کد خبر: ۷۹۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۰
یک فوق تخصص روماتولوژی اطفال گفت: بیماری کاواساکی شایع ترین نوع بیماری مادرزادی و ساختمانی قلب در کودکان زیر پنج سال است.
دکتر عبدالرضا ملک روز پنجشنبه در همایش یک روزه بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب در مشهد افزود: ایجاد تب پنج روزه همراه با پرخون شدن مخاط دهان و زبان، بزرگ شدن غدد لنفاوی در گلو، قرمز شدن و تورم انتهای دست و پا، قرمزی چشم بدون ترشح چرکین از جمله علائم بروز بیماری کاواساکی است.
وی بیان کرد: علت بروز این بیماری در کودکان هنوز ناشناخته است اما درگیر شدن عروق تغذیه کننده قلب این بیماری را در کودکان ایجاد می کند که در موارد حاد با متوقف شدن عروق کرونر و عدم خون رسانی به قلب منجر به مرگ بیمار می شود.
وی با بیان اینکه شدت بروز بیماری کاواساکی در کودکان مبتلا در چهار نوع مشاهده می شود، افزود: در نوع اول هیچ نشانه یا مشکلی در بیمار مشاهده نمی شود، در نوع دوم بروز درد خیلی گذراست که قابل درمان است.
این فوق تخصص روماتولوژی اطفال اظهار کرد: در نوع سوم کاواساکی برجستگی و اتساع در جداره عروق بیمار بوجود می آید که با کنترل آن می توان نسبت به بهبود بیمار امید داشت اما در نوع چهارم برجستگی های عروق بسیار بزرگ هستند و باید بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد.
دکتر ملک، درصد بروز بیماری کاواساکی در کودکان زیر پنج سال را پنج نفر در 100 هزار کودک ذکر و بیان کرد: دارو برای درمان این بیماری قیمت بالایی دارد اما تاکنون هیچ کودک بیمار در کشور بدون دارو نمانده است.
دبیر علمی همایش ملی بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب نیز گفت: این همایش یک روزه با هدف تبیین تشخیص و درمان این نوع بیماریها به شیوه های نوین با حضور 250 نفر از جراحان و متخصصان قلب به همراه سایر گروههای پزشکی از سراسر کشور برگزار شده است.
بهزاد علیزاده افزود: در این همایش پنج میزگرد با عناوین جنبه های داخلی بیماریهای مادرزادی قلب، تصویرنگاری در بیماریهای مادرزادی قلب، درمان های تهاجمی غیر جراحی در بیماریهای مادرزادی قلب، درمان های جراحی در بیماریهای مادرزادی قلب و بیان موارد پیچیده با موضوعات مختلف برگزار شد.
وی اظهار کرد: کاواساکی تشخیص و درمان، اندوکاردیت عفونی و معیارهای جدید تشخیصی و شیوه های پیشگیری، افزایش فشار خون ریوی ناشی از بیماریهای مادرزادی قلب، سنکوپ در کودکان و نوجوانان، اندازه گیری اشباع اکسیژن خون به عنوان تست غربالگری در بیماریهای مادرزادی قلب، جنبه های علمی اکوکاردیوگرافی قلب جنین از جمله موضوعات این میزگردهاست که تحقیقات به عمل آمده درباره آن توسط اساتید و متخصصین ارائه می شود.
وی اکوی سه بعدی، ام.آر.آی و سی.تی. آنژیو در بیماریهای مادرزادی قلبی، نقش اکومری در بیماران، بستن مجرای شریانی از طریق پوست، بستن نقایص دیواره های قلب از طریق پوست، اقدامات حمایتی در مجرای خروجی بطن راست، مطالعات الکترو فیزیولوژی و ابلیشن در کودکان و نوجوانان، درمان کوآرتاسیون آئورت اولیه را از دیگر موضوعات میزگردها برشمرد.
این فوق تخصص قلب اطفال گفت: جابجایی عروق بزرگ به همراه بیماریهای مادرزادی قلبی پیچیده، انتخاب بیمار از نقطه نظر جراحی برای عمل فانتن، عمل جراحی راستلی، روشهای جدید در جراحی آنومالی ابشتین، درمان های پالیتیو جراحی در بیماریهای مادرزادی قلب از دیگر موضوعات میزگردهای امروز بود.
دبیر علمی همایش ملی بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب افزود: این همایش یک روزه به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجمن قلب کودکان ایران و بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد.
علیزاده اظهار کرد: آگاهی از روشهای نوین تشخیص و درمان بیماریهای مادرزادی قلب باعث می شود طول عمر و کیفیت زندگی بیماران بهبود یافته و جراحان و پزشکان در کوتاه ترین زمان به روشهای مناسب برای تشخیص و درمان دست یابند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین