کد خبر: ۷۸۱۰۴
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
معاون فرهنگی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما نباید نسبت به سرنوشت جوانانمان بی اعتنا باشیم؛ زیرا این موضوع موجب اضمحلال بنیان خانواده می شود، البته با چنین طرحی هیچ عذری از کارمندان مجرد قوه قضاییه برای ازدواج نکردن پذیرفته نمی شود.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: از جامعه سنتی‌مان در امر ازدواج فاصله گرفته‌ایم و ازدواج‌های سنتی با توجه به تغییر نگرش‌ها دچار اختلال شده است.

 حجت‌الاسلام‌ و المسلمین هادی صادقی در مراسم رونمایی از طرح ملی همسان‌گزینی که صبح امروز در معاونت فرهنگی قوه قضاییه برگزار شده بود، گفت: فرهنگ جامعه ما در مسیر تحول قرار دارد و تحولات زیادی در آن رخ داده است و ما با توجه به این تحولات از جامعه سنتی خود فاصله گرفته‌ایم؛ البته خوب یا بد بودن آن را داوری نمی‌کنم، اما این واقعیتی است که کشور ما همانند مابقی جوامع دستخوش تحولات شده است.

وی ادامه داد: این تحولات شاید به ظاهر خوب باشد، برای مثال یکی از این تغییرات در حوزه خانواده و تحولات خانوادگی است. ما دیگر نمی توانیم در اکثر جای جای کشورمان ازدواج‌های سنتی و قدیمی را مشاهده کنیم، زیرا ازدواج‌های سنتی دستخوش تحولات شده است و بازگشت به وضع قدیم به صورت کلی ممکن نیست.

معاون فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: ما شیوه خانواده محور گذشته را تا حدودی از دست داده‌ایم و شیوه همسرگزینی بازاری و خیابانی را نیز نمی‌پسندیم؛ در واقع شیوه‌های دیگری را که در جوامع لیبرال غربی وجود دارد زیبنده جامع ما نیست، اما این اتفاقی است که متاسفانه تا حدی کشور ما به آن دچار شده است.

صادقی با بیان اینکه شیوه‌های لیبرال غربی به درد جامعه ما نمی خورد، گفت: چنین شیوه‌هایی مفاسد زیادی را در پی دارد، البته می توان گفت یکی از پیامدهای مهم آن طلاق است. از سوی دیگر ازدواج‌های سنتی با توجه به تغییر نگرش‌ها دچار اختلاف شده؛ بنابراین باید راه‌های دیگری را در نظر گرفت.

معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه ما نمی‌توانیم جامعه را نسبت به ازدواج جوان‌ها بی تفاوت کنیم، گفت: در این راستا همه مسئول هستند و مسئولیت دارند. باید به فکر تاسیس بنیادهای ویژه در این راستا باشند تا بتوانند تا حدودی از الگوی ازدواج سنتی بهره گیرند.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل طلاق همسرگزینی نامناسب است، اظهار کرد: اقدامی که موسسه فرهنگی تبیان انجام داده و پایگاه همسان‌گزینی را ایجاد کرده کار مبارکی است. وضعیت ازدواج‌های سنتی این بود که بزرگتر فرد مورد نظر ازدواج را انتخاب می کرده و تشخیص می دادند که آیا آن فرد مناسب ازدواج هست یا خیر؟ زیرا دارای تجربه زیادی بودند. حال این موسسه با ایجاد طرح ملی همسان‌گزینی چنین روشی را در پی دارد که بر اساس تجربه صاحبان دانش و روان شناسان ازدواج خوب را تشخیص می دهند.

صادقی ادامه داد: البته باید همه دستگاه‌ها به این جریان مبارک بپیوندند؛ چراکه واسطه گری در امر ازدواج بسیار مبارک است و ما امیدواریم بتوانیم از طریق طرح ملی همسان‌گزینی فرهنگ واسطه‌گری را توسعه دهیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما نباید نسبت به سرنوشت جوانانمان بی اعتنا باشیم؛ زیرا این موضوع موجب اضمحلال بنیان خانواده می شود، البته با چنین طرحی هیچ عذری از کارمندان مجرد قوه قضاییه برای ازدواج نکردن پذیرفته نمی شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آمار طلاق بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری و ابراز نگرانی ایشان تغییری کرده است یا خیر؟ گفت: هنوز تغییری به وجود نیامده است مگر قرار است اینگونه مسائل اجتماعی به سرعت درست شود؟ اما در پی فرمایشات مقام معظم رهبری اقداماتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاه قضایی و دادگاه‌های خانواده و برخی دستگاه‌های دولتی برای کاهش امر طلاق صورت گرفته است.

در پایان این مراسم تفاهم نامه ای بین معاونت فرهنگی قوه قضاییه و موسسه فرهنگی تبیان برای اجرای طرح ملی همسان‌گزینی به امضاء رسید.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین