|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۹
کد خبر: ۸۳۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۲
به نظر من آقاي روحاني در حد توان خود زحمات زيادي براي كشور و جريان‌هاي سياسي اعم از جريان اصلاحات كشيده است. در زمينه انتخابات نيز ايشان مواضع صريح و روشني بيان كردند و خواستار حضور منصفانه و عادلانه همه جريان‌هاي سياسي در انتخابات شدند.
صلاحيت سيد حسن خميني براي انتخابات مجلس خبرگان از سوي شوراي نگهبان احراز نشد. عدم احراز صلاحيت سيد حسن خميني خيلي زود رنگ واقعيت گرفت و نوه حضرت امام (ره) بدون حضور در تبليغات انتخاباتي از صحنه انتخابات كنار رفت. نكته ديگر اينكه پس از برخی ردصلاحيت ‌های چهره‌هاي اصلاح‌طلب شرايط جديدي براي هر دو جريان سياسي كشور به وجود آمده كه نيازمند تحليل و بررسي است.

 به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،به همين دليل و براي تحليل مهم‌ترين اتفاقات مربوط به انتخابات اسفندماه با حجت‌الاسلام حسين انصاري راد رئيس كميسيون اصل90 مجلس ششم گفت‌وگو كرديم. انصاري راد معتقد است: «به جز بازيگران و سياست‌بازاني كه براي دستيابي به قدرت، شهرت، اخلاق، قانون را به بازي مي‌گيرند، تجربه خرداد76، شكست در انتخابات مجلس ششم و روي كار آمدن محمود احمدي‌نژاد كه كشور را با مشكلات متعددي روبه رو كرد درس‌هاي فراواني براي اصولگرايان به همراه داشته و به همين دليل اين جريان تلاش خواهد كرد درباره برخي رفتارها و اقدامات گذشته خود رويكرد جديدي در پيش بگيرد. در ادامه متن گفت‌وگوي «آرمان» با حجت‌الاسلام حسين انصاري راد را از نظر مي‌گذرانيد.
 

با ثبت نام گسترده چهره‌هاي سياسي در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و همچنين مجلس خبرگان فضاي اميدواركننده‌اي براي برگزاري يك انتخابات باشكوه در كشور به وجود آمده بود. با اين وجود برخی رد صلاحيت‌ها تا حدود فضاي انتخاباتي را تحت الشعاع خود قرار داده است. ارزيابي شما چيست؟

استقبال مردم و چهره‌هاي سياسي از انتخابات مناسب و قابل تقدير بود. به همين دليل انتظار مي‌رفت در مساله تاييد صلاحيت‌ها تصميمي متناسب‌تر با حضور گسترده چهره‌هاي سياسي اتخاذ شود. نكته ديگر اينكه در مساله تاييد صلاحيت‌ها و رد صلاحیت‌ها باید مدارك و مستندات لازم و محكمه پسند در اين زمينه به داوطلبان ارائه شود تا هيچ گونه شك و شبهه در اين زمينه به وجود نيايد. به نظر من عملكرد وزرات كشور در تاييد صلاحيت‌ها در هيات‌هاي اجرايي قابل قبول بود و در اين زمينه دقت و سعه صدر وجود داشت. مجلس شوراي اسلامي مظهر اراده مردم در قانون اساسي و مهم‌ترين ركن مردمسالاري در نظام جمهوري اسلامي است. به همين دليل همه جريان‌ها و چهره‌هاي سياسي بايد به صورت آزادانه و عادلانه در انتخابات شركت كنند تا مظهر اراده ملت رنگ حقيقت بگيرد و سبب نااميدي و ناكامي دشمنان جمهوري اسلامي شود. شكل‌گيري يك مجلس معتدل و كارآمد در آينده مي‌تواند به بسياري از مشكلات اقتصادي، سياسي و اجتماعي پايان دهد و بسياري از نقشه‌هاي خصمانه دشمنان انقلاب اسلامي را نقش برآب كند. در عین حال، باید تاکید کرد اصلاح‌طلبان هيچ‌گاه خود را خارج از نظام تعريف نكرده و همواره خود را به اجراي قانون اساسي كشور ملزم مي‌دانند. به همين دليل اين جريان در انتخابات پيش رو با اعتماد و اتكا به خداوند متعال در صحنه انتخابات با قدرت تمام حاضر خواهند شد و انشاءا... پيروز انتخابات خواهند بود. بنده همين جا از مردم شريف ايران تقاضا دارم با حضور پرشور و قدرتمند خود در انتخابات آينده زمينه حضور چهره‌هاي معتدل، متعهد و دلسوز نظام را در مجلس آينده فراهم كنند.

در شرايط كنوني جريان اصلاحات از بيرون و جريان اصولگرايي از درون با مشكل مواجه شده‌اند. به نظر شما اصولگرايان پس از رد صلاحيت چهره‌هاي اصلاح‌طلب چه استراتژي‌ای براي خود تدوين خواهند كرد و با چه آرايش سياسي در انتخابات حاضر خواهند شد؟

به نظر مي‌رسد به جز بازيگران و سياست‌بازاني كه براي دستيابي به قدرت، اخلاق وقانون را به بازي مي‌گيرند، تجربه خرداد76، شكست در انتخابات مجلس ششم و روي كار آمدن محمود احمدي‌نژاد كه كشور را با مشكلات متعددي روبه رو كرد درس‌هاي فراواني براي اصولگرايان به همراه داشته و به همين دليل اين جريان تلاش خواهد كرد درباره برخي رفتارها و اقدامات گذشته خود رويكرد جديدي در پيش بگيرد. در شرايط كنوني مردم به سياست‌هاي اصولگرايان اعتماد ندارند و به همين دليل اصولگرايان بايد با تحليل دقيق عملكرد خود و جبران خطاهاي گذشته، راهكارهاي جديدي را براي خود طراحي كنند و براساس راهكارهاي جديد در صحنه انتخابات حاضر شوند. به نظر من اختلاف اصلي اصلاح‌طلبان با اصولگرايان معتدل در نوع برداشت از رابطه مديريت و سياست است. در دوران مشروطيت مراجع بزرگي مانند آخوند خراساني و مرحوم ناييني تلاش كردند بين حاكميت مردم و دموكراسي و ارزش‌هاي مذهبي نوعي هماهنگي قابل قبول و كاربردي به وجود بياورند. بسياري از علماي بزرگ در دوران مشروطيت نيز به همين دليل از قانون مشروطيت حمايت كردند. اين وضعيت در انقلاب اسلامي و استقرار جمهوري اسلامي نيز وجود داشت. حضرت امام خميني (ره) با جمع‌بندي صحيحي از مردم سالاري وارزش‌هاي والاي دين اسلام بناي نظام جمهوري اسلامي را گذاشتند كه مورد حمايت علما و شخصيت‌هاي سياسي آزاده جهان قرار گرفت. حضرت امام (ره) در همه مسائل كشور نظر و آراي مردم را مقدم برهر چيزي مي‌دانستند و معتقد بودند در همه زمينه‌ها بايد با مردم مشورت شود. با اين وجود در دوران مشروطيت برخي، آزادي را به «كلمه ملعونه آزادي» تعبير مي‌كردند. اين عده كلمه آزادي را از قلم خود در ادبيات سياسي كشور جا انداخته‌اند. اين در حالي است كه در دين مبين اسلام به صراحت عنوان شده كه خداوند انسان را حاكم بر سرنوشت اجتماعي خويش خلق كرده است. به همين دليل هيچ كس نمي‌تواند اين حق را از انسان سلب كند يا اينكه به ديگري واگذار كند. در نتيجه اختلاف بين اصلاح‌طلبان و اصولگرايان معتدل به هيچ عنوان درباره مسائل كلي و بديهي نظام و اسلام نيست و بيشتر اختلاف سليقه‌ها درباره چگونگي اجراي احكام و سياست‌هاي جاري نظام است. در همه كشورهاي جهان بين جريان‌ها و شخصيت‌هاي سياسي اختلاف سليقه وجود دارد و اين مساله در دنياي سياسي امري مرسوم و طبيعي به شمار مي‌رود. راه‌حل اين اختلاف سليقه‌ها نيز گفت‌وگو و تعامل و در نهايت اهميت دادن به آراي مردم و انتخابات است. با تمام اين اوصاف بنده اطمينان دارم انتخابات پيش رو با تمام مشكلاتي كه در آن وجود دارد در نهايت به خير و صلاح مردم ايران تمام مي‌شود و بهترين افراد وارد مجلس خواهند شد. در شرايط كنوني جريان‌هاي سياسي اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا بايد به تحليل و ارزيابي مشكلات گذشته خود بپردازند و تلاش كنند اشتباهات گذشته خود را اصلاح و زمينه را براي بهبود وضعيت اداره كشور و حل مشكلات مردم به وجود بياورند.

تا پيش از اعلام ردصلاحيت‌ها حزب اعتدال و توسعه قصد داشت به صورت مستقل وارد مبارزات انتخاباتي شود. با اين وجود و پس از رد صلاحيت‌هاي صورت گرفته محتمل‌ترين و نزديك‌ترين گزينه همكاري با جريان اصلاحات حزب اعتدال و توسعه است. موضع شما درباره همكاري با اين حزب چيست؟

در شرايط كنوني آقاي روحاني و همچنين اعضاي كابينه ايشان در اجراي سياست‌هاي خود با جريان اصلاحات همراه و همگام هستند. در نتيجه بهترين استراتژي بين جريان اصلاحات و اعتدال گرايان همكاري و ارائه ليست مشترك انتخاباتي است.

در شرايط كنوني چه توقعي از آقاي روحاني داريد؟آيا تلاش‌هاي ايشان متناسب با مطالبات انتخاباتي جريان اصلاحات بوده است؟

به نظر من آقاي روحاني در حد توان خود زحمات زيادي براي كشور و جريان‌هاي سياسي اعم از جريان اصلاحات كشيده است. در زمينه انتخابات نيز ايشان مواضع صريح و روشني بيان كردند و خواستار حضور منصفانه و عادلانه همه جريان‌هاي سياسي در انتخابات شدند. آقاي روحاني در دو سال گذشته همواره تلاش كرده به وعده‌هاي انتخاباتي خود عمل كند و در حد توان خود در راستاي برآورده كردن مطالبات مردم وحاميان خود تلاش كرده است.

ارزيابي شما از عدم احراز سيد حسن خميني و مواضع ايشان پس از ردصلاحيت چيست؟

بنده آيت‌ا... سيد حسن خميني را فرد شايسته و با كفايتي براي حضور در مجلس خبرگان مي‌دانستم و معتقدم در صورت حضور در انتخابات با اقبال روبه‌رو می‌شد. به نظر من رد صلاحيت سيد حسن خميني يك افسوس بزرگ خواهد بود.

برخي از منتقدان براين باورند سيد حسن خميني در سناريوي آيت‌ا... هاشمي بازي مي‌كند و حمايت‌هاي ايشان از سيد حسن خميني بي‌دليل نيست. ارزيابي شما از رابطه آيت‌ا... هاشمي و سيد حسن خميني چيست؟

سيد حسن خميني شخصيتي كاملا مستقل است و تا آنجا كه بنده اطلاع دارم با مشي معتدلي كه دارد با اغلب شخصيت‌هاي سياسي و از جمله آيت‌ا... هاشمي رابطه مناسب و متعادلي دارد. اين در حالي است كه آيت‌ا... هاشمي به جز سيد حسن خميني از شخصيت‌هاي ديگر سياسي نيز حمايت كرده است. نكته مهم ديگر اينكه آيت‌ا... هاشمي نزديك به 50 سال با خانواده حضرت امام (ره) از نزديك رابطه داشته و طبيعي است كه با سيد حسن خميني به عنوان نوه حضرت امام (ره) و فرزند سيد احمد خميني رابطه مناسب و نزديكي داشته باشد.

به نظر شما انتخابات مجلس شوراي اسلامي به چه ميزان بر برنامه‌هاي دولت آقاي روحاني و همچنين مساله برجام تاثيرگذار است؟ اگر موافقان برجام و سياست‌هاي دولت تدبير و اميد وارد مجلس شوند چه اتفاقي رخ خواهد داد و اگر مخالفان برجام و دولت كه به نظر داراي استراتژي و اهداف از پيش تعيين شده هستند وارد مجلس دهم شوند سياست‌هاي دولت ممكن است با چه چالش‌هايي مواجه شود؟

به نظر من مخالفان برجام را بايد به دو گروه تقسيم‌بندي كنيم. گروه اول كساني هستند كه به دليل اميال و اغراض سياسي با برجام مخالفت مي‌كنند. در كنار اين عده گروه ديگري هستند كه از سر دلسوزي نگران آينده كشور هستند و اگر مشكلاتي وجود داشته باشد آن را با مسئولان مربوطه مطرح مي‌كنند. گروهي كه با اميال و اغراض سياسي با برجام مخالفت مي‌كنند شبيه كساني هستند كه خود را به خواب زده‌اند و ما هرچه تلاش كنيم نمي‌توانيم آنها را از خواب بيدار كنيم. دليل اصلي اين مخالفت‌ها سياسي است و قرار نيست هيچ‌گونه توافقي در چنين فضاي سياسي صورت بگيرد. در كنار اين نوع مخالفت‌ها، برخي از مخالفت‌ها به صورت واقعي و از سر نگراني و دلواپسي صورت مي‌گيرد. اين نوع مخالفت‌ها نيز داراي چند حالت است. ممكن است عده‌اي از واقعيت‌هاي موجود اطلاع ندارند و براساس شنيده‌ها قضاوت مي‌كنند يا اينكه اطلاع دقيق و عميق از مساله دارند و به همين دليل تلاش مي‌كنند نقاط ضعف را مطرح و در جهت برطرف كردن آن كوشش كنند. برجام تصميم جمعي نظام سياسي بوده كه مورد تاييد مقام معظم رهبري نيز قرار گرفته است. در شرايط كنوني كليه قطعنامه‌هاي سازمان ملل، شوراي حكام، اتحاديه اروپا و همچنين تحريم‌هاي آمريكا عليه ايران لغو شده است. لغو تحريم‌ها براي مردم ايران و همچنين نظام جمهوري اسلامي يك موفقيت بزرگ بوده است.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
0
0
سیدخسن خمینی در امتحان خبرگان شرکت نکرد . قانون را زیر پا گذاشت. سابقه حمایت از فتنه گران را دارد. اجتهادش احراز نشد.
اما جوان 24 ساله در امتحان خبرگان شرکت کرد. قانون را رعایت کرد. سابقه حمایت از فتنه گران را ندارد. اجتهادش اخراز شد.
به نظر شما فرق این دو نفر برای رفتن به مجلس خبرگان در چیست؟؟
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین