|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
کد خبر: ۷۸۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۲
بروجردی در پاسخ به سوال دانشجویی که رویکرد دولت در سیاست خارجی را منفعلانه و غیرانقلابی عنوان کرده بود اظهار کرد: ما انقلابی گری را فقط در سر و صدا و حرکت‌های تند نمی‌دانیم بلکه همواره در همه عرصه‌ها از جمله سیاست خارجی عقلانیت و تدبیر در رفتار جمهوری اسلامی حاکم بوده است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه انقلابی‌گری تنها در سر و صدا و حرکت‌های تند نیست گفت که تدبیر و عقلانیت همواره بر سیاست خارجی ایران حاکم بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،علاءالدین بروجردی در نشستی که به مناسبت بزرگداشت غضنفر رکن آبادی دیپلمات کشته شده در فاجعه منا در دانشگاه امام صادق برگزار شده بود در تحلیل روابط بین ایران و عربستان گفت: ما مواجهه با رژیمی هستیم که فاقد هرگونه اصول چه در ابعاد اسلامی، چه بین المللی و چه موازین حاکم بر جهان است و این کار را قدری سخت می‌کند. این‌ها قومی با نماد جاهلیت صدر اسلام هستند و افکار حاکمان‌شان تحجر جاهلیت صدر اسلام را یادآوری می کند. آن‌ها با اهرم ثروت بادآورده نفت در تحولات اخیر بسیاری از کشورها را در اختیار گرفتند و حتی بعضا رای آن‌ها در مجامع بین المللی تحت تاثیر قرار می دهند.

 وی افزود: حتی کشورهایی مثل آمریکا و اروپا جایگاه ویژه‌ای برای عربستان قائل نیستند و این رژیم را به دور از همه ضوابط معمول حاکم بر جهان مثل آزادی و دموکراسی می دانند. این در حالی است که از آغاز پیروزی انقلاب جمهوری اسلامی و تفکر انقلابی از دید غربی‌ها محور خطر بود. آن‌ها شیعه و تفکر انقلابی ما را که بر مبنای تشیع استوار است خطری برای کل دنیا می‌دانستند. اما امروز ورق برگشته و آن‌ها تکفر سلفی‌گری و وهابیت را خطر می‌دانند.

این نماینده مجلس ادامه داد: امروز برای غربی‌ها سوال است که چطور ایران در منطقه و با شرایط موجود توانسته امنیت پایدار داشته باشد. آن‌ها از ما درخواست می‌کنند به آن‌ها بگوییم چطور مبارزه با داعش و تکفیری‌ها صورت می گیرد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تهدیدات گروه‌های تروریستی علیه ایران یادآور شد: ظرف چند ماه گذشته در جمهوری اسلامی تیم های متعدد با جلیقه‌های انفجاری که آموزش دیده در رقه سوریه و موصل عراق بودند حضور پیدا کردند اما هم فضل خدا و هم تسلط نیروهای اطلاعاتی که حرکت آن‌ها را از مبدا تا مقصد دنبال کردند باعث شد اتفاقی نیفتد. البته عزم آن‌ها این است که اتفاق واقع شود.

وی با بیان اینکه خطر تکفیری‌ها امروز علیه همه دنیا احساس می شود اضافه کرد: غربی‌ها امروز دید منفی اولیه نسبت به انقلاب اسلامی را ندارند بلکه معتقدند تفکری که در عربستان به عنوان مهد این انحراف رواج پیدا کرده خطر جدی علیه همه جهان است.

وی در ادامه با اشاره به حمله به سفارت عربستان در تهران و مشهد خاطرنشان کرد: کسانی که در مورد سفارت انگلیس این اشتباه را مرتکب شده بودند در مورد سفارت عربستان هم این بازی را خوردند. به هر حال اماکن این کشورها در داخل کشور ما هستند و ما امنیت آن‌ها را تقبل کرده‌ایم. اولین ضربه این حرکت این است که بگویند ایران کشور امنی نیست. البته اگر این اتفاق هم واقع نمی‌شد آن‌ها به دنبال این می رفتند که وضعیت را متشنج کنند.

بروجردی در پاسخ به سوال دانشجویی که رویکرد دولت در سیاست خارجی را منفعلانه و غیرانقلابی عنوان کرده بود اظهار کرد: ما انقلابی گری را فقط در سر و صدا و حرکت‌های تند نمی‌دانیم بلکه همواره در همه عرصه‌ها از جمله سیاست خارجی عقلانیت و تدبیر در رفتار جمهوری اسلامی حاکم بوده است و فرض ما بر این است که باید از طریق رابطه با کشورهای دیگر حرف‌مان را بزنیم. البته در مورد مسائلی مثل رفتار عربستان باید با جدیت و با مواضع قاطعانه‌تر عمل می‌شد . طبعا همه حرکت‌ها مطلوب و انقلابی نیست ما معتقدیم دیپلماسی ما باید دیپلماسی تهاجمی مبتنی بر عقل و منطق باشد.

وی درباره رویکرد ایران نسبت به فاجعه منا نیز گفت: دوستان وزارت خارجه در این زمینه تلاش‌هایی کردند اما نهایتا برخورد انقلابی مقام معظم رهبری در این زمینه تاثیرگذار بود. ایشان در جایگاه فرمانده کل قوا فریاد بلندی سر دادند و به رژیم سعودی هشدار دادند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه حج به عنوان یک فریضه الهی باید استمرار یابد گفت: من فکر نمی کنم که فتوایی وجود داشته باشد که برگزاری مراسم حج را قطع کنیم حتی در زمان امام (ره) و مدتی بعد از حادثه خونین حج امام به آقای ولایتی گفتند که حج را برقرار کنید اما به هر حال این دغدغه وجود دارد که حادثه مشابهی برای زائران اتفاق نیفتد.

وی با بیان اینکه عکس العمل جمهوری اسلامی ایران در مورد فجایعی که برای جهان اسلام اتفاق می افتد باید سریع تر و قاطع‌تر باشد درباره قطع روابط برخی کشورها با ایران در پی حمله به سفارت عربستان یادآور شد: آن‌ها بیشتر نیاز دارند که با کشور مقتدر منطقه رابطه داشته باشند و تصمیمی که آن‌ها گرفته اند به ضرر عربستان و دیگر کشورهاست. ما معتقدیم همچنان که در ماجرای قطع رابطه انگلیس آن ها خودشان مذاکره را شروع کردند و روابط را برقرار کردند این ماجرا مجددا تکرار خواهد شد.

این نماینده مجلس درباره اقدام کمیسیون امنیت ملی در قبال تحولات روابط ایران و عربستان نیز گفت: کمیسیون امنیت از مسئولین ذیربط برای بررسی اصل واقعه موضع گیری های متفرقه و خصوصا اعدام شیخ نمر دعوت کرده است.

بروجردی در پاسخ به سوال دیگری درباره تماس های مکرر کری با ظریف نیز این تماس ها را در جهت توجیه تحرکات کنگره آمریکا برای مذاکره کننده ارشد کشورمان عنوان کرد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تدین، خداباوری و انقلابی گری را از ویژگی های مرحوم رکن آبادی عنوان و خاطرنشان کرد: عنوان دیپلمات انقلابی عنوان واقعی برای ایشان بود برخلاف تصوری که وزارت خارجه و کارکنان آن را لیبرال می¬داند ما صدها نفر از اعضای وزارت خارجه را داریم که ایثارگر، جانباز و فرزند شهید هستند. مرحوم رکن آبادی هم یک بسیجی به تمام معنا بود.

وی همچنین سهم مرحوم رکن آبادی در موفقیت طراحی انقلاب اسلامی در لبنان را نیز چشمگیر توصیف کرد.

 حجت الاسلام میرلوحی مسئول روابط عمومی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این مراسم مرحوم رکن آبادی را از مفاخر این دانشگاه عنوان و خاطرنشان کرد: ما به فعالیت‌های خالصانه و مخلصانه ایشان افتخار می کردیم.

وی با تاکید بر لزوم بازخوانی تحولات اخیر منطقه به ویژه موضوع عربستان و حضور تروریست‌ها در منطقه اظهار کرد: ما باید درمان و علاجی برای دردی که در منطقه وجود دارد پیدا کنیم زیرا نمی توانیم این مبانی فاسد تکفیری و وهابی را رها کنیم.

وی افزود: ساده ترین تحلیل این است که آمریکا و اسراییل به این‌ها پول می‌دهند و این‌ها فقط حمله می‌کنند. البته آن‌ها نوکری آمریکا و اسراییل را می‌کنند اما نباید ساده‌اندیش باشیم زیرا اگر آمریکا هم نباشد آن‌ها این عقیده را به پیش می‌برند. همچنان که پیش از آمریکا و اسراییل این‌ها دشمن شیعه بوده‌اند.

در پایان این مراسم از خانواده مرحوم رکن آبادی نیز تقدیر شد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین