|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۹
کد خبر: ۸۱۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۳
جعفری دولت‌آبادی از دادستان‌ها و تمام مراجع قضایی در سراسر کشور خواست همکاری لازم را با دادسرای عمومی تهران در رسیدگی به این پرونده را به عمل آورند و با توجه به اقدامات دادستانی تهران در این پرونده از توقیف اموال این تعاونی خودداری کنند.
دادستان عمومی و انقلاب تهران ضمن بیان توضیحاتی، آخرین وضعیت اقدامات صورت گرفته در پرونده‌های تعرض به سفارت عربستان و موسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج را تشریح کرد.

 به نقل از روابط عمومی دادستانی تهران، عباس جعفری دولت‌آبادی در جلسه‌ شورای معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران که روز گذشته (یکشنبه) برگزار شد با اشاره به انتخابات پیش رو اظهار کرد: امروز یکی از اهداف دشمن، دلسرد کردن مردم نسبت به انتخابات است و دشمن سعی دارد به نوعی چهار رکن اساسی برای انتخابات شامل رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت را مخدوش کند.

دادستان تهران در توضیح اقدامات مخالفان برگزاری انتخابات سالم و چگونگی مخدوش کردن ارکان مذکور گفت: آن‌ها می‌خواهند رقابت را به منازعه تبدیل کنند و قصد دارند سلامت انتخابات از این جهت که مسوولان رای مردم را حق الناس و امانت می‌دانند زیر سوال برده و با سیاه‌نمایی و چند قطبی کردن جامعه، سلامت انتخابات را مورد تردید قرار دهند.

جعفری دولت‌آبادی در باب امنیت انتخابات، با تصریح به این که جمهوری اسلامی ایران به رغم وجود منازعات موجود در اطراف آن، از امنیت خوبی برخوردار است و مردم در سال‌های پس از پیروزی انقلاب همواره در انتخابات مشارکت داشته‌اند تاکید کرد: تلاش‌های دشمنان انقلاب، رسانه‌های معاند و برخی افراد در سیاه‌نمایی اوضاع کشور، با هدف مایوس کردن مردم برای مشارکت در انتخابات و مخدوش کردن فضای انتخابات صورت می‌گیرد.

احاله پرونده موسسه ثامن‌الحجج به تهران

دادستان تهران در ادامه در خصوص پرونده‌ موسسه‌ اعتباری ثامن الحجج که رسیدگی به پرونده‌های آن در سراسر کشور به دادسرای تهران احاله شده و اعلام اینکه از سوی معاون اول قوه قضاییه دستورالعملی با موضوع هماهنگی دادسراهای سایر استان‌ها با دادسرای تهران در امر تحقیق و رسیدگی به این پرونده صادر شده گفت: یکی از سیاست‌های دادسرای تهران نسبت به این پرونده را استرداد وجوه سپرده‌گذاران است و هدف ما این است که مردم و سپرده‌گذاران به وجوه خود برسند لذا در مرحله‌ی اول، دستور داده شد سپرده‌های متعلق به اشخاص تا سه میلیون تومان مسترد شود.

جعفری دولت‌آبادی از دادستان‌ها و تمام مراجع قضایی در سراسر کشور خواست همکاری لازم را با دادسرای عمومی تهران در رسیدگی به این پرونده را به عمل آورند و با توجه به اقدامات دادستانی تهران در این پرونده از توقیف اموال این تعاونی خودداری کنند.

پیشنهادات دادستانی تهران به معاونت راهبردی قوه قضاییه

دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین با اشاره به اهمیت دادسرای تهران به گونه‌ای که بیش از برخی استان‌های کشور قاضی دارد و حوزه‌ی گسترده‌ آن قابل مقایسه با بسیاری از استان‌ها است، از معاونت راهبردی قوه قضاییه خواست ساختار پیشنهادی دادسرای تهران در خصوص معاونت‌ها را تصویب کند تا بر اساس آن معاونت‌های مورد نیاز دادسرای تهران از جمله معاونت اجرایی، پیگیری جرایم اقتصادی، پیگیری جرایم اجتماعی و پیگیری جرایم امنیتی تشکیل شود.

وی اعتقاد خود در خصوص این که اداره‌ دادسرای عمومی تهران به نحو مطلوب منوط به تغییر در ساختارهای دادستانی است، به تجربه‌ موفق دادسرای عمومی تهران در موضوع آموزش قضات و ضابطان اشاره کرد و افزود: در بحث آموزش، تفویض اختیار به دادسرا صورت گرفته و هم اکنون دادسرای عمومی تهران با همکاری معاونت آموزش قوه قضاییه، امر آموزش قضات و ضابطان را رأساً بر عهده دارد که تجربه‌ی بسیار موفقی بوده است.

نقش پیشگیری از وقوع جرم در کاهش موجودی دادسرا

دادستان تهران حوزه‌ی پیشگیری را مرتبط با وظایف دادستانی خواند و اعلام کرد: یکی از وظایف دادستان، پیشگیری از وقوع جرم است و انجام این وظیفه که نقش مهمی در کاهش موجودی دادسرا دارد، نیازمند پیش‌بینی ساختار مناسبت برای دادستانی است.

 جعفری دولت‌آبادی در ادامه، کاهش جرایم پولی و بانکی را منوط به انجام اقدامات پیشگیرانه‌ در حوزه‌ی بانکی دانست و گفت: بانک‌ها باید از اعطای وام‌ها و تسهیلات کلان با وثایق کم و نامناسب خودداری کنند و مقامات قضایی نیز باید اقدامات پیشگیرانه و نظارتی را مورد توجه قرار داده و در این راستا ضروری است که حضور خود در جامعه و اماکنی مانند بازداشتگاه‌ها و کلانتری‌ها پر رنگ کنند.

دادستان تهران استفاده از ظرفیت‌های موجود در قانون آیین دادرسی کیفری جدید که از آن جمله نظارت قضایی دادستان مرکز استان بر دادستان‌های شهرستان‌ها است را در پیشگیری از وقوع جرم موثر خواند و پیشنهاد کرد وظیفه پیشگیری از وقوع جرم نیز بر عهده دادستان‌ها قرار گیرد و در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری صورت گیرد که البته این تدبیر مغایر با وظایف پیشگیرانه معاونت پیشگیری قوه قضاییه نیست.

آخرین وضعیت پرونده تعرض به سفارت عربستان

دولت‌آبادی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده تعرض به سفارت عربستان، ضمن اشاره به اقدامات مناسب به عمل آمده در این زمینه از سوی دادستانی شامل شناسایی متهمان و دستگیری آنان، همکاری پلیس در این موضوع را مثبت اعلام کرد و اظهار داشت: به زودی الباقی متهمان شناسایی و دستگیر خواهند شد و آن گاه می‌توان نسبت به پرونده تصمیم‌گیری کرد.

مقابله‌ی موثر با جرایم پولی و بانکی

در ادامه‌ی این جلسه، معاونان دادسرا و سرپرستان نواحی آن به بیان مشکلات موجود در نواحی خود پرداختند و در رفع این مشکلات، پیشنهاداتی ارائه دادند.

پسندیده سرپرست دادسرای پولی و بانکی، در بیان اهمیت تشکیل این دادسرا در تهران و لزوم توجه به آن، ضمن مقایسه میان تولید ناخالص ملی در تهران و سایر استان‌ها اظهار داشت: تهران میزبان نیمی از تولید ناخالص ملی است به گونه‌ای که بخش زیادی از مالیات کشور در تهران پرداخت می‌شود.

وی تحقق پیشگیری از وقوع جرایم پولی و بانکی را منوط به بررسی پرونده‌های این گونه جرایم از لحاظ یافتن علل وقوع جرم دانست.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین