کد خبر: ۸۵۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
یکی از مهم‌ترین نکات استفاده از کارت‌های بانکی اعتبار این کارت‌ها در دنیاست. به این معنا که چند کشور و با چه سطح از اعتبار بانک‌های بین‌المللی و محلی این نوع کارت‌ها را می‌پذیرند.
سرانجام پای کارت‌های خارجی به بازار پولی و بانکی ایران باز شد، هرچند که احتمال کمی دارد که بین این کارت‌ها، ویزا کارت و مسترکارت باشند، اما موضوع مهم این است که کارت‌های بانکی خارجی بین‌المللی می‌تواند تأثیر بسزایی درپیشرفت این بخش درسیستم بانکی ایران داشته باشد. از ابتدای تحریم تا به امروز سیستم‌های بانکی ایران به دلیل محدودیت‌های تحریم دربخش کارت‌های بانکی و بانکداری الکترونیک بیش از ١٠‌سال عقب مانده و نیاز دارد تا به‌روز شود. غیر از این موضوع پس از قبول توافق و اجرای برجام اگر قرار باشد مراودات اقتصادی ایران با دنیا برقرار شود، باید هرچه زودتر و به بهترین شکل ارتباطات پولی و بانکی نیز برقرار شود. بنابراین ورود کارت‌های بانکی می‌تواند گام مهمی در این عرصه باشد. حال بانک مرکزی اعلام کرده که در آینده‌ای نه‌چندان دور یعنی ‌سال ٩٥ قرار است کارت‌های بانکی بین‌المللی ژاپنی، چینی و به احتمال زیاد در گام‌های بعدی مسترکارت و ویزا وارد شبکه بانکی ‌شود.

داوود محمدبیگی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی از ورود نخستین کارت‌های بین‌المللی در نظام بانکی کشور درسال آینده خبر داد و گفت: براساس مذاکرات انجام‌شده با بانک جی.بی.سی (JBC) ژاپن قرار است کارت‌های بین‌المللی این شرکت از‌ سال آینده وارد نظام بانکی ایران شود.

محمدبیگی درباره ورود کارت‌های بین‌المللی همچون «ویزا کارت و مسترکارت» و دیگر کارت‌های بین‌المللی به بازار ایران افزود: هرچند محدودیت‌هایی برای بهره‌گیری از این کارت‌ها وجود دارد، اما برای پاسخگویی به نیاز مشتریان بعد از برجام، مذاکراتی با دو بانک جی.بی.سی (JBC) ژاپن و سی.یو.پی (CPU) چین انجام شده است.

١٣٠ کشور پذیرنده‌ کارت‌ها

یکی از مهم‌ترین نکات استفاده از کارت‌های بانکی اعتبار این کارت‌ها در دنیاست. به این معنا که چند کشور و با چه سطح از اعتبار بانک‌های بین‌المللی و محلی این نوع کارت‌ها را می‌پذیرند. محمدبیگی دراین‌باره اضافه کرد: برهمین اساس در دوهفته گذشته جلساتی با مسئولان بانک ژاپنی برگزار و قرار شد کارت‌های این شرکت درکشورمان عملیاتی شود. بدین‌ترتیب کارت‌های ژاپنی در ٦ماه نخست ‌سال آینده در نظام بانکی کشور عملیاتی و برای مشتریان ایرانی صادر می‌شود.

این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: کارت‌های جی.بی.سی در ١٣٠ کشور دنیا پذیرندگی دارد، ضمن این‌که ٣٠‌میلیون فروشگاه در دنیا زیرپوشش آن قرار دارند؛ البته این میزان پوشش‌دهی نصف شبکه ویزا کارت است. به گفته مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، دارندگان کارت‌های جی.بی.سی می‌توانند از این کارت درکشورهای جنوب‌شرقی آسیا و اروپا استفاده کنند، اما پوشش‌دهی آن در آمریکای ‌شمالی ضریب نفوذ بالایی ندارد. کارت‌های جی.بی.سی تا حدود زیادی حمل پول به کشورهای آسیایی و اروپایی را آسان می‌کند. محمدبیگی با تأکید بر این‌که بانک مرکزی به‌طور قطع برای ورود کارت‌های بین‌المللی برنامه‌هایی را در دستور کار دارد، افزود: با توجه به شرایط ایجادشده در پسابرجام، مشتریان بانک‌ها انتظاراتی را برای بهره‌گیری از کارت‌های بین‌المللی دارند.

این مقام مسئول با بیان اینکه، بانک مرکزی از ٥ماه گذشته اقداماتی را در این زمینه انجام داده است، اظهار داشت: درهمین زمینه برنامه‌ریزی‌هایی برای اتصال شبکه شتاب با شبکه‌های خارجی همانند ویزا و مستر (کارت) انجام شده است. وی با یادآوری وجود شبکه‌های پرداخت بین‌المللی در دنیا افزود: بزرگترین ‌این شبکه‌ها مربوط به ویزا، مستر، JBC ژاپن و CUP چین است، اما برای برقراری ارتباط با این شبکه‌های بین‌المللی به انجام تغییرات در شبکه‌های داخلی نیز نیاز است.

چانه‌زنی برای کاهش هزینه خدمات کارت‌ها

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در ادامه گفت: بعد از عملیاتی‌شدن برجام مکاتباتی با این چهارشبکه پرداخت بین‌المللی انجام شد؛ اما به دلیل آمریکایی بودن شرکت‌های ویزا و مسترکارت، محدودیت برای ورود آنها به بازار ایران وجود دارد. البته بخش حقوقی بانک مرکزی درنظر دارد با بهره‌گیری از فرصت‌های برجام، این مشکلات و محدودیت‌ها را رفع کند و اقداماتی را در این زمینه انجام داده است.

محمدبیگی تصریح کرد: البته منظور بانک مرکزی اتصال رسمی با شبکه‌های پرداخت بین‌المللی است، اما برخی از بانک‌ها به صورت غیررسمی از طریق بانک‌های ارمنستان و آذربایجان این کارت‌ها را صادر می‌کنند که موردنظر بانک مرکزی نیست زیرا در این صورت مشتریان ایرانی به‌عنوان مشتریان بانک‌های ارمنستانی و جمهوری آذربایجان محسوب می‌شوند. وی با تأکید بر این‌که، بانک مرکزی تلاش دارد به صورت رسمی به شبکه‌های بین‌المللی پرداخت متصل شود، اظهار داشت: طبق اخبار منتشرشده، برخی از بانک‌ها بهره‌گیری از این کارت‌ها را برای مشتریان خود امکان‌پذیر کرده‌اند اما این امر از طرق غیررسمی انجام می‌شود.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی به هزینه پردازش توسط شرکت‌های بین‌المللی نیز اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در تلاش است تا تخفیف‌های مناسبی را از این شرکت‌ها برای مشتریان ایرانی دریافت کند زیرا شرکت‌های بین‌المللی بابت پردازش هزینه‌هایی را دریافت می‌کنند و برهمین اساس درحال چانه‌زنی با آنها هستیم. وی، «پرداخت نکردن هزینه توسط مشتریان این کارت‌ها برای انجام تراکنش‌های داخلی» را خط قرمز بانک مرکزی اعلام کرد و افزود: نباید مشتریان ایرانی برای بهره‌گیری از خدمات داخلی هزینه‌ای را پرداخت کنند و فقط در صورت خروج از کشور این خدمات شامل هزینه خواهد بود.

منبع:شهروند

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین