کد خبر: ۷۷۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۳
رحمتی در پاسخ به این سوال که بخش از عمده ای از تماشاگران تیم های اروپایی را خانواده ها تشکیل می دهند، گفت: در تحقیقی که انجام دادیم، بخش عمده ای از هواداران دهه 50 و 60، با تشویق بازیکنان مورد علاقه خود بخش عمده ای از اوقات فراغت شان را تشکیل داده بود.
محمد دادگان معتقد است هویت یک باشگاه به افراد آن باشگاه است و افراد هواداران را به ورزشگاه می کشانند. او می گوید حضور تماشاگران پرسپولیس در بازی آخر این تیم در ورزشگاه، به خاطر شخص برانکو ایووانکویچ است.

محمد دادگان درباره کاهش بیش از حد تعداد تماشاگران حاضر در ورزشگاه های ایران در سال های اخیر، اظهار کرد: جذابیت مسابقات جهانی و وجود ستارگان باعث شده که تماشاگران در کشورهای اروپایی به استادیوم بروند. در سال های دور هم بازیکنانی مانند علی پروین، حسین کلانی، همایون بهزادی و .. تماشاگران را به ورزشگاه ها می آوردند. به جز چند مربی جوان که تیمشان با برنامه بازی می کند تیم های دیگر چنین نیستند. نکته بعدی استادیوم ها هستند که همگی در سال های دور ساخته شده است. متولی این کار هم وزارت ورزش و دولت هستند. بهترین استادویم ما 42 سال پیش ساخته شده اما در کنار آن چیزی را نساخته ایم و چیزی را هم به آن اضافه نکرده ایم. بحث بعدی مدیران هستند. وقتی مدیری در جامعه محبوبیت و مقبولیت ندارد، تماشاگران به ورزشگاه نمی آیند. بحث دیگر رسانه های نوشتاری، گفتاری و تصویری هستند. رسانه ها نکته های منفی را بزرگ می کنند. جامعه ای که از ورزش استفاده می کند درصد شادی مردم هم بیشتر است. مشکلاتی اقتصادی باعث شده که هواداران به ورزشگاه ها نیایند.

او در پاسخ به این سوال که در کشورهای پیشرفته شهرداری ها به صورت مشارکتی اقدام به ساختن ورزشگاه می کنند اضافه کرد: افراد ورزشی شورای شهر برای ورزش کلان شهر تهران چه کار کردند؟ نمایندگان شورای شهر بویژه ورزشی های شورای شهر خودشان را ساختند یا شهر را ساختند؟!

رحمتی استاد دانشگاه در این باره اظهار کرد: در فوتبال امروز اقتصاد نقش مهمی دارد و هویت های محله ای هم از بین رفته است. بازیکنان دیگر به فرد یا اسم خاصی تعصب زیاد ندارند و بیشتر بر اساس مسائل مالی تصمیم می گیرند. همانطور که آقای دادگان اشاره کرد مدیران هم نقش اساسی دارند. وقتی مدیری به دنبال مالکیت و اینگونه مسائل باشد، دیگر به هوادار فکر نمی کند.

دادگان در ادامه، گفت: در وضعیتی که جمعیت تهران حداد 12 الی 13 میلیون نفر است، در بهترین شرایط 6 هزار نفر به ورزشگاه می روند. در سال های دور باشگاه های استقلال و پرسپولیس ساختمانی نداشتند اما هواداران زیادی به ورزشگاه می رفتند. این به خاطر وجود هویت بود. در دوران مدیریتم، ما ساختمانی را برای این دو باشگاه تهیه کردیم. ما هویت های موقتی به وجود آورده ایم و با جدایی یا اضافه شدن فرد خاصی این هویت از بین می رود. علت حضور بخش اعظمی از تماشاگران پرسپولیس در بازی گذشته این تیم در ورزشگاه به خاطر حضور برانکو ایوانکوویچ است. فوتبال به افراد است. در تمام باشگاه های بزرگ این افراد و شخصیت ها هستند که هویت را به وجود می آورند. زمانی که فقط مشکلات و دغدغه های پیشکسوت پخش می شود هواداران دل زده می شوند.

رحمتی در پاسخ به این سوال که بخش از عمده ای از تماشاگران تیم های اروپایی را خانواده ها تشکیل می دهند، گفت: در تحقیقی که انجام دادیم، بخش عمده ای از هواداران دهه 50 و 60، با تشویق بازیکنان مورد علاقه خود بخش عمده ای از اوقات فراغت شان را تشکیل داده بود. در سال های اخیر اوقات فراغت بخش های عمده ای را در بر گرفته و مردم به راحتی از طریق رسانه به فوتبال های جهانی دسترسی دارند و به دنبال بهترین کیفیت هستند. از طرفی موارد دیگر هم مطرح هستند. به نوعی در اوقات فراغت خانواده ها تحول رخ داده است. افراد در منزل هم درگیر فضای مجازی هستند.

رییس سابق فدراسیون فوتبال، درباره فحاشی در استادیوم ها، تاکید کرد: خانواده ها رغبتی به ورزش ندارند. من خواهش دارم که در هنگام پخش بازی های اروپایی بین نیمه را هم بخش کنید تا مردم ببینند که مادر چطور بسته غذایی را در ورزشگاه باز می کند و فرزندان و همسر خود را آماده نیمه دوم می کند. کمبود تماشاگر به مشکلات اقتصادی هم بستگی دارد. تعطیلی بیش از حد لیگ هم تاثیر زیادی دارد. اگر نظرسنجی ای بگذارید که از اوضاع فعلی راضی هستید، قطعا نتیجه برای همه مشخص است.

رحمتی ادامه داد: در کشورهای اروپایی، وقتی هوادارای در جریان حمایت از تیمش فوت می کند، چه بزرگداشتی برای او برگزار می کنند. حتی در فوتبال ایران برای بازیکنان هم چنین بزرگداشتی را برگزار نمی کنند. کشور اسکاتلند در جام جهانی 1978 با ما هم گروه بود. تماشاگران این تیم از لحاظ رفتاری در شرایط بدی قرار داشتند و در ورزشگاه الکل مصرف می کردند. همین کشور در نیمه دهه 90 جایزه بهترین تماشاگر را از فیفا کسب کرد. آن ها چه کار کردند؟ پلیس اضافه کردند؟ نه بلکه از طریق فرهنگی این مشکل را حل کردند. فضای خانوادگی را می توان در ورزشگاه های آن ها دید. پس چاره کار از طریق حل مشکلات فرهنگی است. اسکاتلند، با مشکلات مذهبی متعددی برخوردار است اما در حوزه ورزش توانستند امنیت اخلاقی را به وجود بیاورند. بعد از اتمام بازی، آن ها برنامه های فرهنگی دارند و تماشاگران به راحتی به ورزشگاه می آیند و می روند. در ایران چنین مسائلی وجود ندارد و اما برای ما مهم نیست که هوادار چطور به ورزشگاه می آید.

دادگان اظهار کرد: وقتی امکانات رفاهی را فراهم نکنید، تماشاگر به دوستانش می گوید به استادیوم نروید، امکانات مناسب نیست. در دوران مدیریت من، با اردن در مرحله مقدماتی جام جهانی بازی داشتیم. یک شنبه لیگ برگزار شد، دوشنبه و سه شنبه تمرین کردیم و چهارشنبه مقابل اردن به میدان رفتیم و یک شنبه هم لیگ برگزار شد. یا همین اتفاق برای بازی با ژاپن و کره شمالی هم اتفاق افتاد و در عرض یک هفته دو بازی با این تیم ها انجام دادیم. الان برای یک بازی با تیم هایی مانند هندوستان و گوام، لیگ یک ماه تعطیل می شود. این مورد نشان می دهد که ما برنامه ریزی نداریم.

رحمتی درباره اینکه محمد داگان می گوید رسانه ها هم نقش منفی در کمبود تماشاگر دارند، گفت: انعکاس حاشیه در رسانه جذاب است و به شدت از طریق مردم پیگیری می شود. اما پس از مطرح کردن این گونه مسائل باید آسیب سناسی شود و مشکلات را حل کنیم. اگر فقط به انتشار مسائل منفی محدود شویم به بحران بر می خوریم. خانواده ها در این شرایط نگران می شوند.

داگان اضافه کرد: معتقدم تنها در ورزش پلشتی وجود ندارد. منتهی در بخش ورزش که بسیار گسترده است، انتشار این اخبار موجب بازخوردهای منفی می شود. وقتی والیبال دچار این مشکل شده، پس هندبال و بسکتبال هم دچار می شود. اولین مشکل پول است. وقتی ما سقفی را مشخص کردیم، این مشکلات به وجود نمی آمد. سقفی را برای یک باشگاهی در نظر بگیریم. ما همان زمان هم گفتیم استقلال و پرسپولس واگذار نمی شوند. شما چرا مدیری را به برنامه خود می آورید که هیچ دانشی ندارد. شما چرا از تیمسار نورآموز، علی محمد پهلوان دعوت نمی کنید به برنامه خود؟ مدیرانی را دعوت کنید که راهکار بدهند. رسانه می تواند در فرصت دادن به مدیران کمک کند. مدیر که برود مربی هم با آن ها می رود. چرا مردم در تبریز به ورزشگاه نمی روند؟ کسانی را الگو کنیم که شرایط الگو شدن را داشته باشند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین