|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
کد خبر: ۸۵۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
فهرست‌ امید 40، اصولگرا 29 ، صدای ملت 5 و مستقل‌ها 24 درصد کرسی‌های بهارستان را به دست آوردند.
لیست‌های امید 40، اصولگرا 29، صدای ملت 5 و مستقل ها 24 درصد کرسی‌های مجلس را بدست آوردند از میان 138 نامزدی که به مرحله دوم راه یافتند 35 نفر اصولگرا ، 34 نفر از فهرست امید و 69 نفر خارج از لیست‌ها هستند وارونه خوانی پیام انتخابات 7 اسفند؛ مروری بر ادعاها و تفسیرهای یکسویه از نتایج انتخابات اخیر ناگفته های سخنگوی شورای نگهبان از بررسی صلاحیت ها: ردصلاحیت ها زیر نظر دبیر شورا و معاون اجرایی ایشان بود.

وزن گرایش‌های سیاسی در «بهارستان»

فهرست‌ امید 40، اصولگرا 29 ، صدای ملت 5 و  مستقل‌ها 24 درصد کرسی‌های بهارستان را به دست آوردند.

با اتمام شمارش آرای انتخابات مجلس پنجم و اعلام رسمی نتایج از سوی وزارت کشور، از میان 221 نامزد راه یافته به بهارستان در مرحله اول، فهرست امید حدود 40 درصد کرسی‌ها را به خود اختصاص داده است. سهم ائتلاف اصولگرایان حدود 29 درصد و فهرست صدای ملت نیز حدود 5 درصد است. نزدیک به 24 درصد از صندلی‌های سبز مجلس را هم نامزدهایی کسب کرده‌اند که نام‌شان در هیچ کدام از فهرست‌های رسمی  و اصلی جناح‌ها نیامده است. 4/2 درصد منتخبان نیز برگزیدگان اقلیت های دینی هستند.

برخلاف اطلاع‌رسانی برخی رسانه‌های اصولگرا در دو سه روز گذشته که اکثریت کرسی‌های مجلس را از آن اصولگرایان می‌دانستند، آمار رسمی حکایت از اکثریت یافتن فهرست اصلاح‌طلبان و هواداران دولت دارد.

براساس این گزارش که ملاک گرایش سیاسی راه‌یافتگان، حضور آنها در فهرست‌های اصلی (اصولگرا، امید و صدای ملت) است، از 221 نامزدی که موفق شدند در دور اول راهی مجلس شوند، 87 نفر نامشان فقط در فهرست امید بوده است.

 64 نفر هم نامزد اختصاصی فهرست اصولگرایان و 53 نفر هم نام‌شان در هیچ فهرستی نبوده که می‌توان آنها را مستقل خواند که خود، به دو گروه تقسیم می‌شوند، نخست نامزدهایی که گرایش جناحی دارند اما به دلیل خارج از لیست اصلی جناح خود ماندن به صورت  انفرادی و خارج از لیست وارد انتخابات شده و به بهارستان راه یافته‌اند و دوم گروهی که تعلق جناحی ندارند. علاوه براین ،  فهرست صدای ملت با ریاست علی مطهری 12 کرسی به دست آورده است. البته از آنجایی که رقابت اصلی بین دو فهرست اصولگرایان و امید (اعتدالگرایان) بود، نامزدهای مشترک بین صـــــــدای ملت و اصولگرا به نام اصولگرا درج شده و نامــزدهای مشترک بین صدای ملت و فهرست امید هم به نام فهرست اعتدالگرایان قید شده است.

مضاف بر این اگر نامزدهای فهرست صدای ملت و فهرست امید را با عنوان کرسی اعتدالگرایان فرض کنیم، سهم آنها 99 کرسی و حدود 45 درصد می‌شود.

در همین حال به گفته علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور 138 نامزد هم به مرحله دوم راه یافتند که در نیمه دوم فروردین سال آینده برای کسب 69 کرسی باقی مانده رقابت خواهند کرد.

 از میان راه یافتگان به مرحله دوم 34 نامزد از آن فهرست امید است و سهم ائتلاف اصولگرایان 35 نامزد است. 60 نامزد اساساً نام‌شان در فهرست‌های اصلی نیامده و نام 9 نفر در فهرست صدای ملت آمده است.

موفقیت چشمگیر اصلاح‌طلبان و هواداران دولت در انتخابات مجلس در حالی است که آنها در شرایط برابر با رقیبان اصولگرای خود پای به میدان رقابت نگذاشتند.

بانیان تهیه فهرست امید تا آخرین روز اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها، چشم به نتایج رایزنی‌ها و بررسی شکایات رد صلاحیت شدگان داشتند حال آنکه رقبای آنها از چند روز قبل از آغاز تبلیغات رسمی فهرست خود را برای سراسر کشور بسته بودند و فرصت بیشتری برای تبلیغ داشتند.

گذشته از این کیفیت دو فهرست هم به لحاظ حضور نامزدهای شناخته شده قابل مقایسه نیست. چرا که در پی رد صلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح‌طلب و اعتدالگرا، آنها از میان نامزدهای باقی مانده که عمدتاً برای فعالان سیاسی هم ناشناخته بودند، اقدام به بستن فهرست خود کردند.

با این حال و با وجود تمام تنگناها، آنها اعتماد اکثریت مردم ایران را به خود جلب کردند. شوک بزرگ‌تر اما در تهران رخ داد که همه نامزدهای فهرست امید راهی بهارستان شدند و چهره‌های شاخص و شناخته شده‌ای همچون غلامعلی حدادعادل، احمد توکلی، الیاس نادران، علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی، محمد نبی حبیبی و... ناچار به وداع با بهارستان شدند.

منبع: ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین