهرو پیامبر می‌دانند و از طرفی صحبت‌هایشان در تضاد با سیره پیامبر است، مشخص می‌شود که ما در ادراک خودمان از سیره‌ای که مدعی پیروی از آن هستیم دچار مشکلیم و مجدداً با قالب‌های فکری خود این سیره را زیر سؤال می‌بریم. آقای قاضی‌پور تأکید می‌کنند که من جز رهبر کسی را قبول ندارم. اگر فرمایش ایشان را مبنی بر این بگذاریم که کاملا پیرو هستند، در اینجا هم متأسفانه شدیداً برخلاف سیره رهبری رفتاری را از خودشان نشان می‌دهند که بجاست کسانی که چنین ادعایی دارند حداقل ادبیات خودشان را به ایشان نزدیک کنند. ما چنین ادبیاتی را درباره هیچ شری نشنیده‌ایم به‌ویژه در مورد زنان. ایشان چیزی جز تکریم و احترام از زنان نگفته‌اند و از تأثیرگذاری زنان در جامعه گفته‌اند و تأکید امام خمینی و رهبری در رابطه با زنان، استفاده از ظرفیت آنان در اجتماع بود».

صفاوردی در ادامه تأکید کرد: «ایشان در رابطه با جنگ نیز مسائلی را مطرح کردند که من شدیدا اظهار تأسف می‌کنم. ما سال‌ها پرچمی را در دست داشتیم که بیانگر نکات اخلاقی در جبهه‌های جنگ ما بود. ما وقتی اسرای عراقی را داشتیم با پیروی از سیره ائمه و امیرمؤمنان برخورد تعریف‌شده‌ای با آنها داشتیم. ایشان کل این تاریخ را زیر سؤال بردند درحالی‌که دنیا اذعان کرد در جنگ تحمیلی ما صحنه‌هایی را از رزمنده‌ها داشتیم که جز بزرگواری دربر نداشت».

این استاد دانشگاه افزود: «من معتقدم صحبت‌های ایشان نشانه ادراک یک فرد است و مطلقا آن را نمی‌شود به ملت غیور و بافرهنگ ارومیه منتسب کرد و این نشانه ظرفیت خود این فرد است و واقعا بجاست که نظام ما برای اینکه از این صحبت‌ها تبری بجوید، عکس‌العمل مناسبی به این فرد نشان دهد تا کسی به خودش اجازه ندهد هرازچندگاهی با این سخنان افکار عمومی را متشنج کند. ایشان امنیت روانی جامعه را با صحبت‌های بی‌پایه و اساسش بر هم زده و نشانه فرهنگ قشری و کوچه‌بازاری اوست و منتسب به هیچ رهبر و مکتب و هیچ سیره‌ای نیست».

مینو اصلانی، رئیس بسیج زنان کشور نیز در گفت‌وگو با «شرق» ضمن اظهار تأسف از انتشار سخنان نادر قاضی‌پور بیان کرد: «من فکر می‌کنم نباید به این سخنان پرداخت و باعث انتشار بیشتر آن شد، چراکه این سخنان شایسته هیچ انسانی نیست، چه برسد به یک نماینده مجلس. این ادبیات به‌قدری سخیف است که نمی‌دانم چه باید گفت».

وی در پاسخ به این پرسش که "نظرتان درباره فعالیت‌های سیاسی زنان چیست؟" گفت: «اساساً انقلاب اسلامی و به‌ویژه دیدگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری دیدگاهی مترقی و متعالی است و شأنیت زن را به صورت اعلی برای ما تبیین کرده‌اند و فعالیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی زنان کشور ما بعد از انقلاب زبانزد همه کشورهاست. این حرف‌ها در حضور زنان هیچ تأثیری نمی‌گذارد و من واقعا تعجب می‌کنم چگونه یک نماینده مجلس می‌تواند چنین سخن بگوید».

اصلانی تأکید کرد: «حضور زنان حضور عفیفانه‌ای است و این حرف‌ها جز نشانه نادانی و جهل نیست و من خودم این حرف‌ها را جدی نمی‌گیرم، چون آن‌قدر حضور زنان در کشور ما با صلابت و مقتدرانه و عفیفانه است که هیچ‌کس نمی‌تواند شائبه‌ای بر آن وارد کند».



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین