|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۴
کد خبر: ۸۲۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
شبکه خبری «دویچه‌وله» در گزارشی با عنوان «عربستان علاقه خطرناکی به ماجراجویی دارد» از سیاست‌های این کشور و اعلام آمادگی برای اعزام نیروی نظامی به سوریه انتقاد کرد.
یک شبکه خبری آلمانی در انتقاد از سیاست‌های ریاض برای اعزام نیروی نظامی به سوریه نوشت که دولت سعودی به ماجراجویی نظامی روی آورده است.

شبکه خبری «دویچه‌وله» در گزارشی با عنوان «عربستان علاقه خطرناکی به ماجراجویی دارد» از سیاست‌های این کشور و اعلام آمادگی برای اعزام نیروی نظامی به سوریه انتقاد کرد.

«راینر سولیچ» نویسنده این گزارش بر این باور است: «تصمیم عربستان برای اعزام نیروی نظامی به سوریه، اقدامی خطرناک است. بحران در سوریه بار دیگر در حال تشدید شدن است با این حال مذاکرات صلح آغاز و به سرعت هم متوقف شد. در این بین عربستان هم می‌خواهد به عنوان قدرتی منطقه‌ای عرضه اندام کند. آنهم در شرایطی که این کشور مدتهاست که به صدور افکار تروریستی به جهان متهم شده است و اقدام کافی هم علیه شهروندانی که به صورت مالی از داعش حمایت می‌کنند، صورت نداده است. دولت سعودی با این شرایط خود را برای اعزام نیروی زمینی به سوریه آماده می‌کند.»

«حال این سوال مطرح می‌شود که آیا آمریکا و اروپا منتظر عربستان بودند تا به سوریه نیرو اعزام کند؟ پاسخ مثبت است اما آنها منتظر نبودند که این اتفاق به این زودی بیافتد. در واقع یکی از اهداف بیشتر مسلمانان سنی این است که سلطنت سعودی از بین برود. در مقابل هم مقامات ریاض اقلیت شیعه در این کشور و ایران را خطر بزرگتری برای خود می‌دانند. این در حالی است که ایران و روسیه از دولت سوریه حمایت می‌کنند. مستقیم یا به صورت غیرمستقیم با حضور عربستان سعودی و یا بدون این کشور، ایران، روسیه و عربستان در سوریه حضور نظامی دارند. در نهایت باید گفت که عربستان شاید از داعش حمایت نکند اما از دیگر گروه‌های تروریستی که دیدگاه‌های مشابهی دارند، حمایت می‌کند.»

در ادامه این مطلب آمده است که مقامات آمریکایی به این موضع‌گیری سعودی‌ها واکنش نشان نداده و ارتش سعودی با ناامیدی درگیر جنگی نیابتی در یمن شده است و اگر بخواهد نیروهای خود را به سوریه هم بفرستد وضع از این هم بدتر خواهد شد به خصوص که سعودی‌ها به وضوح از جانب ایران و روسیه به عنوان طرف جنگی شناخته می‌شوند.

«با بروز مشکلات اقتصادی در عربستان و در عین حال مشاهده ایران به عنوان کشوری که در زمینه دیپلماسی در عرصه جهانی به موفقیت رسیده است، عربستان بیش از پیش تلاش نمی‌کند تا خود را به عنوان شریکی قابل اعتماد معرفی کند و در مسئله سوریه میانجی‌گری کند و با همه اینها به نظر می‌رسد که به ماجراجویی نظامی روی آورده است.»

«پیش از این سرویس اطلاعات آلمان اعلام کرده بود که رهبری کنونی عربستان،به سمت سیاست مداخله‌جویانه  احساسی می‌رود. اشتاین‌مایر در جریان سفر اخیر به خاورمیانه هم متوجه شد که عربستان به نسبت ایران تمایل کمی دارد تا وقتی بحران‌ها شدید می‌شوند، نرمش و تمایل به مصالحه نشان دهد. به این ترتیب رابطه سنتی اروپا و عربستان بیش از هر چیز به وسیله مسایل مربوط به حقوق‌بشر در حال آسیب دیدن است.»



منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین