|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۰
کد خبر: ۸۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۱
وزير نيرو با بیان اینکه می توان با همکاری مجلس و اختصاص 10 هزار میلیارد ریال اعتبار در سال 93 مشکل آب 5 میلیون روستایی خراسان رضوی را در 2 سال حل کرد، گفت: از طریق جلسات شورای عالی آب، تصمیمات موثری در دولت برای حل مشکل آبی کشور گرفته خواهد شد.
حمید چیت چیان در ديدار با نمايندگان استان خراسان رضوي گفت: چنانچه 10 درصد در مصارف كشاورزي صرفه جويي كنيم مي توانيم بيشتر از كل مصرف مكمل آب در شرب و صنعت، منابع آب جديد براي شرب و صنعت تامين كنيم.

وزیر نیرو اظهار داشت: موضوع آب نه در خراسان رضوي، بلكه در كل كشور اصلي ترين مسئله اي است كه پيش روي ما است. با همكاري نمايندگان مجلس با وزارت نيرو و تخصيص اعتبار 10هزار ميليارد ریالی براي سال 93 در بودجه آب وزارت نيرو،‌ طي دو سال مشكل آب 5 ميليون روستايي در استان خراسان رضوي حل خواهد شد.

چیت چیان با اشاره به اينكه بيشتر نگراني ها در رابطه با استان خراسان رضوي مسائل مربوط به آب اين استان است گفت: اينكه در زمينه آب و استحصال آب در كشور اقدامات اساسي صورت گرفته است اصلا جاي ترديد نيست و در 30 سال گذشته اقداماتي كه در خصوص استحصال آب انجام شده به اقرار مراجع بين المللي نمونه بوده و بايد توجه داشت كه وضعيت فعلی فقط براي كشور ما نيست، بلكه در تمام دنيا اين مشكل وجود دارد.

وی افزود: با توجه به منابع علمي، مديريت منابع آب در دنيا 4 مرحله داشته است. در مرحله اول مرحله فراواني آب بوده كه هر كس به ميزان نياز خود از جريان طبيعي آب در طبيعت استفاده مي كرده است ولي با افزايش جمعيت و توسعه كشاورزي و شهرنشيني و توسعه صنعت كار به جايي رسيده كه جريان طبيعي آب در طبيعت پاسخگو نبوده، لذا براي احداث تاسيساتي كه بتواند آب را براي مصارف مورد نياز تامين كند اقدام شده است.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر، چندين دهه است كه اين مرحله نيز در اغلب كشورهاي دنيا به اتمام رسيده و مرحله سوم كار آغاز شده است. در مرحله سوم ساخت تاسيسات جديد قادر به تامين منابع آب جديد نيست بنابراين تنها راه حل موجود براي حل اين مشكل مديريت در مصرف است.

چیت چیان در ادامه با تاكيد بر اينكه كل مصرف آب شرب 5 درصد از ميزان تقاضا را در برمي گيرد و سه درصد براي صنعت و 92 درصد براي مصارف كشاورزي استفاده مي شود تاكيد كرد: براي برون رفت از اين چالش چنانچه 10 درصد در مصارف كشاورزي صرفه جويي كنيم مي توانيم بيشتر از كل مصرف مكمل آب در شرب و صنعت، منابع آب جديد براي شرب و صنعت تامين كنيم.

وي ادامه داد: فشار بيش از حد براي ساخت سد و بند جديد خيلي كارساز نيست و عمده كاري كه مي توانيم انجام دهيم تكيه بر روي مديريت مصرف مخصوصا در بخش كشاورزي است. چيت چيان با مقايسه مصرف آب در ایران و فلسطين اشغالي گفت: در فلسطين اشغالي سهم سرانه هر فرد ساكن در اين كشور يک نهم ميزان آب تجديد شونده سرانه يک نفر ايراني است و با اينكه اينها به ازاء هر نفر یک نهم مردم ايران آب در اختيار دارند، اما به نحوي كشاورزي را سازماندهي و مديريت كرده اند كه با توليد محصولات خود، پاسخگوي عمده قسمتي از نيازهاي كشورهاي اروپايي هستند.

وزير نيرو يادآورشد: اقدام به مديريت مصرف در بخش كشاورزي به معناي كاهش محصولات كشاورزي نيست بلكه به اين معناست كه با استفاده از آب كمتر محصولات كشاورزي بيشتري را توليد كنيم. وي در مورد نحوه سازماندهي اين كار گفت: چنانچه برنامه ريزي صحيحي انجام گيرد، با مديريت در سطح بالاي كشور مشكلات مربوط به آب حل خواهد شد.

چیت چیان بیان داشت: وزارت كشاورزي نيز بايد نقش خود را در اين مورد ايفا كند و در هيئت دولت تصميم گرفته شده است تا اين موضوع به بهترين شكل ممكن حل شود. وي با بيان اين مطلب كه در طي چهار دولت گذشته فقط 7 بار جلسه شوراي عالي آب تشكيل شده است افزود: در اوايل مهرماه سال جاري اولين جلسه شوراي عالي آب برگزار شد و بنا داريم جلسات شوراي عالي آب همه ماهه با حضور رئیس جمهور يا معاون اول ايشان برگزار شده و هماهنگي هاي لازم در خصوص برون رفت از اين چالش كه دنيا نيز با آن درگير است انجام پذيرد.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین