کد خبر: ۷۶۱۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸
معاون اول رئیس جمهور گفت: ایران از دهه 1340 صنعت دریایی و کشتی‌سازی خود را آغاز کرد اما در عرصه کشتی‌سازی پیشرفت مناسبی نداشتیم زیرا نحوه تأمین، ساخت و خرید کشتی از خارج راحت‌تر است.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کشتی‌سازی صدرا باید به عنوان شرکت بزرگ دریایی به صنعت دریایی برگردد، گفت: صندوق توسعه ملی باید ۲ میلیارد دلار منابع به توسعه صنایع دریایی اختصاص دهد.

اسحاق جهانگیری امروز در مراسم افتتاحیه هفدهمین همایش و نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی اظهار داشت: اقتصاد ایران در دوره‌ای است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است و امیدواریم در روزهای آتی تحریم‌های ظالمانه علیه ایران لغو شود.

 وی افزود: به زودی وارد دوران جدیدی از اقتصاد می‌شویم؛ در این دوره شرکای خارجی به سمت ایران می‌آیند، بازارهای بزرگی در اختیار ما خواهد بود و منابع بیشتری داریم و این دوران فرصت جدیدی برای برنامه‌های اقتصادی کشور خواهد بود.

جهانگیری افزود: قطعاً اگر در این دوران برنامه‌ریزی نکنیم هر فرصتی می‌تواند به تهدید تبدیل شود و بازار و توانمندی‌های کشور تقسیم شود.

وی اظهارداشت: پس از یک دهه رشد درآمدهای نفتی و فروش نفت به قیمت هر بشکه 100 دلار و درآمد سالانه 100 میلیارد دلار از این محل یک باره بهای نفت کاهش بسزایی یافت و به حدود هر بشکه 30 دلار رسید در حالیکه هیچ یک از موسسات بین‌المللی انرژی پیش‌بینی چنین کاهش قیمتی را نداشتند.

معاون اول رئیس جمهور اظهارداشت: این کاهش نرخ نفت برای اقتصاد ایران که به شدت به درآمد نفتی وابسته است مشکل‌ساز خواهد بود. البته کاهش بهای نفت از 100 دلار به 30 دلار در قیمت‌های کالا در کشور و نرخ ارز تاثیر چندانی نداشت و این نشان از تدابیر دولت دارد.

طرح‌های زود بازده فقط هدردادن منابع است

وی به موضوع اشتغال اشاره کرد و افزود: از سال 1395 در طول برنامه ششم سالانه 890 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم که مطالبه کار دارند؛ اشتغالزایی هم در همه دنیا تعریف شده است و با سرمایه‌گذاری و افزایش تولید امکان‌پذیر است و حرف زدن در مورد مسائلی نظیر طرح‌های زود بازده فقط هدردادن منابع است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه 5 ساله ششم از هفته آینده در دولت بررسی‌های مجدد و سپس تصویب خواهد شد، گفت: همه سیاست‌ها بر اقتصاد مقاومتی مبتنی است و اگر تقدیم برنامه ششم عقب افتاد به دلیل بررسی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در این برنامه بود.

وی توجه به ظرفیت دریا را یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: ایران در زمره کشورهای دریایی است که می‌تواند با اقتصاد دریا به نحو مطلوبی به پیش برود؛ اقتصاد دریا محور می‌تواند یکی از جهت‌گیری‌ اقتصادی ما باشد.

جهانگیری اظهارداشت: ما بر سر چهارراه ترانزیتی کالای دنیا هستیم و کشورهای آسیای میانه نیز به مسیرهای ترانزیتی ما نیاز مبرمی دارند همچنین 200 بندر بزرگ و کوچک تجاری و صیادی داریم و چنین ظرفیت‌های اقتصادی باید مورد استفاده قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: ایران از دهه 1340 صنعت دریایی و کشتی‌سازی خود را آغاز کرد اما در عرصه کشتی‌سازی پیشرفت مناسبی نداشتیم زیرا نحوه تأمین، ساخت و خرید کشتی از خارج راحت‌تر است.

وی گفت: کشتی‌سازی صدرا به عنوان شرکت بزرگ دریایی باید به صنعت دریایی کشور برگردد و مشکلات آن رفع شود.

جهانگیری اظهارداشت: یکی از مهمترین جهت‌گیری‌ها در برنامه ششم توسعه سواحل عمان است، جاسک به عنوان قطب مهمی در توسعه اقتصادی و بندری کشور باید مطرح شده و سواحل مکران باید آباد شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: بخش عمده‌ای از نفت کشور توسط لوله به خارج از تنگه هرمز هدایت شده و آنجا بارگیری می‌شود که باید قدر این تنگه استراتژیک را بدانیم.

وی با تاکید بر اینکه باید صنایع مهم پتروشیمی در سواحل عمان داشته باشیم، گفت: در اطراف سواحل عمان، احداث نیروگاه‌های هسته‌ای، آب‌شیرین‌کن‌ها و رشد جمعیت ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه امروز اغلب سازه‌های دریایی در داخل کشور ساخته می‌شود افزود: در ساخت دکل‌های حفاری دریایی عقب افتاده‌ایم؛ فقط در پارس جنوبی 380 حلقه چاه در دریا حفاری شده است اما ما به جای ساخت دکل حفاری، آن را خریداری می‌کنیم.

وی اظهارداشت: صندوق توسعه ملی باید حداقل 2 میلیارد دلار منابع به توسعه صنایع دریایی اختصاص دهد و این صنعت رشد کند.



منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین