|
|
امروز: شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳
کد خبر: ۸۳۳۸۰
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
در این خصوص نیز لازم است بدانیم دیگر این مساله که حتما طیفی به شکل صددرصد با ترکیب کلاسیک راست گرایانه یا چپ گرایانه در انتخابات حاضر شود، منسوخ شده است. به نظر می آید امروز این فاصله ها برداشته شده و جریان سومی در راه است.
روزنامه آرمان در یادداشتی با قلم بهروز نعمتی نماینده مجلس نهم نوشت:

حدود پانزده روز دیگر بهارستان مستاجران 4 سال آینده خود را خواهد شناخت. اما در این ایام بحثی که بیش از همه نقل محافل بوده و مورد تحلیل و گمانه کارشناسان سیاسی قرار گرفته است، بحث لیست های انتخاباتی و نحوه صف بندی رقبای انتخاباتی این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

در این یادداشت می خوانیم: در این میان همچنین برخی گمانه هایی مبنی بر لیست هایی مشترک میان حامیان دولت و رهروان یا نزدیکان به علی لاریجانی مطرح می نمایند. در آستانه انتخابات رایزنی های گروه های مختلف امری طبیعی است. به هر روی جلسات متعدد و رایزنی های فشرده در حال انجام بوده و البته این به نوعی خود خصلت مردم سالاری دینی نیز به شمار می رود که گروه های مختلف با همدیگر رایزنی می کنند تا در نهایت بتوانند لیستی مشترک ارائه دهند. در کلیت امر باید گفت مجلس آینده مجلسی خواهد بود متفاوت از مجالس هفتم، هشتم و نهم. استنباطم این است که در این دوره مجلس شورای اسلامی که دوره ای بسیار مهم نیز هست- وبه سبب شرایط پسابرجام اهمیت آن دوچندان نیز می شود- طیف های مختلفی حضور خواهند داشت و قاطبه مجلس نیز متشکل از افرادی با تفکر و منش اعتدالی خواهند بود. از سویی نیز در لیست های انتخاباتی نام هایی از جبهه های همسو، اما نه لزوما واحد دیده می شود. برای مثال در لیست جبهه اصلاحات نام برخی از نمایندگان معتدل خرد گرا از جریان اصولگرایی دیده می شود و در سایر لیست ها نیز به همین ترتیب.

در این خصوص نیز لازم است بدانیم دیگر این مساله که حتما طیفی به شکل صددرصد با ترکیب کلاسیک راست گرایانه یا چپ گرایانه در انتخابات حاضر شود، منسوخ شده است. به نظر می آید امروز این فاصله ها برداشته شده و جریان سومی در راه است. جریانی متشکل از سلایق مختلف اما با اسم رمز اعتدال و میانه روی مبتنی بر خردگرایی. مشی ای که در ابتدای مجلس نهم و در فراکسیون رهروان نیز تا حدی تجربه شده است. در آن فراکسیون که البته ریاستش را نیز علی لاریجانی بر عهده داشت، هم نمایندگان اصلاح طلب، هم اعتدال گرا، هم اصولگرایان، هم مستقلین و غیره حضور داشتند. این تفکر البته در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و در قضیه انتخاب دکتر روحانی شکلی ملموس تر، واضح تر و روشن تر به خود گرفت و نتیجه بسیار خوبی نیز در پی داشت. لذا به نظر می آید در این دوره از انتخابات این مساله نمود بیشتری داشته باشد. به هر حال اکثریت مردم از تندروی ها خسته اند. تندروی هایی که بسیاری از مشکلات کشور را به گونه ای لاینحل باقی گذاشته است. در نتیجه اگر فضا به گونه ای باشد که مجموع توان کشور به سمت تفکر اعتدالی و البته به سوی استفاده از همه نیرو های نخبه و توانمند پیش رود، پایه های مردم سالاری در کشور بسیار تقویت شده و فضا برای حل مشکلات اساسی مردم و نظام مهیا می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین