|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۷۴۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴
‎سلطانی‌فر در این دیدار اظهار کرد: تونس به‌عنوان کشوری که پرچمدار نهضت تحول‌خواهی در کشورهای عربی به‌شمار می‌رود و توانسته انتقال قدرت را به‌صورت دمکراتیک انجام بدهد قابل تحسین است.
مسعود سلطانی‌فر - معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - با محمد الباجی قائد السبسی - رییس‌جمهور تونس - دیدار و پیام شفاهی سید‌حسن روحانی را به او تقدیم کرد.

‎سلطانی‌فر در این دیدار اظهار کرد: تونس به‌عنوان کشوری که پرچمدار نهضت تحول‌خواهی در کشورهای عربی به‌شمار می‌رود و توانسته انتقال قدرت را به‌صورت دمکراتیک انجام بدهد قابل تحسین است.

‎او با تبریک برای کسب جایزه صلح نوبل توسط تونس و اظهار تأسف برای رخ دادن اقدامات تروریستی گروه‌های خشونت‌طلب، افزود: در بخش گردشگری با توجه به ظرفیت‌های گردشگری ایران و تونس و مذاکرات خوبی که با وزیرگردشگری تونس انجام شد، بر استفاده‌ی بهتر و همکاری بیشتر از این جاذبه‌ها تأکید شد.

‎وی با اشاره به امضای دو سند همکاری در چارچوب روابط گردشگری دو کشور ایران و تونس، ادامه داد: به‌دنبال تحریم‌های غیرقانونی که علیه کشور ما انجام شده بود، ما دچار مشکلاتی شده بودیم؛ اما با امضا توافقنامه وین و اجرایی شدن محتوای آن و لغو تحریم‌ها امیدواریم بتوانیم با برطرف کردن مشکلات از ظرفیت‌ها و امکانات‌مان بهتر استفاده کنیم.

‎سلطانی‌فر خطاب به رییس‌جمهور تونس گفت: با رویکردی که رییس‌جمهور ایران دارد، تلاش ما این است که مسایل منطقه در پشت میز مذاکره حل و فصل شود. حل تمام مسایل هسته‌ای ایران پشت میز مذاکرات نشان داد که این الگو می‌تواند مدلی برای حل تمام منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی باشد. بنابراین برای گسترش روابط با تونس هیچ محدودیتی نداریم و براساس دستور رییس‌جمهور ایران باید دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها تلاش لازم را برای گسترش روابط با تونس داشته باشند.

‎محمد الباجی قائد السبسی - رییس‌جمهور تونس - نیز در این دیدار گفت: تونس هیچ مانعی برای توسعه روابط با ایران ندارد. ما شرایط ایران را می‌دانیم و اطلاع داریم که شما در شرایط سختی به‌سر می‌بردید و اهمیت این مذاکرات را نیز می‌دانیم و خدا را شکر شما در این مذاکرات به نتایج مورد نظر رسیده‌اید. همچنین با وجود چند صد کیلومتر مرز در تونس، این کشور امن است و معتقدیم کشورهای منطقه باید مسایل خود را به‌طور داخلی حل و فصل کنند.



‎وی همچنین درباره افزایش همکاری‌های دوجانبه میان ایران و تونس، اعلام کرد: هیچ مشکلی برای توسعه روابط دو کشور نداریم. برای حل و فصل مسایل منطقه نیز آماده هستیم، چراکه تونس در طول تاریخ همواره پلی برای نزدیک کردن کشورها به یکدیگر بوده است .

امضای سند همکاری‌های اجرایی گردشگری ایران و تونس

براساس این گزارش، در مراسمی که در محل وزارت گردشگری تونس برگزار شد، سند همکاری‌های اجرایی گردشگری ایران و تونس به امضای مسعود سلطانی‌فر - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - و سلمی اللومی الرقیق - وزیر گردشگری و صنایع دستی تونس - رسید.

سلمی اللومی الرقیق در این مراسم که با حضور روسای تشکل‌های بخش خصوصی گردشگری ایران و تونس و جمعی از خبرنگاران تونسی برگزار شد، اظهار کرد: هر دو کشور از تنوع بالایی برخوردارند و این سند همکاری‌ها نقطه شروعی برای همکاری‌های گسترده‌تر میان دو کشور به‌شمار می‌رود.

وی افزود: در این سند بر همکاری در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی گردشگری، تبلیغات و بازاریابی گردشگری، سرمایه گذاری مشترک در این حوزه تأکید شده است.

او گفت: تونس مقصد خوبی برای گردشگران ایرانی است، هم موقعیت تاریخی و تمدنی تونس و هم مشترکات دینی و فرهنگی میان دو کشور وجود دارد، با این حال تبادلات گردشگری دو کشور در سطح پایینی است و امید است از طریق امضای این برنامه اجرایی، همکاری‌های گردشگری میان دو کشور گسترش یابد.

وی نشست‌های بخش خصوصی دو کشور در روزهای اخیر و مشارکت در برگزاری نمایشگاه‌ها و کنفرانس های مشترک را برای افزایش همکاری های دو کشور موثر دانست.

او برقراری پروازهای مستقیم میان دو کشور را بسیار مهم دانست و گفت: این موضوع در حال پیگیری است.

در ادامه این مراسم، «زمان برقراری خط مستقیم هوایی ایران و تونس» پرسش یکی از خبرنگاران تونسی از سلطانی‌فر بود که او اظهار کرد: امید است با برنامه‌ریزی و پیگیری این خط مستقیم هوایی از نیمه دوم 2016 میان دو کشور برقرار شود .

وی همچنین درباره‌ی «نحوه همکاری دو کشور در زمینه فرش‌بافی» گفت: برند فرش ایران در دنیا معتبر است و حرف اول دنیا را می‌زند. دو میلیون نفر در ایران در این صنعت مشغول به کار هستند و ما آمادگی داریم در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی و نمایشگاه‌های فرش با تونس همکاری کنیم.

حمزه‌زاده - رییس جامعه هتلداران ایران - نیز در این مراسم گفت: در ایران 1120 هتل وجود دارد و سرمایه‌گذاری فراوانی نیز با حمایت دولت در ایران در حوزه هتل‌سازی در حال انجام است .

وی آمادگی خود را برای فراهم کردن زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری صاحبان سرمایه تونسی برای فعالیت در بخش گردشگری ایران اعلام کرد و ادامه داد: نمایشگاه مشترک تجهیزات هتلداری ایران و تونس در دو کشور برگزار شود.

دیدار فعالان بخش خصوصی گردشگری تونس و سلطانی‌فر

در دیدار فعالان بخش خصوصی گردشگری تونس با مسعود سلطانی‌فر، رییس انجمن دوستی ایران و تونس با اظهار خوشحالی از این دیدار گفت: پیوندهای عمیق مذهبی میان دو کشور وجود دارد و ما مایل هستیم که علاوه بر دولت‌ها، بخش‌های خصوصی دو کشور نیز همکاری‌های نزدیکی با یکدیگر داشته و به تجارت با هم بپردازند.

سلطانی‌فر و هیئت همراه همراه بروجردی - سفیر ایران در تونس - از جاذبه‌های گردشگری شهر حمامات در 60 کیلومتری تونس دیدن کردند.

همچنین بازدید از موزه «باردو» از دیگر برنامه‌های هیئت ایرانی بود. در این بازدید لطیفه الخزر، وزیر فرهنگ تونس نیز سلطانی‌فر را همراهی می‌کرد. این موزه به‌تازگی در معرض اقدامی تروریستی قرار گرفته بود و آثار شلیک گلوله هنوز در جای جای موزه دیده می‌شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین