|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۸
کد خبر: ۷۳۹۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
در شرایطی که با امضای برجام و رفع تحریم ها، ایران در حال پیوستن به اقتصاد جهانی است، برخی از تحلیلگران بانک ها و موسسات مالی بزرگ خارجی، این رویداد را تحولی بزرگ می خوانند و به خاطر آن هیجان زده اند.
روزنامه دنیای اقتصاد در شماره شنبه 14 آذر در یادداشتی می نویسد: واکنش ها به خبر پیوستن اقتصاد ایران به اقتصاد جهان ابعاد تازه ای به خود گرفته است.

این یادداشت در ادامه آورده است: فعالان و تحلیلگران بانک ها و موسسات بزرگ مالی جهان چنان به خاطر این رویداد هیجان زده اند که سایت خبری آمریکایی بیزینس اینسایدر به نقل از موسسه مالی مورگان استنلی اعلام کرده رفع تحریم ها و ورود ایران به اقتصاد جهانی، پس از فروپاشی دیوار برلین، بزرگ ترین رویدادی است که برای اقتصاد جهان روی می دهد.
این سایت خبری نوشته است اقتصاد ایران بزرگ ترین اقتصادی است که از زمان پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به اقتصاد جهان می پیوندد. گذشته از ذخایر غنی نفت و گاز، مهم ترین نکته در مورد ایران این است که ملت ایران در میان کشورهای منطقه بالاترین آمار تحصیل کردگان را به خود اختصاص داده است.

در شرایطی که با امضای برجام و رفع تحریم ها، ایران در حال پیوستن به اقتصاد جهانی است، برخی از تحلیلگران بانک ها و موسسات مالی بزرگ خارجی، این رویداد را تحولی بزرگ می خوانند و به خاطر آن هیجان زده اند.

سایت خبری آمریکایی بیزینس اینسایدر به نقل از موسسه مالی مورگان استنلی اعلام کرده رفع تحریم ها و ورود ایران به اقتصاد جهانی، پس از فروپاشی دیوار برلین، بزرگ ترین رویدادی است که برای اقتصاد جهان روی داده است. این سایت خبری نوشته است باوجود برخی ادعاها که ایران را کشوری افراطی معرفی می کنند، ایران جدیدترین اقتصاد بزرگ، مدرن و مملو از تحصیلکرده است که رابطه خود را با نظام جهانی باز می یابد و بزرگ ترین اقتصادی است که از زمان پایان جنگ سرد تاکنون به اقتصاد جهان می پیوندد. این بخشی از نامه ای است که محققان مورگان استنلی آن را به صورت پست الکترونیک ارسال کرده اند: «ایران بزرگ ترین کشوری است که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به بعد به اقتصاد جهان بازمی گردد و به لحاظ پیچیدگی تحریم های اعمال شده، تلاش های انجام شده برای ایجاد رابطه با غرب و ثروت عظیم ایران در بخش انرژی، با آن رویداد شباهت هایی دارد.»

البته این محققان تنها افرادی نیستند که از این تحول هیجان زده اند. شرکت های خودروسازی هم تمایل دارند که به این فرآیند وارد شوند. بیزینس اینسایدر با فردی مصاحبه کرده که از دویچه بانک آلمان استعفا کرده است تا نخستین شرکت ایرانی دارایی های بخش خصوصی را تاسیس کند که قادر خواهد بود سرمایه های خارجی را جذب کند.

بیزینس اینسایدر در مورد این هیجانات ناشی از اتصال ایران به اقتصاد جهان نوشته است که بخشی از این خوش بینی ها به ذخایر غنی سوخت فسیلی ایران مربوط است. ایران دارای چهارمین ذخایر نفت جهان و دومین ذخایر اثبات شده گاز جهان است.

علاوه بر این، ایران یک کشور دارای درآمد متوسط است که از پتانسیل عظیمی برخوردار است اما با تحریم ها به عمد از رشد بازداشته شده بود. مهم ترین نکته در مورد ایران این است که ملت ایران در میان کشورهای منطقه بالاترین آمار تحصیلکردگان را به خود اختصاص داده است. ایران کشوری است که 60 درصد از جمعیت عمدتا شهرنشین آن زیر 30 سال سن دارند. در چنین شرایطی میزان جهش اقتصادی ایران در پی رفع تحریم ها کاملا واضح است.

بیزینس اینسایدر در ادامه با اشاره به اندازه اقتصاد ایران، ابعاد تحریم ها و ساختار سیاسی کشورمان نوشته است که ایران از بسیاری جنبه ها با هیچ کشوری قابل قیاس نیست. به ویژه اینکه پیوستن دوباره ایران به اقتصاد جهان یک فصل جدید را برای جهان خواهد گشود چون هیچ اقتصاد هیدروکربنی دیگر غیر از ایران وجود نداشته است که با تحریم های اقتصادی و سیاسی مشابه ایران روبه رو شده باشد. پیش بینی ها از رشد اقتصادی سریع ایران طی چند سال آینده حکایت دارند. بانک جهانی انتظار دارد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2017 بالغ بر 6.7درصد شود که علت عمده آن افزایش تولید نفت و گاز طبیعی خواهد بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین