کد خبر: ۸۲۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفتی اظهار داشت : قاعدتا باید یک مرجعی تعیین شود تا به این بحث ها پایان دهد، چرا که خیلی فرصت نداریم . نباید فراموش کرد به دلیل برجام ایران تا مدتی مورد توجه قرار دارد و بسیاری از شرکت ها آمده اند تا وارد این مباحث شوند.
قراردادهای جدید نفتی مدتی است محلی برای مناقشه میان  دولت و مخالفان آن شده است به گونه ای که امروز بسیاری از بلاتکلیفی ها را در صنعت نفت به دنبال داشته است. 

عضو اتاق بازرگانی ایران در این خصوص به شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید گفت: همانطور که در روابط بین الملل بر اساس سیاست نرمش قهرمانانه ای که مفام معظم رهبری تعیین کرد، مذاکرات برد- بردی را پیش بردیم و در این راستا هم امتیاز گرفتیم و هم در مواقعی مجبور شدیم امتیاز بدهیم تا در نهایت کشور را از یک بحران نجات دهیم در حوزه نفت نیز چنین موضوعی وجود دارد.


حمید حسینی اظهار داشت : ما در سال 83 مدلی از قرارداد نفتی داشتیم که کاربرد بسیاری داشت و ما توانستیم توسط آن قراردادها بسیاری از میادین نفتی را توسعه دهیم اما در همان سال بسیاری از کشورها قبل از آنکه تحریم ها جدی و وارد حوزه نفت شود اعلام کردند دیگر حاضر به ادامه همکاری با این مدل قرار داد نیستند و ما نتوانستیم 6 -7 سال از تجهیزات فنی و دانش خارجی استفاده کنیم و در صنعت نفت از دیگر رقبا عقب افتادیم. 

وی ادامه داد : همزمان با استقرار دولت جدید تیمی تعیین شد  و تعدادی از کارشناسان قوی در حوزه نفت دو سال تمام  قراردادهای نفتی دنیا را مطالعه کردند  و با همه کارشناسان  صحبت کردند و به یک مدل جدید دست پیدا کردند که امروز کسی بر چارچوب این مدل ایرادی ندارد و همه این چارچوب را تائید کرده‌اند  اما در مورد متن قرار داد برخی اختلاف نظرها وجود دارد. 

وی با تاکید بر این نکته که برخی انتقادات شعاری است گفت : ما باید تلاش کنیم از ظرفیتی که امروز در برابر کشور به وجود آمده استفاده کنیم  در حالی که هرروز این امر به  تاخیر می افتد. 

عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفتی اظهار داشت : قاعدتا باید یک مرجعی تعیین شود  تا به این بحث ها  پایان دهد، چرا که خیلی فرصت نداریم . نباید فراموش کرد به دلیل برجام ایران تا مدتی مورد توجه قرار دارد و بسیاری از شرکت ها آمده اند  تا وارد این مباحث شوند اگر ما رویکردمان این باشد که در داخل نتوانیم به یک جمع‌بندی دست پیدا کنیم و هر روز قرار باشد در مطبوعات علیه خودمان و قراردادهای نفتی صحبت کنیم  قطعا نمی‌توانیم سرمایه گذار خارجی را جذب کنیم.

حسینی افزود: از آن جهت که دولت منابعی در اختیار ندارد که این فعالیت ها را به تنهایی انجام دهد مسلم است که این اختلافات تنها موجب خواهد شد منابع نفتی ما توسط همسایگان به غارت برود. 

وی تاکید کرد: اگر ما دلسوزانه تر به موضوع نگاه کنیم و منافع ملی را کلی تر بنگریم  قطعا تا این حد  به دنبال نگاه های شخصی و سیاسی و از روی سهم خواهی نیستیم. برخی تصور می کنند باید تنها امتیاز بگیریم و به طرف مقابل هیچ امتیازی ندهیم؛ هرچند این امر مطلوب است اما با واقعیت جهان سازگار نیست و چنین کاری غیر ممکن است. 
 
این فعال اقتصادی ادامه داد :  امارات تاکنون از پارس جنوبی 450 هزار بشکه نفت استخراج کرده  و ما هیچ؛ ناگفته نماند امروز امکان اینکه به تنهایی چنین کاری را انجام دهیم نیست. 

حمید حسینی همچنین بیان کرد: در شرایطی که همه کشورها با تمام قدرت در حال پیشروی در این زمینه هستند، اینکه ما بخواهیم 6-7 سال دیگر فرصت را از دست بدهیم موجب ضرر ما خواهد شد. 

وی تاکید کرد: موضوعی که جای نگرانی است این است که بعد از دوسال تمرکز برای رسیدن به یک مدل مطلوب امروز دوباره به نقطه اول بازگشتیم و بر سر اینکه مدل قدیمی را باید استفاده کرد یا مدل جدید را مجادله می کنبم. در حالی که اگر قراردادهای قدیمی مورد تائید بود قطعا امروز کسی به فکر تغییر قرارداد نمی افتاد و اگر هم منابع مالی در اختیار داشتیم مسلم است که دولت  به تنهایی این کار را انجام می داد . 

وی با اشاره به بدهی های وزارت نفت گفت: امروز وزارت نفت 50 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی بدهکار است و نمی تواند پرداخت کند نشان می دهد کشور با توجه به قیمت نفت توان اینکه خودش بخواهد گروه بزرگی را تامین مالی کند ندارد، لذا چیزی که مهم است این است که در یک فرصت زمانی معقول این بحث را  حل کنیم. 

عضو اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: متاسفانه امروز این موضوع دستمایه انتخابات شده است و به عنوان یک مسئله تبلیغاتی در فعالیت های انتخاباتی افراد مورد استفاده قرار می گیرد که به نفع کشور نیست . آنهایی که خود را دلسوز کشور می دانند منافع ملی را دست مایه رقابت های سیاسی و جناحی در انتخابات قرار ندهند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت برای اقناع مخالفان قدمی برداشته گفت : من فکر نمی‌کنم موضوعی مانند قرارداد جدید نفتی بوده که دست اندرکاران تا بدین حد درمورد آن توضیح داده باشند؛ از صدا و سیما گرفته تا دانشگاه ها همه جا در این رابطه توضیح داده شده است اما گویا بعضی ها بنا دارند قانع نشوند و حرف خود را تکرار کنند. 

وی افزود: به نظر می رسد دیگر توضیح دادن اثری ندارد و به هر صورت آقای زنگنه این موضوع را به دیوان محاسبات ارجاع داده اند و این احتمال وجود دارد که  بحث قراردادهای نفتی به شورای امنیت هم برود تا تصمیم نهایی آنجا گرفته شود. به هر حال به زودی قرار است مناقصات IPC)) اعلام شود و اگر این موضوع با وقفه مواجه شود به اعتبار ایران لطمه وارد خواهد کرد.

حمید حسینی در پاسخ به این سوال که تا کی این مناقشات ادامه خواهد داشت گفت : این مناقشات به نظر می رسد بیشتر جنبه انتخاباتی داشته باشد و به هر صورت دوستانی که  مشاهده کردند موضوع برجام تمام شده است و نمی توانند بر آن مانور دهند  فعلا قراردادهای IPC  را دستمایه تبلیغات انتخاباتی  قرار داده اند و به نظر می رسد بعد از 7 اسفند و برگزاری انتخابات این مباحث و مخالفت ها نیز فروکش کند. 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین