|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
کد خبر: ۸۲۸۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
وزیر نفت با اشاره به عملکرد دولت در حوزه گازرسانی گفت: در یک‌سال اخیر ٨٠٠ هزار خانوار روستایی از نعمت گاز برخوردار شدند؛ ضمن این‌که گازرسانی روستایی به استان سیستان و بلوچستان نیز در این دولت انجام شد.
در حالی که این روزها انتقاد های بسیاری به وزیر نفت نسبت به عقد  قراردادهای جدید نفتی مطرح می‌شود،زنگنه با واکنش به این انتقاد ها و طرح این پرسش  که وقتی هنوز قراردادی بسته نشده ما کدام‌یک را آن‌گونه که منتقدان می گویند، باید لغو کنیم؟گفت : البته ما از انتقاد استقبال می‌کنیم اما منتقدان خودشان باید بدانند که چه می‌خواهند. بیژن نامدار زنگنه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما هنوز نمی‌دانیم دلیل اینکه عده‌ای درخواست لغو قراردادها را دارند چیست؟ تصریح کرد: در زمان احمدی‌نژاد هم 5 قرارداد ازجمله در یاران جنوبی، آزادگان شمالی و جنوبی، آذر و یادآوران امضا شد که دو قرارداد از این تعداد، ایرانی بوده  و سه قرارداد نیز با چینی‌ها منعقد شده بود.

اگر قرار به لغو قرارداد با خارجی‌ها باشد چرا آن زمان نسبت به انعقاد آنها هیچ انتقادی صورت نمی‌گرفت. وزیر نفت با اشاره به این که آنچه در قراردادهای جدید نفتی ملاک عمل ماست مصوبه دولت است، گفت:  یک سایتی به نام  IPCدرکانادا درست کرده‌اند و انتظار دارند که ما جواب سوالات‌شان را بدهیم در حالی که ما وظیفه نداریم که جواب یک سایتی را که فقط نام IPC  را به خود گرفته بدهیم. زنگنه ادامه داد: هنوز متن و پیش‌نویس قراردادهای جدید نفتی ارائه نشده و فقط مبنایی تهیه شده ضمن اینکه  آنچه باید مورد استناد و ارزیابی قرار گیرد فقط مصوبه دولت است. وزیر نفت با بیان اینکه برخی می‌‌گویند این قراردادهای جدید نفتی خیانت است، افزود: به‌طور مثال آقای توکلی نماینده مجلس علیه من صحبت کرد. من به عنوان نماینده ایشان را قبول دارم زیرا کسی است که دلش برای کشور می‌سوزد و نظر خود را نیز اعلام می‌کند.  من به وی پیشنهاد دادم که با هم مذاکره کنیم اما برخی بنای لجبازی دارند. زنگنه تصریح کرد: البته ما هیچ‌وقت نگفته‌ایم که قراردادها خالی از اشکال است چرا که متن آن نوشته انسان است و وحی مُنزل نیست که بدون ایراد باشد. وی تاکید کرد: می‌گویند نباید پای کشورهای خارجی به ایران باز شود. در این مورد نیز جای بحث نیست؛ یا من نباید باشم و یا نفت را باید تعطیل کنیم.
 وزیر نفت با تاکید بر این‌که منافع ملی کشور مهم است، افزود: همه باید به این مهم توجه کنیم که با وجود اختلاف سلیقه‌ها، حفظ و پیروی از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی برای ما اصل است. البته برخی می‌گویند خارجی‌ها وارد قراردادها نشوند که این مطلب منطقی نیست. زنگنه با بیان این‌که باید همدیگر را تحمل کنیم، به خاطره‌ای از امام راحل اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) زمانی که زوج‌های جوان برای عقد به حضور ایشان می رفتند، فقط یک جمله می گفتند و آن جمله این بود که «با هم بسازید»؛ زندگی سیاسی یک کشور نیز اینچنین است و باید با هم بسازیم.

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که فردی روی مواضع خود به طور غیراصولی پافشاری کند؛ از این رو باید تعامل کنیم و با هم دشمنی نداشته باشیم. ما یک نسل هستیم و باید با هم بسازیم، زیرا این گونه است که شرایط برای توسعه کشور و منافع ملی فراهم می شود.

 پارس جنوبی ،مهم ترین برنامه نفتی دولت

وزیر نفت با اشاره به عملکرد صنعت نفت در دولت یازدهم، برنامه توسعه پارس‌جنوبی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت و وزارت نفت اعلام کرد و گفت: توسعه این میدان، کار بی‌نظیر صنعت نفت و جمهوری اسلامی است؛ بر این اساس و با توجه به عقب‌ماندگی‌هایی که طی سال‌های اخیر در توسعه این میدان به وجود آمده بود، به اولویت‌بندی ١٧ فاز در حال توسعه پارس‌جنوبی پرداختیم. زنگنه با بیان اینکه توسعه هفت فاز پارس‌جنوبی اولویت نخست وزارت نفت بوده  و پس از آن توسعه ١٠ فاز دیگر به اولویت دوم بدل شد، ادامه داد: بر این اساس، تمرکز خود را بر تکمیل توسعه هفت فاز پارس‌جنوبی قرار دادیم و با این‌که در همان ایام با معضلات مالی روبه‌رو شدیم، اما پارسال فاز ١٢ پارس‌جنوبی و امسال نیز فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی به صورت رسمی افتتاح شد. وی با بیان این‌که فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی پیش از افتتاح در مدار قرار گرفته بودند، افزود: با این حال در این دولت بنا داشتیم تا زمانی که همه واحدها در مدار قرار نگرفته از افتتاح رسمی آن خودداری کنیم. هم‌اکنون نیز فاز ١٨ پارس‌جنوبی با گاز دریا در مدار بوده و فاز ١٧ نیز با گاز فازهای ٦ تا ٨ پارس‌جنوبی در مدار است. وزیر نفت با بیان این‌که اوایل سال ٩٥، فازهای ١٧ و ١٨ نیز به صورت رسمی افتتاح می‌شود، تصریح کرد: چنانچه مشکلات مالی نبود، امسال نیز ٤ فاز ١٩ (معادل دو فاز)، ٢٠ و ٢١ نیز وارد مدار می‌شدند،اما به دلیل مشکلات مالی، سال آینده این فازها نیز وارد مدار می‌شوند. زنگنه تصریح کرد: برنامه کلی ما این است که ١٠ فاز باقی‌مانده پارس‌جنوبی جز فاز ١٤ تا پایان دولت یازدهم وارد مدار شود که با اجرای آنها از نظر برداشت روزانه، دغدغه عقب‌ماندگی برداشت از این میدان مشترک را نخواهیم داشت.

وی با اشاره به نیاز ٣٠ میلیارد دلاری برای توسعه فازهای باقی‌مانده پارس‌جنوبی تصریح کرد: در دولت یازدهم در بدترین شرایط تحریم‌ها و مشکلات ناشی از کاهش قیمت نفت و منابع مالی، توانستیم فازهای پارس‌جنوبی را وارد مدار تولید کرده و به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم.

وزیر نفت گفت: در سال ٩٢ نزدیک به ٤٥ درصد و پارسال، ٢٧ درصد سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها از طریق سوخت مایع تامین می‌شد، اما با مجموع اقدام‌هایی که در پارس‌جنوبی انجام شد، امسال این مقدار به ١٧ درصد رسیده است که این موضوع نشان دهنده شاخص افزایش مصرف گاز در نیروگاه‌هاست. زنگنه با بیان این‌که طی همین بازه زمانی نیز بدون محدودیت سوخت صنایع را با گاز تامین کردیم، افزود: همین  موضوع سبب شد تا تولید صنایع پتروشیمی نیز افزایش یابد.

وی افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت‌خام را یکی از سیاست‌های اصلی دولت یازدهم اعلام کرد و اظهار داشت: با افزایش ظرفیت تولید نفت، مقدار صادرات نفت ما نیز افزایش می‌یابد. از سوی دیگر، با افتتاح فازهای پارس‌جنوبی نیز تولید میعانات گازی و در نتیجه صادرات آنها نیز افزایش خواهد یافت.

 افزایش ظرفیت تولید نفت تا 300 هزار بشکه

وزیر نفت با اشاره به اقدام‌های وزارت نفت برای افزایش ظرفیت تولید نفت با اولویت میدان‌های مشترک، عنوان کرد: اولویت نخست ما در این میان، توسعه میدان‌های غرب کارون است که ظرفیت تولید آنها در ابتدای دولت یازدهم از ٥٠ تا ٦٠ هزار بشکه در روز تا پایان این دولت به روزانه ٣٠٠ هزار بشکه می‌رسد.

به گفته زنگنه، براساس برنامه‌ریزی انجام شده، سال آینده ظرفیت تولید میدان‌های غرب کارون به بیش از ٢٠٠ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به عملکرد صنعت پتروشیمی نیز تصریح کرد: در آغاز فعالیت دولت یازدهم، ارزش تولید محصولات پتروشیمی بر پایه قیمت‌های سال ١٣٩٠، ١٦ میلیارد دلار بود که امسال این رقم به ١٨ میلیارد دلار می‌رسد. وزیر نفت تصریح کرد: با اجرای طرح‌های جدید صنعت پتروشیمی تا پایان سال ٩٦، ارزش تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ٢٢ میلیارد دلار خواهد رسید؛ این در حالی است که فازهای ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ پارس‌جنوبی به تامین خوراک اتان پتروشیمی‌ها نیز می‌پردازد که همین مسئله نیز سبب افزایش ظرفیت تولید آنها شده است.

 افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل

زنگنه با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل تولیدی کشور نیز گفت: در ابتدای دولت یازدهم، 5/2 میلیون لیتر بنزین یورو ٤ تولید می‌شد که امروز این مقدار به ٢٤ میلیون لیتر رسیده است؛ همچنین تولید گازوئیل با ١٠ هزار پی‌پی‌ام گوگرد انجام شد که هم اکنون این مقدار به ٥٠ پی‌پی‌ام کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا در کلانشهرها، بنزین را به صورت یورو ٤ توزیع کنیم، تصریح کرد: با افتتاح فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، از واردات بنزین نیز بی‌نیاز خواهیم شد. زنگنه پیشرفت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را ٩٠ درصد اعلام کرد و افزود: سال آینده ٢  ردیف پالایشی ترین این پالایشگاه وارد مدار خواهد شد و بر اساس برنامه پیش از پایان دولت یازدهم سه ردیف پالایشی باقی‌مانده نیز وارد مدار خواهد شد.

به گفته وی، براساس برنامه‌ریزی انجام شده، ظرفیت پالایشی کشور در اواخر برنامه ششم توسعه و اوایل برنامه هفتم توسعه به2/3 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

  کارنامه گازی دولت یازدهم

وزیر نفت با اشاره به عملکرد دولت در حوزه گازرسانی گفت: در یک‌سال اخیر  ٨٠٠ هزار خانوار روستایی از نعمت گاز برخوردار شدند؛ ضمن این‌که گازرسانی روستایی به استان سیستان و بلوچستان نیز در این دولت انجام شد. زنگنه با اشاره به پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی شامل درون‌زایی، برون‌زایی، دانش‌محور، عدالت‌محور و مردمی تصریح کرد: اهداف رویکرد عدالت محوری اقتصاد مقاومتی با گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، محقق و تعادل منطقه‌ای نیز ایجاد شده است.

وی با اشاره به عملکرد وزارت نفت در مبارزه با فساد و قاچاق فرآورده‌های نفتی نیز افزود: از پارسال توزیع نفت و گاز خودروهای برون‌شهری براساس بارنامه آنها صورت می‌گرفت که این مسئله سبب کاهش مصرف این سوخت شد. زنگنه با بیان این‌که در سطح داخل شهرها نیز سهمیه خودروها با همکاری وزارت کشور و دیگر نهادها کاهش یافت، ادامه داد: این مسئله سبب کاهش حدود چهار تا پنج میلیون لیتری در مصرف سوخت خودروها شد که البته بخشی از این کاهش مصرف به دلیل کاهش ورودی بارها و انتقال بار از جاده به شهر بوده است. وی عنوان کرد: درباره فساد معروف دیگری که نمی‌خواهم نام آن را ببرم و بارها از سوی آنها اعلام شده که قرار است هفته آینده پول نفت را بدهند، اما هنوز آن هفته فرا نرسیده است، سخنی نمی گویم.

  مخالفت با عرضه کارتی بنزین

وزیر نفت همچنین با بیان اینکه وزارت نفت به دنبال توقف عرضه کارتی بنزین است، گفت: برای نهایی کردن این موضوع دنبال مذاکره با دولت هستیم. البته عرضه کارتی گازوئیل در کشور ادامه می‌یابد. زنگنه با بیان اینکه شخصا مخالف عرضه دو نرخی بنزین و گازوئیل در کشور هستم، اظهار کرد: عرضه چند نرخی بنزین و فرآورده‌های نفتی منجر به فساد می‌شود، البته عملا هم‌اکنون بنزین و گازوئیل به صورت تک‌نرخی در کشور عرضه می شود. وی درباره سرنوشت قیمت بنزین در سال آینده توضیح داد: تاکنون هیچ‌گونه بحث و تصمیم‌گیری در سطح دولت به منظور تعیین قیمت جدید بنزین انجام نشده است.

  آمادگی ایران برای مذاکره نفتی با عربستان

زنگنه در ادامه درباره اینکه آیا ایران آماده مذاکرات با عربستان سعودی به منظور مدیریت عرضه و تقاضا و بازار نفت است؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با تمامی کشورهای عضو اوپک به منظور همدردی بیشتر در بازار نفت استقبال می‌کند. وزیر نفت درباره قرارداد جدید فروش نفت ایران به شرکت لوک‌اویل روسیه نیز گفت: این قرارداد هیچ ارتباطی به ماجرای تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه ندارد و این موضوع کلا منتفی شده است. زنگنه همچنین از برگزاری دور جدید مناقصات نفتی ایران از سال آینده خبر داد و افزود: «از سال آینده مناقصات جدید نفتی ایران با معرفی محوریت جدید ۱۵ تا ۱۶ میدان نفتی گاز به شرکت های خارجی آغاز می‌شود.» زنگنه، مهم‌ترین هدف از برگزاری دور جدید مناقصات نفتی ایران را اجرای طرح های جدید افزایش ضریب بازیافت و توسعه میادین مشترک و نفت گاز اعلام کرد و گفت: «این مناقصات در ایران برگزار می‌شود و توسعه میادین مستقل فعلا در اولویت قرار ندارد.»

وی با اشاره به لغو کنفرانس نفتی ایران در لندن، توضیح داد: «لغو شدن این کنفرانس نفتی به دلیل عدم صدور روادید توسط دولت انگلیس بوده است.»

منبع: قانون
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین