|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹
کد خبر: ۷۶۲۶۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
مراسم یادبود اولین سالگرد درگذشت استاد مرتضی احمدی بازیگر، پژوهشگر و خواننده ترانه‌های ضربی طهران قدیم سه‌شنبه اول دی ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران برگزار شد.
در مراسم پاسداشت زنده‌یاد مرتضی احمدی، داریوش اسدزاده دوست قدیمی او خاطره‌ای از روزهای آخر عمر این هنرمند بیان کرد و گفت آن روزها هر کاری کردم مرتضی لبخند نمی‌زد.

 مراسم یادبود اولین سالگرد درگذشت استاد مرتضی احمدی بازیگر، پژوهشگر و خواننده ترانه‌های ضربی طهران قدیم سه‌شنبه اول دی ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران برگزار شد.

یوسف منصورزاده مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در ابتدای این مراسم که با اجرای فرزاد حسنی همراه بود در سخنانی توضیح داد: از اینکه یک روز بعد از آیین سنتی شب یلدا میزبان شما هنرمندان بزرگوار برای برگزاری مراسم بزرگداشت و آیین رونمایی آلبوم «صدای طهرون» زنده‌یاد مرتضی احمدی هستیم، بسیار خوشحالیم. به اعتقاد من بزرگداشت یک هنرمند، بزرگداشت یک فرهنگ و همه ارزش‌های معنوی جامعه است و امشب این افتخار نصیب مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران شده که از یک شخصیت بزرگ فرهنگی تجلیل شود.

وی ادامه داد: لازم است که این نشست‌ها و مراسم با پیام عمیق‌تر و گسترده‌تر در جامعه ما مطرح شود و در قالب مراسم تاثیرگذار به مخاطبان ارائه شود. به هر ترتیب آثار ارزشمند استاد احمدی در میان همه اقشار جامعه دارای محبوبیت فراوانی است و یقین دارم که کارهای فراوان این هنرمند فقید عرصه سینما، تئاتر و موسیقی همیشه جاودانه می‌ماند. امیدوارم هنرمندان دیگر نیز بتوانند با همین سبک و سیاق زندگی کنند و آثار بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر این سرزمین ثبت کنند.

روایت دوست بی مثال مرتضی از روزهای آخر

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر کشورمان نیز ضمن بیان خاطراتی از مرحوم مرتضی احمدی، گفت: من هم‌اکنون درباره کسی صحبت می‌کنم که هشت روز قبل از مرگش با او بودم و هر کاری می‌کردم که به لب او خنده‌ای بیاید ولی هیچ‌گاه این اتفاق نمی‌افتاد. این مرد هنرمند آخرین دوست من بود که از این دنیا رفت، چرا که در سال‌های قبل از فوت مرحوم استاد احمدی، دوستان دیگرم همچون علی‌اصغر گرمسیری، قنبری و دیگر هنرمندان دنیا را ترک کرده بودند. من یکی از معدود نفراتی هستم که مرگ تک‌تک دوستانم را دیدم و متوجه این موضوع شدم که چه افراد بزرگی از عرصه فرهنگ و هنر این سرزمین خداحافظی کرده‌اند.

وی ادامه داد: چند روز پیش به بهشت‌زهرا(س) رفته بودم و وقتی مقبره تمام هنرمندانی را که آنجا دفن شده بودند، می‌دیدم شاهد روزی بودم که آنها این دنیا را ترک کرده و یکی‌یکی غزل خداحافظی را خواندند. در دل خود به آنها گفتم ناراحت نباشید جای خوبی دارید. من به آنها گفتم که همین روزها به شما ملحق می‌شوم.

اسدزاده در تجلیل از مقام هنری زنده‌یاد مرتضی احمدی، گفت: مرتضی دوست بی‌مثالی بود. من در ایام دوستی با او هیچ‌گاه ندیدم که پشت سر کسی حرف بزند. او هنرمندی بود که بنده افتخار همکاری با او در بسیاری از پروژه‌های فرهنگی و هنری را داشتم. ما دوستی را از دست دادیم که به حق ذی‌قیمت بود و مطمئن باشید که هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود. او از معدود هنرمندانی بود که با هر کس با خوبی صحبت می‌کرد.

پیشنهاد آقای تهیه کننده به مدیران

بابک چمن‌آرا مدیر مرکز موسیقی بتهوون و نشر آوای خورشید نیز در این مراسم بزرگداشت و رونمایی با اشاره به پروسه صدور مجوز آثار زنده‌یاد مرتضی احمدی در قالب مجموعه آلبوم‌های «صدای طهرون»، گفت: ما در سال ۸۸ به مدت هفت ماه هفته‌ای سه روز موفق به ضبط ۱۰۷ قطعه از آثار زنده‌یاد مرتضی احمدی پیرامون «طهران قدیم» شدیم که خوشبختانه در سال ۸۹ مجموعه اول مجوز خود را دریافت کرد و به تبع آن مجموعه‌ دوم نیز وارد بازار موسیقی شد. به هر ترتیب با وجود تمام سختی‌هایی که در این زمینه داشتیم، موفق شدیم مجموعه‌های سوم، چهارم و پنجم «صدای طهرون» را دریافت کنیم و برای انتشار، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود: به خودمان قول داده بودیم که سال گذشته و در زمان حیات استاد احمدی نسبت به انتشار آلبوم «صدای طهرون ۳»، اقدامات لازم را انجام دهیم، اما متاسفانه این امر میسر نشد تا اینکه سال گذشته در چنین روزهایی استاد احمدی از میان ما رفت و ما هم دل و دماغی برای انتشار این آلبوم نداشتیم تا اینکه با در نظر گرفتن تجربه دو آلبوم گذشته و حضور بهرنگ بقایی که غلط‌ های ما را می‌گرفت، موفق شدیم که مجموعه سوم آلبوم «صدای طهرون» را منتشر و در این شب یلدا، از آن به صورت رسمی رونمایی کنیم.

چمن‌آرا بیان کرد: اگرچه مرتضی احمدی در شب یلدا از پیش ما رفت، اما می‌توانم به این موضوع اشاره کنم که مرتضی احمدی در شب یلدا به خانه همه ما رفت و باعث شد تا بخشی از فرهنگ یلدا و طهران قدیم در دل و ذهن همه ما باقی بماند. به هر ترتیب ما در تلاشیم تا مجموعه‌های چهارم و پنجم «صدای طهرون ۳» در سال‌های ۹۵ و ۹۶ نیز منتشر شود.

مدیر مرکز موسیقی بتهوون در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: من می‌خواهم به بهانه برگزاری این مراسم پیشنهادی را مطرح کنم و اگر این امکان وجود داشت، قول مساعد آن را از مسئولان بگیرم. اینکه پیشنهاد می‌کنم در آینده‌ای نزدیک، خانه فرهنگ طهران را تاسیس کنیم و این مکان را با نام «مرتضی احمدی» نامگذاری کنیم. من قول می‌دهم که این خانه فرهنگ، بار مالی برای کسی نداشته باشد چرا که حاضرم بخشی از هزینه‌های آن را تامین کنم و این قول را بدهم که این خانه فرهنگ بتواند علاوه بر معرفی تمام عناصر فرهنگی طهران قدیم و حفظ آن، به موضوع درآمدزایی نیز فکر کند.

یکشنبه به ساختمان راه آهن بیایید

علیرضا خمسه بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون نیز در این برنامه گفت: ما روز یکشنبه آینده به افتخار بچه محله راه‌آهن تهران، زنده‌یاد مرتضی احمدی برنامه مفصلی در ساختمان راه‌آهن تهران داریم که از همه شما دعوت می‌کنم همچون این مراسم در آن برنامه نیز حضور داشته باشید که بتوانیم برنامه شایسته و بایسته‌ای را برای این هنرمند فقید برگزار کنیم.

وی بیان کرد: من با مرتضی احمدی بزرگ شده‌ام و اگر او نبود، به طور حتم کمدی را انتخاب نمی‌کردم. من با او افتخار همکاری با چندین پروژه سینمایی و تلویزیونی را داشتم و می‌توانم بگویم بدون هیچ تعارفی، یک استاد واقعی برایم بود. مرتضی احمدی سمبل نوروز و نماد تهران، نماد پدر خانواده و یک نماد تمام عیار برای من بود. او سمبل معرفت به معنای عام آن بود که در طهران قدیم، بچه‌های طهران از آن استفاده می‌کردند. او واقعاً برای ما الگو بود که جای خالی‌اش همراه ما است.

تهران از دست رفته یا تهرانی از دست رفته است؟

احمد محیط طباطبایی مدرس و پژوهشگر صاحب‌نام حوزه میراث فرهنگی نیز در این مراسم با اشاره به رونمایی از تمبر زنده‌یاد مرتضی احمدی که در این مراسم انجام گرفت، گفت: تفاوت تمبر با اسکناس و موارد مشابه آن، این است که این عناصر ارزش‌های مادی حکومت‌ها هستند اما تمبر، تصویری از هویت فرهنگی و هنری یک سرزمین است که منتشر می‌شود.

وی گفت: مرتضی احمدی بخشی از هویت ملی و میراث فرهنگی ما بوده که همواره متاثر از طهران قدیم از دست رفته، ابراز تألم و تاثر می‌کرد اما من می‌خواهم اینجا به نکته‌ای اشاره کنم؛ اینکه آیا این طهران از دست رفته، همان اِشکنه و مواردی از این دست است یا نه این طهرانی بودن است که از دست رفته؟ ما عدم وجود طهرانی بودن را در فرهنگ خود می‌بینیم و به همین جهت است که ثبت میراث ملموس این ناحیه جغرافیایی از کشورمان اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

محیط طباطبایی در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به صحبت‌های بابک چمن‌آرا درباره پیشنهاد تاسیس خانه فرهنگ طهران، توضیح داد: خوشبختانه با اقداماتی که از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفته، «خانه اتحادیه» خریداری شده و قرار است با عنوان «مکتب طهران» معرفی شود که قرار است در این مکان فعالیت‌های فرهنگی و هنری در تمام شاخه‌ها به منظور معرفی فرهنگ طهران ارائه شود.

رونمایی از تمبر زنده‌یاد مرتضی احمدی در حضور خانواده این بازیگر فقید، رونمایی از آلبوم «صدای طهرون۳» توسط مرکز موسیقی بتهوون و نشر «آوای خورشید»، پخش قسمت‌هایی از فیلم مستند «چنارستان» به کارگردانی هادی آفریده، اجرای زنده ترانه‌های ضربی‌خوانی با هنرمندی بهرنگ بقایی و علی رحیمی روی صدای مرتضی احمدی، پخش کلیپی از حضور زنده‌یاد مرتضی احمدی و عزت‌الله انتظامی در تئاتر پارس واقع در خیابان لاله‌زار و پخش بخشی از مصاحبه تصویری با زنده‌یاد مرتضی احمدی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

سعید پورصمیمی، جمشید گرگین، بهروز بقایی، مزدا انصاری، مانی جعفرزاده، رامین بهنا، محمد پنجعلی، علیرضا تابش، محمدرضا زادمهر، نگار خارکن، سروش صحت، یغما گلرویی، علی رحیمی، رسول صادقی، عباس غفاری، سولماز غنی و ... از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین