|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
کد خبر: ۷۵۵۱۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بودجه سال آینده نسبت به بودجه امسال انبساطی خواهد بود.
علی طیب نیا در حاشیه جلسه تودیع و معارفه دو معاون خود در جمع خبرنگاران افزود: در سال آینده منابع جدیدی که ایجاد می شود به سمت سرمایه گذاری و کارهای زیربنایی می رود.

وی گفت: یکی از مشکلات مهمی که در حال حاضر وجود دارد بدهی های گسترده دولت به نهادها و شبکه های بانکی است که این بدهی ها تنگناهای بسیاری برای شبکه بانکی کشور به وجود آورده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه موضوع بدهی دولت امر بسیار مهمی است گفت: وضع نظام بانکی کشور بسیار مهم است و این بخش می تواند به رونق اقتصادی کشور کمک های فراوانی کند.

طیب نیا ادامه داد: باید بررسی کنیم که چرا با وجود کاهش تورم طی سالهای گذشته هنوز نرخ سود سپرده ها و تسهیلات در نظام بانکی ما بالاست و چرا قدرت وام دهی این سیستم بانکی پایین است.

وزیر اقتصاد افزود: بدهی های دولت به بانک ها و کمبود سرمایه بانک ها و افزایش دارایی های آنها از جمله مواردی است که باید در بودجه سال آینده به آن توجهی ویژه شود.

وی در باره کاهش حجم دولت گفت: وقتی حرف از کاهش حجم دولت می شود منظور کوچک کردن تک تک زیرمجموعه های دولت نیست بلکه باید با توجه به ضرورت موجود این دستگاهها کوچک شود.

وی ادامه داد: اصلاح باید در ساختار سازمانی برخی از دستگاهها صورت بگیرد.

طیب نیا درباره  انتقال دو  زیر مجموعه وزارت صنعت به وزارت اقتصاد گفت: من نسبت به این موضوع نظر مخالف داشتم اما باید این امر در دولت بررسی و نظر نهایی صادر شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: رسیدن به رشد هشت درصدی در اقتصاد از الزامات اقتصادی ماست و در این جهت باید یک سیستم بانکی پویا و متحول داشته باشیم.

علی طیب نیا افزود: ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و باید با روحیه ای جهادی حرکت کنیم.

وی ادامه داد: اصلاح نظام مالیاتی و بانکی کشور از ضرورت های اقتصادی است و برای رسیدن به اهداف مورد نظر باید برنامه های منسجمی داشته باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مدیریت نظام بانکی در بسیاری از شرایط خصوصا در شرایط تحریم بسیار موفق بوده و باید این روند در پساتحریم ادامه پیدا کند.

علی طیب نیا افزود: مدیریت نظام مالی امر بسیار مشکلی است و در طی سالهای اخیر نظام بانکی ما به دلیل تحریم ها در تنگناهای بسیاری قرار داشت.

وی ادامه داد: این سیستم بانکی در شرایط تحریم بسیار موفق عمل کرده و ما امیدواریم تا در شرایط پساتحریم نیز به خوبی عمل کند.

طیب نیا با اشاره به اینکه نظام بانکی یکی از حوزه های چالش برانگیز کشور است، گفت: بین توسعه مالی و اقتصادی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و موسسات مالی در فرآیند رشد نقش بی نظیری دارد.

وی افزود: متاسفانه سیستم بانکی ما در شرایط ویژه و استثنایی قرار گرفته که هیچ گاه در طول تاریخ در این شرایط قرار نداشته است.

وزیر اقتصاد گفت: متاسفانه مطالبات معوق دولت به سیستم بانکی رقم بسیار بالایی است و نیمی از کل منابع بانکی به طرق مختلف مسدود است و نمی توان از آن استفاده کرد.

طیب نیا افزود: یکی دیگر از مشکلات سیستم بانکی مشکل دارایی های مازاد بانکهاست که سبب شده بانکها در تنگناهای بسیار سختی قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه کمبود سرمایه بانکها یکی دیگر از مشکلات  سیستم بانکی است، گفت: متاسفانه بانکها به دلیل نداشتن سرمایه قادر به ارائه وام و تسهیلات به بنگاه های اقتصادی نیستند.

طیب نیا درباره موسسات مالی غیرمجاز اظهار داشت: موسسات مالی غیرمجاز که بدون صلاحیت و بدون رعایت ضوابط و معیارها به صورت قارچ گونه رشد کرده و بزرگ شده اند اختلال زیادی در بازار مالی ایجاد کرده و مقابله با آنها در شرایط حاضر بسیار سخت شده است.

وی افزود: باید جلوی این موسسات متخلف گرفته شود و قوانینی وضع شود تا این موسسات نتوانند بدون مجوز فعالیت کنند.

وی گفت: در بودجه سال 95 باید قدم های موثری در زمینه اصلاح ساختار سیستم بانکی و تسویه بدهی دولت به بانکها و همچنین افزایش سرمایه بانکها برداریم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اگر می خواهیم بانکها در پساتحریم خوب عمل کنند باید افزایش سرمایه بدهند، افزود: رسیدن به رشد 8 درصدی در اقتصاد یکی از ملزوماتی است که باید به آن دست پیدا کنیم و در این جهت باید سیستم بانکی متحول و پویایی داشته باشیم.

طیب نیا با اشاره به اینکه اصلاح نظام مالی و مالیاتی از ضرورت های اقتصادی کشور است، گفت: ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و باید با روحیه جهادی در این زمینه گام برداریم.

وی ضمن تقدیر از خدمات محمد پالیزی معاون سابق بانک و بیمه وزارت اقتصاد، حسین قضاوی را به عنوان معاون بانک  و بیمه جدید معارفه کرد.

طیب نیا از آقای قضاوی یک برنامه کارآمد و منسجم و اجرای آن در سیستم بانکی را خواستار شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تحقق 44 درصدی درآمدهای مالیاتی در سال گذشته در شرایطی بود که اقتصاد ما در شرایط رونق نبوده و در رکود بسر می برد.

طیب نیا افزود: ما باید بتوانیم درآمدهای لازم برای دولت را از محل مالیات کسب کنیم تا بتوانیم هزینه های جاری دولت را تامین کنیم.

وی ادامه داد: این هزینه باید از ذینفعانی که خدمات دریافت می کنند دریافت شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه دولت باید چابک و کوچک باشد و تمام هزینه های خود را از نظام مالیاتی تامین کند، گفت: در چارچوب اقتصاد مقاومتی این امر بسیار مهم به عهده وزارت اقتصاد گذاشته شده است.

طیب نیا با اشاره به اینکه استفاده از فناوری اطلاعات امر بسیار مهمی است، افزود: فرآیند شناسایی و وصول مالیات ها باید از محل واقعی درآمدها باشد.

وی گفت: صرف پرداخت مالیات کفایت نمی کند بلکه باید پرداخت ها با نیتی خالص انجام شود.

طیب نیا اضافه کرد: ارائه خدمات سریع در کنار کار فرهنگی به استقرار نظام مالیاتی و کارآمد در کشور کمک می کند.

در این مراسم سیدکامل تقوی نژاد به عنوان رئیس سازمان امور مالیاتی معرفی شد.
منبع:میزان

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین