کد خبر: ۷۵۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۵
به گفته نادری، از سه­‌شنبه با خروج سامانه بارشی از منطقه و نفوذ توده هوای سرد و خشک که تا آخر هفته پابرجا بود، جوی آرام و پایدار در تهران حاکم شد که سکون نسبی هوا و در نتیجه تجمع آلاینده­‌ها را به دنبال داشت.
تجمع آلاینده‌​ها در هوای تهران و وقوع پدیده وارونگی هوا روز گذشته میدان دید را تا ۴ کیلومتر در پایتخت کاهش داد. در این میان افزایش رطوبت هوا هم در شرایطی که تهران دیروز پشت سرگذاشت، مؤثر بوده است و این شرایط امروز هم همچنان ادامه دارد.

بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از 10 و 5/2 میکرون اندازه‌­گیری شده در ایستگاه‌­های سنجش آلودگی هوای تهران در روزهای 14 تا 21 آذر نشان می­‌دهد از ابتدای هفته تا اوایل روز سه­‌شنبه کیفیت هوا به رغم تغییرات جزیی غلظت ذرات معلق در شرایط سالم باقی ماند و پس از آن به دلیل استقرار جو آرام در منطقه به شرایط ناسالم برای گروه­‌های حساس رسیده است و امروز هم شاخص کیفیت هوا رو به افزایش و هوا در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه است.

مریم نادری، مدیر واحد پایش و پیش‌بینی این شرکت گفت: اوایل هفته گذشته ورود سامانه بارشی از سمت مرزهای غربی به کشور و حرکت شرق­سوی آن موجب شد دامنه‌­های جنوبی البرز و از جمله استان تهران تحت تأثیر فعالیت آن قرار گیرد و شاهد کاهش محسوس دما به طور میانگین 8 درجه سانتی‌­گراد باشیم.

بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوا وی ادامه داد: از ظهر یک‌شنبه افزایش شرایط ناپایدار جوی به همراه بالارفتن رطوبت نسبی، منجر به بارش برف و باران، وزش باد نسبتاً شدید و به دنبال آن پراکندگی و شسته شدن آلاینده‌­ها از جو و بهبود کیفیت هوای پایتخت شد. همچنین روند کاهشی دما که از یک‌ شنبه شروع شده بود اوایل سه‌­شنبه به  اوج خود رسید و دمای هوای تهران زیر صفر درجه سانتی‌گراد قرار گرفت. در همین زمان به دلیل بارندگی و وجود مه، میدان دید افقی در برخی ساعات تا 300 متر کاهش یافت.

به گفته نادری، از سه­‌شنبه با خروج سامانه بارشی از منطقه و نفوذ توده هوای سرد و خشک که تا آخر هفته پابرجا بود، جوی آرام و پایدار در تهران حاکم شد که سکون نسبی هوا و در نتیجه تجمع آلاینده­‌ها را به دنبال داشت.

وی تصریح کرد: تداوم پایداری جوی و وزش بادهای آرام افزایش تدریجی غلظت ذرات معلق را به همراه داشت و تجمع آلاینده­‌ها به کندی پیش رفت اما در نهایت با کاهش بیشتر دما از پنجشنبه و فراهم شدن شرایط پایداری مناسب برای وقوع پدیده وارونگی، شاهد افزایش غلظت آلاینده­‌ها و غبار محلی در سطح شهر بودیم.

مدیر واحد پایش و پیش‌بینی ادامه داد: بررسی‌​ها نشان می​‌دهد همزمانی با تعطیلات آخر هفته و کاهش تردد خودروها در بهبود کیفیت هوا مؤثر نبوده و شاخص کیفیت هوا در روز شنبه(دیروز) به شرایط ناسالم برای گروه​های حساس رسید. قابل توجه است که در روزهای پایانی هفته علاوه بر تجمع تدریجی آلاینده­‌ها در هوا، به دلیل رطوبت نسبی بالای هوا، دید افقی در برخی ساعات  تا حد 4 کیلومتر کاهش یافت.

اطلاعات غلظت آلاینده‌­ها بر اساس داده ایستگاه‌­های شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه­‌گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.

میانگین تغییرات ساعتی غلظت آلاینده‌­های PM2.5 و PM10 در ایستگاه‌­های سنجش آلودگی شهر تهران طی تاریخ 14 الی 21 آذر سال 1394 همراه با پارامترهای هواشناسی (سرعت باد، عمق میدان دید و رطوبت نسبی)


منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین