|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۵
کد خبر: ۷۸۷۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۸
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: بررسی ها، بازجویی ها و بررسی سیستم ناوبری آنها نشان داد که آنها غیر عمد و نادانسته وارد آب‌های ایران شدند و در انتها هم خودشان و هم دیپلمات‌هایشان اشتباه‌شان را قبول کردند و متعهد شدند که آن را تکرار نکنند.
فكرها همه درگير آب به آسياب دشمن ريختن عده اي خودسر بود كه ناگهان اتفاقي تازه در عالم سياست‌ نظرها را به سمت ديگري كشاند. درياداران آمريكايي توسط نيروهاي سپاه‌ دستگير شدند. اقدامي كه با تاخير رسانه‌اي شد ولي در مدت اندك اعلام اين رويداد به سرعت در دنيا مخابره شد. به گفته وزارت خارجه ايران، ماجرا از اين قرار بود كه عصر سه شنبه 22 دی ماه 1394 دو فروند شناور نظامی حامل 10 نفر نیروی نظامی آمریکایی، در حالی‌که در محدوده دریای سرزمینی جزیره فارسی متوقف و سرگردان بودند، توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران رصد و در چارچوب سیاست ثابت ایران در مورد حفظ امنیت و ایمنی دریانوردی در خلیج فارس، برای روشن شدن ابعاد موضوع به پایگاه نیروی دریایی هدایت شدند. به نقل از بيانيه وزارت‌خارجه،با توجه به اینکه ورود عامدانه شناورهای نظامی به دریای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران نقض مقررات و قوانین کشور محسوب مي‌شود، علت ورود این شناورها مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد حضور آنها در آن منطقه به علت نقص سیستم ناوبری بوده است. لذا پس از توضیحات طرف آمریکایی و هماهنگی‌های لازم و اطمینان از اینکه ورود شناورها به دریای سرزمینی ایران اقدامی خصمانه نبوده، شناورهای مذکور به خارج از قلمرو دریایی ایران هدایت شدند.همکاری در جهت تسهیل دریانوردی امن بر اساس اصول حقوق بین‌الملل و برخورد انسانی با موارد فوق العاده، معیارهای اصلی در انجام ماموریت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان بوده و خواهد بود.اين بيانيه وزارت‌خارجه محكم‌ترين سند واقعه سه‌شنبه عصر بود ولي ادعاهاي ديگري نيز در فضاهاي مجازي مطرح شد كه قابل استناد نبود.

   ديپلماسي و صلح

به گفته منابع خبري وزراي‌خارجه ايران و آمريكا همزمان با اين واقعه، با يكديگر رايزني‌كردند تا بدون مناقشه اين ماجرا پايان پذيرد. درهمين راستا،وزیر خارجه کشورمان عصر ديروز در توییتی به آزادی ملوانان آمریکایی واکنش نشان داد و نوشت: «خوشوقتم که می‌بینم گفت‌وگو و احترام، و نه تهدید و شتابزدگی، مسئله ملوانان را به سرعت حل کرد. از این نمونه اخیر بیاموزیم.»

  تشريح ماجرا  از  زبان فرماندهان

از سوي ديگر علی فدوی با اشاره به رها کردن 10 نظامی آمریکایی بازداشت شده، گفت: پس از بررسی‌ها، مشخص شد آمریکایی‌ها بر اساس طرح از پیش تعیین شده وارد نشده بودند.وی گفت: آنها مقاومتی نکردند و پس از بازداشت، به جزیره فارسی منتقل و پس از طی مراحل مورد نظر رها شدند.فدوی تاکید کرد: ناوهواپیمابر آمریکایی ترومن در زمان دستگیری متجاوزین 40 دقیقه رفتار غیرحرفه‌ای داشت در حالی‌که ما با موشک های ساحل به دریا، شناورهای تندروی موشک انداز و توانمندی های متعدد خود در آمادگی بالایی به سر می بردیم و طی اطلاعیه ای که از سیستم بین المللی پخش کردیم، از حرکات بعدی غیر مسئولانه آنها جلوگیری کردیم و به آنها ثابت شد که در اینجا حرف اول و آخر را نیروی دریایی سپاه می زند.وی ادامه داد: ناوهواپیمابر آمریکا و فرانسه در تیررس موشک‌های ما بودند و اگر کار غیرحرفه‌ای خود را ادامه می دادند، فاجعه ای رخ می‌داد که در طول تاریخ برای آنها اتفاق نیفتاده بود.فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: آنها در معرض شلیک های ما بودند که در صورت این اتفاق، به انهدام آنها می‌انجامید.فدوی با بیان اینکه عبور از آبهای سرزمینی هر کشور قوانین خودش را دارد، گفت: یکی از این قوانین، تشخیص کشور ساحلی مبنی بر عبور بی‌ضرر آن شناور است و ما از گذشته اعلام کردیم که عبور آمریکایی‌ها، عبور بی ضرر نیست و این ما هستیم که آن را تشخیص می دهیم.وی گفت: سپاه که مسئولیت حراست از تنگه هرمز و کل خلیج فارس را برعهده دارد با قدرت حق حاکمیت ایران را اعمال می‌کند.

  تعهد آمريكا به ايران

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: بررسی ها، بازجویی ها و بررسی سیستم ناوبری آنها نشان داد که آنها غیر عمد و نادانسته وارد آب‌های ایران شدند و در انتها هم خودشان و هم دیپلمات‌هایشان اشتباه‌شان را قبول کردند و متعهد شدند که آن را تکرار نکنند و مسئولان ما هم تصمیم به آزادسازی آنها گرفتند.فدوی ادامه داد: آنها گفتند که می خواستند مسیر کویت به بحرین را طی کنند که مسافت زیادی است و هماهنگی مناسبی با ناوگروه خودشان نداشتند و قاعدتا نباید این مسافت زیاد را با این شناورها می رفتند. سیستم‌شان مشکل پیدا کرده و طی بازجویی‌ها این موضوع مشخص شد.وی گفت: آنها تفنگداران جوانی بودند و یکی از آنها هم خانم بود که با آنها رفتار محترمانه‌ای شد.

  تدبير و اقتدار

از سوي ديگر سرلشكر فيروزآبادي،رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به توقیف دو فروند شناور آمریکایی در محدوده آب‌های سرزمینی کشورمان گفت: خداوند در این حادثه به آمریکایی‌ها آموخت که تا چه حد در برابر نیروهای مقتدر جمهوری اسلامی آسیب‌پذیرند و اگر درایت و حسن نیت فرماندهان ما نبود امروز آن‌ها با یک مصیبت جدید مواجه می‌شدند.وي تصریح کرد: امیدوارم حادثه شمال خلیج فارس که احتمالا آخرین اشتباه نیروهای آمریکایی در منطقه نیست، درسی برای سنگ‌اندازان در کنگره آمریکا باشد.

  چهره‌رحماني نظام

نحوه برخورد سنجيده با اين واقعه نشان داد مشكلات به وجود آمده را مي‌توان به راحتي با كمي‌تدبير و تامل حل و فصل و از تبديل آن به يك بحران بزرگ جلوگيري كرد.ولي اينكه برخي در اين كشور هستند كه حتي تلاش مي‌كنند فرصت‌هاي موجود را نيز به تهديد براي نظام جمهوري ‌اسلامي تبديل كنند بسي جاي درنگ است. از سوي ديگر اين چهره‌رحماني نظام اسلامي به جهانيان فهماند كه اگر طرف مقابل ايران با احترام برخورد كند، بدون شك پاسخي جز احترام از حاكميت دريافت نخواهند كرد. اين حادثه پيامي را به نظام بين‌الملل مخابره كرد، ايران به جماعت تندرو كه به سفارتخانه‌ها حمله مي‌كنند خلاصه نمي‌شودو اين رويدادتفاوت‌هاي دو سبك ديپلماسي را هم به نمايش گذاشت يكي اينكه ملوانان را با احترام و اقتدار و ديگري آنكه آنان را بعد از تحمل هزينه‌هاي سياسي با كت وشلوار رها مي‌كند.

منبع: قانون
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین