|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۶
کد خبر: ۷۷۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
در حالی که «احمد داوود اوغلو» نخست وزیر ترکیه در سخنان روز گذشته‌اش اعلام کرده بود که آنکارا برای میانجیگری میان ایران و عربستان آمادگی دارد، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز در سخنان تندی به ایران و مصر حمله و ثابت کرد که نمی‌تواند میانجیگر بی‌طرفی در این زمینه باشد.
  ئیس‌جمهور ترکیه در سخنانی ضمن دفاع از عربستان در ماجرای اعدام رهبر شیعیان در این کشور، به ایران و مصر حمله کرد.

 در حالی که «احمد داوود اوغلو» نخست وزیر ترکیه در سخنان روز گذشته‌اش اعلام کرده بود که آنکارا برای میانجیگری میان ایران و عربستان آمادگی دارد، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز در سخنان تندی به ایران و مصر حمله و ثابت کرد که نمی‌تواند میانجیگر بی‌طرفی در این زمینه باشد.
 
وی با داخلی دانستن مسئله اعدام رهبر شیعیان در عربستان، با ادبیاتی شدید‌اللحن به ایران و مصر حمله کرد.
 
دفاع از عربستان، حمله به ایران و مصر
 
اردوغان به مسئله تنش به وجود آمده میان ایران و عربستان اشاره کرد و در سخنانی به ایران و مصر حمله کرد و گفت: حمله به سفارت عربستان اقدام بدی بود که نباید صورت می‌گرفت. ما اکنون شاهد تلاش برای ایجاد فتنه طائفه‌ای در منطقه با هدف تجزیه جهان اسلام به کشورهای کوچک هستیم.حضرت محمد (ص)، میان عرب و عجم یا طائفههای مختلف، تفاوتی نمی‌گذاشت لذا ما نیز باید به خصومت‌های موجود میان خود پایان دهیم.
 
رئیس‌جمهور ترکیه افزود: ما به اعدامهای انجام شده در عربستان به چشم طائفه‌گری نمی‌نگریم. در عربستان نهادهای وجود دارند که حکم اعدام صادر می‌کنند همان‌گونه که در ایران و آمریکا نیز وجود دارد. لذا هیچ کس زمانی که اعدامی در این کشورها صورت می‌گیرد، صدایی نمی‌شنود. احکام قصاص در عربستان مسئله داخلی این کشور است. چندین نفر از تروریست‌ها اعدام شده‌اند یکی از آنها هم فردی شیعه بوده است. ایران و مصر هم خیلی‌ها را اعدام کرده‌اند چرا کسی از آنان صحبت نمی‌کند؟ مصر نیز رئیس‌جمهور خود را در زندان انداخته و برایش حکم اعدام صادر کرده است آیا کسی اعتراض کرد؟ عبدالفتاح السیسی در مصر کودتا کرد و رئیس‌جمهور را به زندان انداخت اما کسی صدایش در آمد؟
 
وی سپس درباره مسائل داخلی در ترکیه و بحران‌های آن، سخنان روز گذشته نخست وزیرش را تایید و اعلام کرد که خواستار برقراری نظام ریاست‌جمهوری در کشور است هرچند که باید ملت ترکیه در این‌باره تصمیم بگیرند.
 
اردوغان با سخنانی شعاری علیه تروریسم، مخالفانش را به حمایت از تروریسم متهم کرد و گفت که سیاستمداران باید در کنار دولت باشند.
 
عملیات‌های نظامی و امنیتی علیه تروریسم در ترکیه ادامه می‌یابد
 
وی طی سخنانی که شبکه «TRT» ترکیه آن را پوشش داد، گفت: فتنه‌های و مشکلاتی که منطقه شاهد آن است مانع پیشرفت ما نخواهد شد. ما 300 عملیات نظامی و امنیتی در داخل و خارج از کشور علیه تروریسم انجام دادیم و 300 نیروی امنیتی ما در این راه به شهادت رسیدند اما عملیات‌های امنیتی و نظامی ما برای مبارزه با تروریسم همچنان ادامه می‌یابد.
 
مشکل ما در ترکیه تروریسم است نه کردها
 
اردوغان افزود: برخی طرف‌ها تلاش می‌کنند تا در ترکیه مانع‌تراشی کنند و رویکرد آن را تغییر دهند اما امروز چنین مسئله‌ای بسیار دشوار است زیرا ترکیه قدرتمند شده است. قدرت تدبیر ترکیه بیشتر از مخالفانش است و تمام اهداف در این کشور تا سال 2023 محقق خواهد شد. با وجود تمامی مشکلات موجود، ملت ترکیه نیز به آینده با دیدی مثبت می‌نگرد.مسئولیت تنها بر گردن دولت یا رئیس‌جمهور نیست بلکه تمامی طرف‌های سیاسی در این‌باره مسئولند.
 
وی تاکید کرد: در ترکیه مشکلی کردی وجود ندارد بلکه مشکل تروریسم است. احزاب نیز باید موضع خود را در این خصوص کاملا روشن کنند. من با تعطیل کردن احزاب مخالفم اما اگر فردی یا سیاستمداری اشتباه کرد، آن شخص باید تاوان بدهد نه آن حزب. ممکن است این فرد عضو پارلمان یا عضو هر جای دیگری باشد.  هر شخصیت سیاسی باید در کنار دولت باشد نه تروریست‌ها.برخی مقامات مسئول در نهادهای مختلف کشور از تروریسم حمایت می‌کنند که باید این نهادها از این افراد پاکسازی شوند.
 
حامیان تروریسم در ترکیه باید پاکسازی شوند
 
اردوغان افزود: هیچ‌کس با هر جایگاه‌ سیاسی که در کشور داشته باشد، حق ندارد در کنار تروریست‌ها بماند. ما از کسانی که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند، به این بهانه که اعضای پارلمان هستند، محافظت نخواهیم کرد. وزارت‌خانه‌های کشور و دستگاه قضایی باید هر کسی را که از جایگاهش در حمایت از تروریسم سوء استفاده می‌کند، شناسایی و بازخواست کند.
 
رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه به ضرورت تدوین یک قانون اساسی جدید در کشور اشاره کرد و گفت: ما اکنون می‌توانیم  با سپری کردن صفحه‌های کودتاهای نظامی متعدد در ترکیه قانون اساسی مدنی جدیدی را تدوین کنیم تا افقهای جدیدی دربرابر ما گشوده شود. زیرا کشور به قانون اساسی جدیدی نیاز دارد. ما اکنون در حال رایزنی با احزاب مختلف هستیم. این گام اول در آشتی ملی است. گام دوم تشکیل کمیته‌ها سپس برگزاری کنگره‌ای در این خصوص است. پس از آن مسئله به رای ملت گذاشته می‌شود و ملت نیز باید تصمیم قطعی خود را درباره قانون اساسی و نظام ریاستی اتخاذ کند.
 
وی افزود: نظام ریاستی نظام اداره کشور است و تمامی نیازهای آنها را پاسخ می‌کند. ما از تجارب تمامی کشورها استفاده می‌کنیم مانند زنبور عسل که از هر شکوفه‌ای شهدش را می‌گیرد و سپس عسل ویژه خود را تولید می‌کند.
 
از فضا نیامده‌ام
رئیس جمهور ترکیه سپس گفت: هفته پیش زمانیکه از هیتلر صحبت کردم علیه من جنجال شد. فرانسوی‌ها در زمان نظام پارلمانی دارای ثبات نبودند به همین دلیل به سراغ نظام ریاست‌جمهوری رفتند.ما نظام ریاست جمهوری طبق نیاز ترکیه می‌خواهیم.ما مجبور نیستیم نظام‌های (سیاسی) آمریکایی و فرانسوی را اجرا کنیم. ما باید به ملت ترکیه حق دهیم که در تصمیم‌گیری درباره برقراری نظام ریاستی در کشور که به راستی یک تصمیم واقعی و مهم است، مشارکت کنند. من مرد عجیب و غریبی نیستم که از فضا آمده باشم. من تنها بر اساس قانون اساسی ترکیه عمل کرده‌ام و با این وجود با انتقادات زیادی مواجه شده‌ام.
 
روسیه داعش را در سوریه هدف قرار نمی‌دهد
 
رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه به حملات روسیه در سوریه اشاره کرد و مدعی شد: 90 درصد از حملات روسیه در سوریه، شهروندان را هدف قرار می‌دهد نه عناصر داعش!

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین