|
|
امروز: دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۷۴۳۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۵
متهم ردیف دوم نفتی با بیان اینکه بابک زنجانی گفته دو کشتی خریداری‌شده به نام من است، تصریح کرد: «این کشتی‌ها بدون نام است و قرار بود آقای زنجانی پاسپورت دانمارکی بفرستد که کپی پاسپورت را فرستاد نه اصل آن را.
جلسه نوزدهم دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامات متهمان پرونده فساد نفتی دیروز در حالی برگزار شد که بابک زنجانی متهم ردیف اول این پرونده در آن حضور نداشت. به گزارش «ایرنا»، در این جلسه «م.ش» متهم ردیف دوم به ادامه قرائت دفاعیات خود پرداخت. م.ش گفت: «روز گذشته سعی کردم بر کذب‌بودن اتهام اخلال در نظام اقتصادی با توجه به وجود تناقضات مطالبی را بیان کنم». م.ش با اشاره به سوابق خدماتی خود و کمک حداکثری به ارگان‌ها و سازمان‌ها در زمان تحریم ادامه داد: «با ادله بیان‌شده در روز گذشته، اتهام انجام اعمال مجرمانه با علم و آگاهی و با اراده مجرمانه را رد کردم». این متهم تأکید کرد: «از آنجا که ٤٩ درصد سهام اونور ایر ترکیه را به صورت خام و ٥١ درصد آن را به صورت امانی در اختیار داشتم، می‌توانستم این سهام را نقدا به مبلغ ٢٥٥ میلیون دلار فروخته و به کشور بازنگردم و الان در سواحل باهاما باشم اما بازگشت من برای رفع سوء‌تفاهم بود». متهم ردیف دوم پرونده نفتی، معادل ٧٦٧ میلیون یورو بدهی بابک زنجانی در اسناد مجعول را با توجه به یک محاسبه سرانگشتی از عجایب کیفرخواست عنوان کرد و گفت: «در کیفرخواست آمده است بابک زنجانی شخصا نسبت به هزینه‌کرد مبالغ فوق در امور شخصی با کمک من پولشویی و تقلب کرد، بعد نیز آورده شده است که من بدهکار شده‌ام. در جای دیگری از این کیفرخواست آمده است من مبالغ فوق را در حق ذی‌نفعان پرداخت کردم و در آخر نیز گفته شده است با احتساب این مبالغ پرداختی، بنده ٤٥ میلیارد و ٢٩٦ میلیون دلار طلبکار و ٨٦٣ میلیون دلار بدهکار هستم که این رقم عجیب به تأمل و تفحص و قضاوت عالی این مرجع قضائی نیاز دارد».

اینجا کلاس درس اقتصاد نیست

«م.ش» در بخشی از دفاعیات خود به دخالت و سیاست‌های دولت در اقتصاد اشاره کرد و در حال توضیح‌دادن آسیب‌پذیری اقتصاد ایران در شرایط اضطرار و تحریم بود که قاضی‌صلواتی خطاب به او گفت: «دفاعیات خود را ارائه کن، اینجا کلاس درس نیست که اقتصاد را تشریح می‌کنی». متهم ادامه داد: «برای اثبات دفاعیاتم به این مورد اشاره کردم».

خسارت ٧٠٠ میلیون دلاری برای بازگرداندن اموال در خارج از کشور

متهم ردیف دوم نفتی با بیان اینکه بابک زنجانی گفته دو کشتی خریداری‌شده به نام من است، تصریح کرد: «این کشتی‌ها بدون نام است و قرار بود آقای زنجانی پاسپورت دانمارکی بفرستد که کپی پاسپورت را فرستاد نه اصل آن را. درمورد شرکت‌های اونورایر و فال نیز از بازپرس چند بار خواستار پیگیری شدم که بازپرس از من خواست دیگر موضوع را پیگیری نکنم درحالی‌که امکان خسارت ٧٠٠ میلیون دلاری برای بازگرداندن این اموال وجود دارد».

احقاق خسارت مادی و معنوی از «س.ج»

«م.ش» با واکنش نشان‌دادن به اظهارات «س.ج» مدیرعامل وقت یک شرکت نفتی دولتی مبنی بر ذی‌نفوذ‌بودن این متهم، خاطرنشان کرد: «متأسفانه این فرد این موضوع انحرافی را در اظهاراتش مطرح کرده است درحالی‌که اگر نفوذ داشتم ١٩ ماه در زندان نبودم؛ اما آقای «س.ج» تنها چهار ماه در حبس بود و بعد با قید وثیقه آزاد شد. برای احقاق خسارت مادی و معنوی خود و خانواده علیه «ج» شکایت و موضوع را پیگیری می‌کنم». در این لحظه قاضی‌صلواتی خطاب به متهم گفت: «اسم کسی را در دادگاه نیاور و به کسی توهین نکن» و نماینده دادستان نیز بعد از صحبت‌های قاضی، گفت: «هرگاه کم می‌آوری از دولت مایه می‌گذاری. در جلسه روز گذشته نیز به جای دفاع در برابر اتهامات وارده، مباحث فلسفی مطرح کردی». قاضی نیز چنین ادامه داد: «حق نداری راجع به متهمی که در جلسه حضور ندارد، صحبت کنی و فقط در برابر اتهامات از خود دفاع کن. این فردی که نام بردی و برخی مسئولان سابق نفتی در نوبت دوم این دادگاه محاکمه می‌شوند».
نفتی که فروخته نشده پس گرفته شد
متهم ردیف دوم نفتی با اشاره به موضوع محموله‌های نفتی و بارگیری آن گفت: «دو کشتی حامل محموله‌های نفتی در شهریور ٩١ بعد از چند محموله شرکت نیکو، بارگیری و عودت داده شد؛ محموله نیکو به خانم «یو» بعد از بازداشت بابک زنجانی فروخته و سپس پس گرفته شد، چون قرار بود نفت را بشکه‌ای ١٠٣ دلار بفروشند که این خانم بشکه‌ای ٩٧ دلار خریداری کرد». م.ش در حال توضیح‌دادن موضوع ١٠٤ میلیون یورو سرمایه بانک اف‌آی‌آی‌بی بابک زنجانی بود که قاضی‌صلواتی خطاب به او گفت: «از بابک زنجانی دفاع نکن. این متهم چند جلسه و وکیل او نیز در دو جلسه در برابر اتهامات وارده دفاع کردند و شما در چارچوب از اتهامات خود دفاع کن».

«ع.ز.م» همه‌کاره بابک زنجانی در امور نفتی بود

متهم ردیف دوم پرونده نفتی با بیان اینکه امور نفتی بابک زنجانی در اختیار فردی به نام «ع.ز.م» قرار داشت، گفت: «این فرد همه کارهای نفتی از جمله محموله، تخلیه کشتی‌ها، اجازه مخازن نفت را انجام می‌داد و با توجه به اختیارات وسیع او کسی حق دخالت نداشت». او با تأکید بر اینکه هیچ سهم و شرکتی در شرکت‌های متهم اصلی نداشته و تنها یک کارگزار بوده است، ادامه داد: «با «ع.ز.م» یک بار درگیر شدم و در پاییز سال ٩١ در نامه‌ای به بابک زنجانی خواستم استعفا دهم که آقایان «ج»، «د»، «ا» و «ب» از من خواستند زنجانی را تنها نگذارم».
اصل بارنامه نفت را ندیدم

متهم ردیف دوم پرونده نفتی با تأکید بر اینکه او اصلا اصل بارنامه نفت را ندیده است، تصریح کرد: «می‌گویند کالا به فال فروخته شده که این کذب محض است. با شرکت فال قراردادی امضا کردم که او امانتدار است و حق دخل‌وتصرف در کالا بدون اجازه صاحب کالا را ندارد».
همه‌چیز درمورد شرکت فال

م.ش سپس با ارائه توضیحاتی درباره فال، گفت: «شرکت فال را من شناسایی نکردم؛ شرکت «پترو‌اویل» در ترکیه توسط یکی از دوستان آقای زنجانی به نام «ب» معرفی شده است؛ البته به جهت سوابق فعالیتی‌ام دورادور این شرکت را می‌شناختم». نماینده دادستان در این هنگام خطاب به متهم پرسید: «آیا فال یک شرکت ورشکسته است؟» قاضی صلواتی هم گفت: «اگر این شرکت ورشکسته بود چرا با او همکاری کردید؟» که «م.ش» پاسخ داد: «این شرکت الان فعال است اگرچه از نظر عملیاتی نمی‌تواند کار کند اما تحت حمایت دولت قرار گرفته تا از ورشکستگی رهایی یابد». م.ش اضافه کرد: «در حقیقت با شرکت «هواریزن انرژی» همکاری کردیم نه فال؛ و ضمانت یکی از سه مالک شرکت فال پای این بار بود». این متهم وجود آب در نفت را ادعای واهی فال خواند و قاضی صلواتی نیز پرسید، یعنی مدعی هستید آب در نفت قاطی نشده است که متهم گفت، شده است؛ قاضی صلواتی ادامه داد، چه‌کسی این کار را کرد و متهم پاسخ داد، افرادی که در آنجا هستند.
اعتراض زنجانی به دستور معاون وقت
وزیر اطلاعات
م.ش از برگزاری جلسه سه‌جانبه با حضور خود، شرکت نیکو و فال بدون اجازه زنجانی و با دستور «ی»، معاون وقت وزارت اطلاعات در آن زمان و اعتراض شدید بابک زنجانی نسبت به برگزاری این نشست خبر داد و تصریح کرد: «شرکت فال برای جداسازی آب از نفت و مدیریت ریسک هزینه درخواست کرد که با اعتراض شدید من و آقای زنجانی مواجه شد و این سرفصل دعوای حقوقی و کیفری با این شرکت بود».
بازداشت ٣ روز مانده به جلسه دادگاه

شرکت فال

م.ش گفت: «مناطق عربی به محلی‌ها در دعاوی بیشتر حق می‌دهند تا یک غریبه و اخیرا در دوبی شرایط کمی بهتر شده است؛ با توجه به آشنایی که در شارجه داشتم موضوع را پیگیری کرده و قرار بود ١٢ می سال ٢٠١٤ به دادستانی برای دادگاه شرکت فال مراجعه کنم که متأسفانه چندروز قبل‌تر در کشور بازداشت شدم و موجبات خوشحالی شرکت فال فراهم شد». قاضی صلواتی از متهم پرسید آیا مدارکی در این خصوص دارید که او پاسخ داد، آری و قاضی مجددا پرسید چرا وقتی دادستانی و شرکت نفت به امارات رفتند، وکلای شما حاضر به ارائه توضیحات نشدند که متهم گفت، در این‌باره توضیح می‌دهم. م.ش تصریح کرد: «بیش از ٢٠ بار به وکلایم نامه نوشتم و به بازپرس گفتم تا با آنها تلفنی صحبت نکنم مطمئن نمی‌شوند که واقعا خودم از آنها می‌خواهم همکاری کنند اما قبول نکردند». او در پاسخ به این سؤال قاضی صلواتی که شرکت فال مدعی تسویه‌حساب است، گفت: «بله اما ٥٠١ میلیون دلار را به ایزو پرداخت کرد، نه بیشتر؛ اسنادی در خارج از کشور دارم که گفتم به کشور بیاورند چون خیلی زور است عرب‌ها این پول را بخورند».

«اونور ایر و» صددرصد سهام قطعی و امانی

متهم ردیف دوم پرونده نفتی به سهام اونور ایر اشاره کرد و گفت: «٤٩ درصد سهام اونور ایر متعلق به خودم و ٥١ درصد آن نیز متعلق فردی به نام «قدرت تونجز» بود که او یک وکالت‌نامه امانی برای مدیریت کل شرکت به بابک زنجانی داد». قاضی صلواتی پرسید، صددرصد سهام متعلق به شماست؟ و متهم پاسخ داد: نه، قاضی ادامه داد: این فرد به شما وکالت داده است و متهم نیز ادامه داد، این برای دولت ترکیه امکان‌پذیر نیست که کل سهام یک شرکت متعلق به فرد خارجی باشد و باید ٥١ درصد سهام متعلق به شهروند آنجا باشد. او اضافه کرد: «قدرت تونجز چون معارض نداشت سهام را به فردی به نام «باگانا» فروخت و گزارش آن نیز مضبوط است. «م.ش» با پایان دفاعیاتش، اتهامات وارده را رد کرد و گفت: «هیچ گناه و خطای قابل مجازاتی مرتکب نشده‌ام و از آنجا که معامله نفت در ایران کثیف نیست پس پولشویی نیز اتفاق نیفتاد». او ضمن اینکه از قاضی خواستار صدور حکم عادلانه شد، افزود: «دفاعیات حقوقی و قضائی دراین‌باره توسط موکلم ارائه می‌شود». بیستمین جلسه دادگاه امروز در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب برگزار می‌شود.

--------------------------

روز یکشنبه م.ش، متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی، در اولین جلسه دفاعیات خود گفته بود: «من و امثال من تاجر بودیم اما وظیفه ذاتی مسئولان حفظ حقوق بیت‌المال بود و آنها که سابقه مسئولیتی بسیار داشتند، بر چه اساسی این اعتبار نجومی را به آقای زنجانی دادند که حالا برای تطهیر اشتباه خود، تقصیر را بر گردن من می‌اندازند. یعنی وضعیت مدیران بانکی به حدی هرکی هرکی بود که یک نفر به‌تنهایی بتواند همه را فریب دهد؟» م.ش با تأکید بر اینکه جان بابک زنجانی در امارات در خطر بود، افزود: «من خود از نزدیک شاهد خطرات جانی در امارات بودم و اگر هوشیاری سفارت ایران در امارات نبود معلوم نبود سر او چه بلایی بیاورند». همچنین در همان جلسه روز یکشنبه، رضا نجفی، نماینده دادستان، درباره معامله زنجانی و سازمان تأمین‌اجتماعی گفته بود: «نکته مهم در معاملات بابک زنجانی با سازمان تأمین اجتماعی در این است که واگذاری شرکت‌ها در این سازمان مطلقا رعایت نشد؛ تفاهم‌نامه منعقدشده بین مرتضوی و زنجانی به سهام شرکت‌های تأمین اجتماعی اختصاص دارد که این سهام جزء معاملات بزرگ تلقی شده و نیاز به مصوبه دارد و مدیرعامل به‌تنهایی نمی‌تواند این شرکت‌ها را واگذار کند». نجفی به اظهارات م.ح، مدیرعامل وقت شرکت شستا، اشاره کرد و گفت: «آقای م. ح می‌گوید یک شب آقای مرتضوی ساعت ١١ شب در منزل ما آمد و گفت یک تفاهم‌نامه بسیار خوب با شخصی به نام زنجانی برای فروش منعقد کردیم. به او گفتم کاری که هیأت‌مدیره و مدیرعامل انجام می‌دهد به من ربطی ندارد اما مرتضوی گفت تفاهم‌نامه را به‌عنوان شاهد امضا کن. گفتم عجله‌ای که دارید نکند پولشویی باشد زیرا چطور می‌شود یک فرد چهارمیلیاردیورو پول بدهد و حتی یک سهم هم نگیرد».

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین