کد خبر: ۷۷۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۳
مدیر کل نمایش خانگی، مستند و کوتاه در جلسه تبیین تفویض اختیار تولید فیلم‌های بلند غیر سینمایی به ۱۵ استان کشور که به میزبانی سازمان سینمایی برگزار شد، با تاکید بر بوجود آمدن فضای بزرگ رقابتی در نمایش خانگی گفت: نمایش خانگی تاثیر گسترده‌ای در فرهنگ و هنر کشور دارد.
حجت الله ایوبی گفت: در جشنواره سی و چهارم فجر ۸۰ درصد آثار سینمایی مستقل ساخته شده‌اند و این اتفاق بزرگی در سینمای ایران است.

رییس سازمان سینمایی با اشاره به بازار گرم شبکه نمایش خانگی گفت: کل فروش سینمای ایران در سال گذشته در حدود ۵۳-۵۳ میلیارد تومان بوده است، اما در شبکه نمایش خانگی بیش از ۱۰۰ میلیارد درآمد داشته‌ایم، این آمارها در صورتی است که ما تنها میزان فروش در تهران را در نظر می‌گیریم، چون بازار استان‌های دیگر بیشتر قاچاق است، اما این بازار گرمی که وجود دارد می‌تواند به گردش اصلی سینمای کشور کمک کند و مدیران سازمان سینمایی در استان‌ها مسئولیت گرم نگه داشتن این بازار را بر عهده دارند.

او ادامه داد: همچنین با در نظر گرفتن پروژه VOD که زیرساخت‌هایش بیش از یک سالی می‌شود حاضر شده، می‌توان با اطمینان گفت شرایط رقابت با ماهواره‌ها به وجود می‌آید و تولیدات مختلف داخلی در همه جای کشور دیده می‌شود. در این میان باید توجه داشته باشیم که ممکن است برخی تولیدات بومی برای برای دیگر استان‌ها جذابیت نداشته باشد، اما همان آثار در شهر خودتان به دلیل آشنا بودن با فضای شهر و بازیگرها اثری خواهد بود که مورد توجه قرار می‌گیرد، به همین دلیل من اعتقاد دارم که تولیدات استانی گنج‌هایی هستند که می‌توانند این بازار را احیا کنند.

ایوبی با تاکید بر اینکه نباید همیشه انتظار حمایت‌هایی از سوی دولت را داشته باشیم، اضافه کرد: سینمای حرفه‌ای ما بعد از انقلاب با حمایت‌های مستقیم دولت شکل گرفت، اما برنامه به این شکل بود که کم‌کم این حمایت‌ها کمرنگ شود و سینما روی پای خودش بایستد، اتفاقی که به آرامی در حال رخ دادن است. در جشنواره فجر امسال ۸۰ درصد آثار سینمایی مستقل هستند و این خبر خیلی خوبی است. حتی بنیاد سینمایی فارابی هم در سال گذشته تنها از ۷۳ فیلم حمایت کرده است.

رئیس سازمان سینمایی در بخشی از صحبت‌هایش به موج سالن سازی در کشور اشاره کرد و گفت: ما ۶۰ مجتمع فرهنگی را تجهیز کرده‌ایم که البته خود من خیلی به این موضوع امیدوار نیستم، این مجتمع‌ها نباید به شکلی باشد که گاهی در آن فیلمی نمایش داده شود، بلکه باید کاملا به سینما تبدیل شوند و به عنوان مکانی برای نمایش آثار و تولیدات سینمایی کشور از آن‌ها استفاده شود. در این میان استان‌ها می‌توانند از کمک‌های استانداری، نهادهای خصوصی و حتی اشخاص استفاده کنند و سالن‌های سینمایی را به ناوگان سینمایی کشور اضافه کنند و با درآمدزایی از همان‌ها برای تولیدات داخلی خود استان‌ها استفاده کنند.

ایوبی با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر امسال جشنواره خیلی خوب و پر رونقی است، درباره اکران و برگزاری جشنواره در دیگر استان‌ها نیز گفت: جشنواره فیلم فجر رونمایی از سینمای ایران است و استان‌ها باید با تهیه‌کننده‌های آثار به توافقی برای نمایش آثار آن‌ها در شهرهای دیگر برسند و برنامه‌ریزی کنند. چون اکران و نمایش آثار در شهرهای دیگر از توانایی سازمان سینمایی خارج است و کاری بسیار پر خرج خواهد بود.

او در ادامه مطرح کرد: با این حال ما تاکید داریم که جشنواره‌های موضوعی را در شهرستان‌ها برگزار کنیم، البته این موضوع هم نیاز به همکاری از خود استان‌ها و حمایت و کمک دارد که امیدوار هستیم این اتفاق بیفتد.

حبیب ایل‌بیگی هم در پایان این جلسه با تاکید بر ا‌ین که تهیه‌کننده‌ها در سینمای ایران به شکلی تربیت شده‌اند که از سازمان سینمایی کمکی را دریافت نکنند، گفت: این حوزه بدون حمایت‌های دولتی خیلی بهتر می‌تواند کار کند و حمایت‌ها بهتر است از استانداری‌ها، مراکز و نهاد‌های داخلی خود استان‌ها بدست بیاید.

خواهان افزایش سهم استان ها در تولیدات

"حبیب ایل بیگی" در همایش یک" روزه تفویض اختیار تولید آثار ویدیویی" از ظرفیت‌های بالای تولیدات نمایش خانگی در سطح استان‌ها خبر داد.

معاون ارزشیابی ونظارت سازمان سینمایی در ادامه گفت:سینمای ما پتانسیل ارزشمندی در بخش تولید ومحتوا دارد و این پتانسیل دراستان‌ها و شهرستان‌های ما بدلیل بضاعت فرهنگی غنی بسیار وزین است. در سال‌های گذشته ما بیشتر شاهد تمرکز تولیدات سینمایی و ویدیویی در تهران بوده‌ایم. امروز با برپایی این همایش و اجرایی کردن پروسه "تفویض اختیار "بر آنیم تا این فضا را تغییر دهیم.

وی افزود: ما خواهان افزایش سهم استان‌ها در تولیدات سینما بویژه در حوزه نمایش خانگی هستیم.

معاونت ارزشیابی و نظارت در ادامه سخنان خود در جمع مدیران و معاونین شرکت کننده در همایش افزود: نیروی انسانی متخصص و هنرمند در سطح استانها بسیارهستند. نیروهایی که می‌توان باشروع فیلمسازی وفعال سازی چرخه تولید درشبکه نمایش خانگی، از این هنرمندان در سطحی وسیع بهره برد.

ایل بیگی سخنان خود را در این همایش با تاکید بر هم‌افزایی و جلب مشارکت نهادها به پایان برد.

وی دراین باره افزود: مدیران باید در راستای ارتقای سطح فرهنگی گام بردارند و مراقب تولید آثار نازل باشند.همچنین در این مسیر سیاست هم افزایی وجلب مشارکت نهادها،سازمان‌ها و پتانسیل موجود در استانها،از جمله سیاست‌های راهبردی موثر ومفیدی است که مدیران ما می‌توانند برای دستیابی به موفقیت های بیشتر ازآن بهره ببرند.

شبکه نمایش خانگی تاثیر گسترده‌ای

مدیر کل نمایش خانگی، مستند و کوتاه در جلسه تبیین تفویض اختیار تولید فیلم‌های بلند غیر سینمایی به ۱۵ استان کشور که به میزبانی سازمان سینمایی برگزار شد، با تاکید بر بوجود آمدن فضای بزرگ رقابتی در نمایش خانگی گفت: نمایش خانگی تاثیر گسترده‌ای در فرهنگ و هنر کشور دارد.

حسین پارسایی گفت: نمایش خانگی در حقیقت فضای جدیدی است که تاثیر گسترده‌ای را در فرهنگ و هنر کشور داشته است و در یک سال گذشته متوجه حضور نخبگان سینمایی در این فضا شده‌ایم که علاقه‌مندی مخاطبان هم در دیدن آثار متفاوت بی‌تاثیر نبوده است.

وی ادامه داد: به وجود آمدن میدان رقابتی بزرگی برای این فضا نشان از ضرورت فرهنگی دارد، در این صورت با بالا بودن مسئولیت تولید کننده و تهیه کننده، می‌تواند ذائقه و ذوق مخاطبن را نیز افزایش داد، برنامه‌ای که برای اقتصاد سینما هم موثر باشد و فضای کلی سینمای کشور را ارتقا ببخشد.

پارسایی با اشاره به حضور ۱۵ استان در این جلسه عنوان کرد: در این جلسه ۱۵ استان حضور دارند که این انتخاب‌ها بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی بوده و ویژگی‌های خاصی در این شهرها دیده شده است. آثاری که این استان‌ها داشته‌اند و هنرمندانی که در این بخش فعالیت کرده‌اند از عواملی بوده‌ند که برای در اختیار داشتم این امکانات انتخاب شده‌اند.

مدیر کل نمایش خانگی مشارکت استان‌ها را امری برای تسهیل تولیدات در این حوزه دانست و تاکید کرد: وقتی اختیارات استان‌ها بیشتر شود، می‌توان امیدوار بود زمینه مهاجرت از شهرهای کوچک به بزرگ تمام شود و ما شرایطی را در دیگر شهرها به وجود بیاوریم که علاقه‌مندان و فعالان این عرصه در شهرهای خودشان فعالیت‌هایی را پیش بگیرند و مطمئنا به به وجود آمدن ظرفیت‌های تازه‌ای در این استان ها، اختیارات آن‌ها بیشت هم می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه تهران الگوی خوبی برای دیگر شهرها نیست، اضافه کرد: هر شهر می‌توانند الگوی خودش را بسازد، نباید به این فکر کنیم که همه اتفاق‌ها در تهران می‌افتد، ما در شهرستان‌ها ذوق و استعدادهای زیادی را داریم که با در اختیار گذاشتن برخی امکانات می‌توانیم به دیده شدن آن‌ها امیدوار باشیم.

پارسایی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در آثار شهرهای دیگر بیشتر تقلید و شبیه‌سازی می‌بینیم، عنوان کرد: مدت‌هاست که رنگ وب وی خاصی را در آثار شهرستان‌ها نمی‌بینیم و بیشتر تقلید دیده می‌شود، آن‌ها فکر می‌کنند با شبیه سازی به توفیق‌هایی دست پیدا می‌کنند، در صورتی‌که ما می‌خواهیم این فضا تغییر کند و ذوق‌های بومی و فرهنگ شهرستان‌ها را در آثار مختلف سینمایی ببینیم که بتواند تاثیر گذار باشد و من مطمئن هستم که با برنامه‌ریزی این اتفاق می‌افتد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین