|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۷
کد خبر: ۸۰۰۵۸
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
مارک استیونسون رهبر ارکستر جهانی اعلام کرد علاقه دارد ارکستر سمفونیک تهران را به لندن دعوت کند و در فستیوال های بزرگ انگلیس از این ارکستر بهره ببرد.
مارک استیونسون رهبر مهمان ارکستر سمفونیک تهران درباره ایران و ارکستر سمفونیک تهران گفت: خیلی جدی باید بگویم که ایرانی ها بامحبت ترین و دست و دل بازترین مردمی هستند که تا به حال دیدم.

وی ادامه داد: من تمام دنیا رفته ام و مردمی مثل مردم ایران ندیده ام و درباره ارکستر سمفونیک تهران باید بگویم که ارکستری باهیجان است و رهبری این ارکستر برای من اتفاقی فوق العاده بود.

این رهبر مهمان در ادامه عنوان کرد: من ماه می گذشته به تهران آمده بودم و متعجب بودم که این جوان ها در تالار وحدت با استاد رهبری داشتند سمفونی ۹ دووژاک را تمرین می کردند و باورم نمی شد که در ایران یک ارکستر با این کیفیت سمفونی ۹ را می زند. همان اجرا احساسات من را نسبت به ارکستر سمفونیک تهران قوی کرد. حالا ۹ ماه پس از آن اجرا به ایران بازگشته ام و می بینم که سطح ارکستر بالاتر رفته است و می توان قابلیت و کیفیت ارکستر را حس کرد و می بینیم که همکاری بین نوازنده ها بسیار قوی است و چون ارکستر خیلی جوان است و حدود ۶۰ درصد ارکستر را خانم ها تشکیل می دهد برای من خیلی جالب است که آن قدر جدی در ارکستر فعالیت می کنند و با رهبرشان پیشرفت می کنند.

استیونسون درباره آینده این ارکستر در سطح بین الملل  گفت: در دنیا صدها ارکستر سمفونیک فعالیت می کنند ولی ارکسترهای به خصوصی چون ارکستر ونزوئلا یا ارکستر فیلارمونیک چین هستند که مردم به آن ها عشق و علاقه نشان می دهند. ارکستر ونزوئلا وقتی به لندن آمد ۳۶ هزار نفر تمایل داشتند که به تماشای آن بنشینند. هیچ کس انتظار نداشت ونزوئلا یک چنین ارکستری داشته باشد یا هیچ وقت نمی توانستم باور کنم ارکستر فیلارمونیک چین که با استاد رهبری در تالار وحدت اجرا کرد اینچنین صدایی بدهد.

وی افزود: من عقیده دارم حتی الان ارکستر سمفونیک تهران به لندن برود با یک استقبال عجیب و غریبی روبه رو خواهد بود. به نظر من چهره ارکستر سمفونیک تهران برای آینده خیلی درخشان است.

وی عنوان کرد: این ارکستر در ایران تازه به دنیا آمده و این طور که من مردم را در کنسرت دیدم و این هیجانی که من از آن ها دیدم حتی در مقایسه با لندن در سطح بالاتری قرار داشت. احساس می کنی که مردم عشق و علاقه ویژه ای به موسیقی کلاسیک دارند و احساس می کنی که به ارکستر سمفونیک تهران افتخار می کنند و این همان دلیلی است که من در ایران هستم.

این رهبر در ادامه تصریح کرد: هر کشوری خصوصیات خود را دارد. در موسیقی کلاسیک نیز هر کشور رسم و رسوم خود را دارد و مردم می خواهند بدانند که یک ارکستر ایرانی چطور صدا می دهد این خود دلیلی است که اگر ارکستر سمفونیک تهران در لندن اجرا برود با استقبال مواجه خواهد شد.

استیونسون درباره کیفیت ارکستر سمفونیک تهران افزود: اگر بخواهم از ماه می تا به امروز ارکستر سمفونیک تهران را قضاوت کنم، معتقدم که اگر استاد رهبری ارکستر را در همین سطح نگه دارند و کیفیت آن را بالاتر ببرند ارکستر قادر است در تمام دنیا اجرا کند.

وی ادامه داد: ارکستری که مرتب کنسرت دارد و در حال تمرین است مطمئنا خیلی زود پیشرفت می کند. در هر صورت این ارکستر اگر در کشورهای دیگر اجرا کند مثل بمب صدا خواهد کرد.

این رهبر ارکستر در مواجه با خبر آغاز فعالیت های ارکستر سمفونیک تهران در عرصه بین الملل در ماه های آینده، گفت: این اتفاق مخلوطی از دو چیز است. جهانیان مطمئن شده اند که یک اتفاق به خصوصی در ایران در حال رخداد است نکته دوم این است که نام استاد رهبری در دنیا از جایگاه ویژه ای برخودار است که این خود بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: در این دنیای کوچک که همه اخبار خیلی سریع رسانه ای می شود دو چیز بسیار کمک کننده بوده برای بین المللی شدن ارکستر سمفونیک تهران؛ یکی رزومه استاد رهبری است که موجب جلب اعتماد می شود و دوم کارهایی که ارکستر در این مدت انجام داده سروصدایش همه جا پیچیده است و فراموش نکنید که ارکسترهای بزرگی هستند که هر روز در حال رفت و آمد هستند و خیلی ساده نیست که یک چنین ارکستری دعوت شود، درنتیجه ارکستر سمفونیک تهران با رعایت سه نکته بین المللی شده است؛ رهبر، سولیست و کیفیت که می بینیم همه این نکات رعایت شده است.

وی درباره برنامه های خود در ایران افزود: استاد رهبری من را دوباره دعوت کرده اند که به ایران بیایم و از من خواهش کرده اند که کمک کنم به مسترکلاس رهبری و باید به نکته ای اشاره کنم و آن این است که دوست دارم در آینده سفارش قطعه ای را بدهم و علاقه دارم ارکستر را به لندن دعوت کنم و در فستیوال های بزرگ انگلیس از این ارکستر بهره ببرم و از صمیم قلبم علاقه دارم به این ارکستر خدمت کنم ولو اینکه در هنرستان ها تدریس کنم.

وی درباره قطعه «شورآفرین» به آهنگسازی علی اکبر قربانی گفت: این قطعه بسیار مناسب برای پایان بندی برنامه بود که با استقبال مردم هم مواجه شد و برای من هم خیلی خوب بود که موسیقی ایرانی را رهبری کردم. البته اطلاع دارم این قطعه قبلا به رهبری استاد رهبری ضبط شده بود و اجرا را برای من و ارکستر آسان تر کرده بود.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین