کد خبر: ۷۸۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
وی ادامه داد : در جریان برجام مرحله اول اجرای برجام 30 میلیارد دلار از این پول آزاد می شود که می تواند بخشی از مشکلات ما را حل کند؛ فارغ از این مسئله که این پول آزاد خواهد شد یا خیر سوئیفت اجرا می شود یعنی ما می توانیم آن گردش مالی بین المللی را داشته باشیم.
اویل هفته آینده  آغاز اجرای رسمی برجام و نویدبخش رفع تحریم هاست، اما سوالی که در این میان مطرح می شود آن است که دقیقا قرار است با اجرای برجام چه اتفاقی رخ دهد؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این رابطه گفت : در داستان برجام یک طرف ماجرا مربوط به تحریم هایی است  که ما در آن قرار داشتیم.

غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید بیان کرد : قریب به 180 میلیارد دلار پول از منبع فروش نفت ایران در کشورهای دیگر مسدود شده است که این پول کلان برای کشورهای دیگر بسیار منفعت به دنبال داشت برای مثال نرخ بیکاری چینی ها نزدیک به صفر شده بود.

وی ادامه داد : در جریان برجام مرحله اول اجرای برجام 30 میلیارد دلار از این پول  آزاد می شود که می تواند بخشی از مشکلات ما را حل کند؛ فارغ از این مسئله که این پول آزاد خواهد شد یا خیر سوئیفت اجرا می شود یعنی ما می توانیم آن گردش مالی بین المللی را داشته باشیم.

نماینده مردم رشت توضیح داد : در آن زمان برای رفع نیاز مجبور بودیم به چند کشور نفت بفروشیم و آنها هم به دلیل تحریم بانکی بالاجبار به جای پول کالا در اختیار ما قرار می دادند که این مسئله در مرحله اول اجرای برجام رفع می شود. 

جعفرزاده همچنین تاکید کرد: نباید فراموش کرد آن شعار معروف " انرژی هسته ای حق مسلم ماست " امروز تحقق پیدا می کند یعنی زمانی که تحقیقات هسته ای و غنی سازی هسته ای کشور ما به تائید می رسد و همچنین زمانی که آنها موظف هستند تفاله هسته ای ما را تحویل بگیرند و در مقابل کیک زرد تحویل بدهند؛ و همه، به این معنا است که ما می توانیم عزتمندانه بحث هسته ای را به پیش ببریم.
 
وی در پاسخ به این سوال که چگونه در دولت قبل به یکباره پولهای بلوکه شده چندین برابر شد گفت: یک مقطعی دولت قبل در بورس اروپا سرمایه گذاری کرد که چندان هم  دارای مجوز قانونی نبود و این سرمایه را امروز دولت آمریکا جزو پولهای بلوکه شده محسوب می کند اما پول بلوکه شده نیست در واقع پول بلوکه شده آن است که ما مجبور بودیم به چند کشور نفت بفروشیم و آنها نتواستند پول نفت را به ما پرداخت کنند. 

وی در پایان گفت:  لازم است تاکید شود که پول هایی که قرار است آزاد شود به هیچ عنوان نباید وارد سرمایه های جاری کشور بشوند بلکه باید به عنوان سرمایه تلقی شود. در این راستا باید گفت همانطور که آب  برای کشاورزی لازم و ضروری است ولی اگر زیاد شود تبدیل به سیل می شود و ان را نابود می کند، پول هم اگر به مبلغ زیاد وارد چرخه اقتصادی کشور بشود می تواند خسارت هایی را به دنبال داشته باشد لذا باید برای این پول برنامه وجود داشته باشد  چرا که در غیر این صورت تمام تلاش های دولت برای کنترل تورم به باد می رود.  

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۵
0
2
درود بر شما.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین