کد خبر: ۷۴۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱
قانون حمایت از صنعت برق کشور که در قالب 6 ماده و یک تبصره به تصویب رسیده است، از سوی رئیس جمهوری برای اجرا به وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ شد.
رئیس جمهوری، قانون حمایت از صنعت برق کشور را برای اجرا ابلاغ کرد.

قانون حمایت از صنعت برق کشور که در قالب 6 ماده و یک تبصره به تصویب رسیده است، از سوی رئیس جمهوری برای اجرا به وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ شد.

مطابق قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب اول اردیبهشت ماه سال 1394، پیش بینی شده که 70 درصد منابع حاصل از واگذاری های مرتبط با صنعت برق در بودجه سنواتی، برای تکمیل طرح های نیمه تمام صنعت برق به شرکت توانیر اختصاص یابد.

همچنین تعیین قیمت انواع سوخت مصرفی نیروگاه‌ها بر اساس ارزش حرارتی سوخت و تعیین و ابلاغ جدول هزینه‌های برقراری انشعاب برق به تفکیک مناطق مختلف کشور، در کلان‌شهرها به تفکیک مناطق شهرداری از سوی وزارت نیرو، از جمله مفاد این قانون است.

علاوه بر این پیش بینی عوارض مصرف هر کیلو وات ساعت برق در بودجه سالانه از سوی دولت و اعتبار لازم برای پرداخت ما به التفاوت قیمت فروش تکلیفی انرژی برق و انشعاب با قیمت تمام شده از دیگر موارد این قانون است.

معافیت‌های قانونی اعمال شده برای هزینه‌های انشعاب در بودجه سنواتی کل کشور از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، به عنوان مواد ششگانه این قانون ذکر شده است.

برابر تبصره این قانون، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است ما به‌التفاوت موضوع این ماده را از سال 1388 تا سال 1393 بر اساس صورت‌های مالی مورد تایید سازمان حسابرسی محاسبه و در لوایح بودجه سال‌های آتی پیش بینی و در اختیار وزارت نیرو قرار دهد و به منظور پرداخت بدهی‌های بخش برق اعم از پیمانکاران، مشاوران، سازندگان تجهیزات برق، فروشندگان برق، بانک‌ها و سایر طلبکاران قرار دهد.

قانون مزبور مشتمل بر 6 ماده و یک تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ دهم آبان ماه 1394 مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 27 آبان ماه 1394 به تایید شورای نگهبان رسید.

متن این قانون به شرح زیر است:

قانون حمایت از صنعت برق کشور

ماده 1- به منظور اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها و استفاده از حداکثر امکانات موجود کشور و کاهش وابستگی تولید برق به گاز و نفت‌، احداث و توسعه نیروگاه حرارتی زغال سوز و تبدیل برج تر به برج خشک نیروگاه‌های بخاری با اولویت کامل مشمول بند « پ» ماده( 12) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1/2/1394 می‌شود.

ماده 2- در راستای اجرای ماده(29) قانون سیاست‌های کلی اجرای اصل چهل وچهارم (44) قانون اساسی، به دولت اجازه داده می شود، تا هفتاد درصد( 70 %) منابع حاصل از واگذاری‌های مرتبط با صنعت برق را در بودجه سنواتی پیش بینی و جهت تکمیل طرح‌های نیمه تمام صنعت برق (موضوع بند( 6) ماده مذکور) به شرکت توانیر اختصاص دهد.

ماده 3- دولت مکلف است به منظور شفاف سازی قیمت تمام شده برق، قیمت انواع سوخت مصرفی نیروگاه‌ها را بر اساس ارزش حرارتی سوخت تحویلی تعیین نماید. در اجرای این ماده تفاوتی بین نیروگاه‌های دولتی و خصوصی وجود ندارد.

ماده 4- وزارت نیرو موظف است جدول هزینه برقراری انشعاب برق را به تفکیک مناطق مختلف کشور و در کلان‌شهرها به تفکیک مناطق شهرداری، به گونه‌ای تعیین و ابلاغ کند که میانگین آن از هزینه تمام شده بیشتر نشود.

ماده 5- دولت موظف است برای تأمین بخشی از منابع لازم جهت اجرای طرح‌های توسعه و نگهداری شبکه‌های روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک عوارض مصرف هر کیلووات ساعت برق را در بودجه سالانه پیش بینی‌نماید. وجوه حاصل شده به حساب شرکت توانیر نزد خزانه داری کل کشور واریز و صددرصد( 100 %) آن صرفاً بابت کمک به اجرای طرح‌های مذکور هزینه می‌شود.

ماده 6- سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است اعتبار لازم جهت پرداخت مابه التفاوت قیمت فروش تکلیفی انرژی برق و انشعاب با قیمت تمام شده (مورد تأیید سازمان حسابرسی) و همچنین معافیت‌های قانونی اعمال شده برای هزینه‌های انشعاب را در بودجه سنواتی کل کشور پیش بینی و در فواصل زمانی سه ماهه به وزارت نیرو پرداخت کند.

تبصره- سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است مابه التفاوت موضوع این ماده از سال 1388 تا سال 1393 را بر اساس صورت‌های مالی مورد تأیید سازمان حسابرسی محاسبه و در لوایح بودجه سال‌های آتی پیش بینی و در اختیار وزارت نیرو جهت پرداخت بدهی‌های بخش برق اعم از پیمانکاران، مشاوران، سازندگان تجهیزات برقی، فروشندگان برق، بانک‌ها و سایر طلبکاران قرار دهد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین