کد خبر: ۷۸۱۲۱
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷
دانشمندان روی چشمان این حشرات عجیب شیشه‌های عینک سه‌بعدی نصب کردند تا توانایی آنها در دیدن و شکار کردن به صورت سه‌بعدی را به اثبات برسانند.
محققان با امید به اینکه بتوانند درک بهتری از دید سه‌بعدی به دست آورند،‌ عینک‌ ویژه و کوچکی را به چشمان حشره‌ای که از توانایی دید سه‌بعدی برخوردار است وصل کردند.

بر اساس گزارش Cnet، جنون تماشای فیلم‌های سه‌بعدی با به چشم زدن عینک‌های سه‌بعدی از چند سال پیش و از زمانی که تلویزیون‌های جدید نیاز به استفاده از عینک‌ها را از بین برده‌اند، کاهش پیدا کرده است، اما دانشمندان موفق به شناسایی موجوداتی شده‌اند که از به چشم زدن این عینک‌ها بسیار شاد می‌شوند: مانتیس‌های راهب.

 دانشمندان روی چشمان این حشرات عجیب شیشه‌های عینک سه‌بعدی نصب کردند تا توانایی آنها در دیدن و شکار کردن به صورت سه‌بعدی را به اثبات برسانند.

دانشمندان سال‌ها است که به توانایی این حشرات که چهره چندان خوشایندی نیز ندارند و با به چشم گذاشتن عینک‌های سه‌بعدی کمی عجیب‌تر نیز دیده می‌شوند، در دید سه‌بعدی ظنین بودند. اکنون دانشمندان دانشگاه نیوکاسل عینک مناسبی را برای این حشرات طراحی کرده‌اند تا دید سه‌بعدی را در آنها به اثبات برسانند.

ایده اصلی استفاده از شیشه‌های پلاریزه شده آبی و قرمز بود،‌ اما دانشمندان به جای شیشه آبی از شیشه سبز استفاده کردند زیرا مانتیس‌های راهب سبز را بهتر می‌بینند. پس از آنکه شیشه‌ها روی چشم حشرات نصب شدند،‌ فیلمی سه‌بعدی از حشراتی که معمولا غذای مانتیس‌ها را تشکیل می‌دهند برای آنها نمایش داده‌شد و مانتیس‌ها به حشرات درون تصویر حمله کردند. زمانی که تصاویر در قالب دو‌بعدی نمایش داده شدند،‌ حشرات هیچ واکنشی نشان ندادند.

محققان نتایج مطالعات خود را در نشریه Scientific Reports چاپ کردند و در آن به توضیح دلیل چسباندن کوچکترین عینک سه‌بعدی جهان به سر مانتیس‌های راهب پرداختند. به گفته جنی رید یکی از محققان در دانشگاه نیوکاسل، اگرچه این حشرات از مغز کوچکی برخوردارند اما شکارچیان پیچیده و به شدت متکی بر قدرت بینایی خود هستند که می‌توانند با توانایی ترسناکی تمامی شکارهای خود را به دام بیاندازند؛ از این رو مطالعه روی نحوه درک این حشرات از جهان اطراف می‌تواند بسیار آموزنده باشد.

درک بهتر از سیستم پردازشگر ساده آنها می‌تواند روند شکل‌گیری دید سه‌بعدی در جانداران را توضیح دهد و به ابداع الگوریتم‌هایی جدید برای ایجاد عمق در تصاویر سه‌بعدی رایانه‌ای شود.




ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین