کد خبر: ۷۲۹۸۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
وی اظهارداشت: پیش بینی می شود در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی بین ٢٠ تا ٣٠ میلیارد دلار سرمایه جذب صنعت نفت شود.
وزیر نفت از احتمال جذب حدود ٣٠ میلیارد دلارسرمایه گذاری در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی خبر داد و گفت: بخشی از مشکلات صنعت نفت با مدل جدید قراردادهای نفتی حل خواهد شد.

 بیژن زنگنه افزود: مدل جدید قراردادهای نفتی که هفتم و هشتم آذرماه (هفته آینده) در سالن اجلاس سران معرفی خواهد شد، بخشی از مشکلات صنعت نفت را حل خواهد کرد.

وی اظهارداشت: پیش بینی می شود در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی بین ٢٠ تا ٣٠ میلیارد دلار سرمایه جذب صنعت نفت شود.

وی با بیان اینکه صنعت نفت مشکلات زیادی دارد که مدل قراردادهای نفتی یکی از آنها است، تاکید کرد: برای موفق شدن یک ایده باید عوامل و ابزارهای آن نیز فراهم شود.

در قراردادهای موسوم به IPC قرار براین است که حلقه های مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار شوند تا شرکت های خارجی با چنین قراردادی، انگیزه ای برای حضور در صنعت نفت ایران داشته باشند. در این نوع قرارداد مالکیت مخزن قابل انتقال نیست و مالکیت آن واگذار نمی شود و تولید صیانتی از مخزن، یکی از مهمترین مباحث در این قراردادهاست.

انتقال تکنولوژی و شفافیت مالی یکی ازمهمترین مباحث قراردادهای جدید (IPC) است که بر اساس آن قرار است در قراردادهای جدید، کارشناسان ایرانی در کنار شرکت های سرمایه گذار خارجی قرار گیرند تا با آخرین فناوری های روز دنیا آشنا شوند.

همچنین افزایش ضریب بازیافت مخازن یکی از مهمترین اهداف این قرارداد است که با توجه به این که نیمی از میدان های کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، هر یک درصد افزایش ضریب، معادل ٥٠٠ میلیارد دلار افزایش ثروت ملی است.

دراین مدل از قرارداد، عملیات اکتشاف به پیمانکار واگذار می شود و باید سعی شود شرکت های خارجی به مناطق پر ریسک صنعت نفت وارد شوند زیرا قاعده در دنیا این است که هزینه سنگین اکتشاف را شرکت های خارجی تامین کنند و نباید هزینه های ملی صرف مخارج اکتشاف شود.
در سال های اخیر به دلیل کاهش سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت، میزان تولید از میادین نفت و گاز بسیار کاهش یافته است.

به دلیل عدم سرمایه گذاری در بخش ازدیاد برداشت و بازیافت میادین، بسیاری از میادین نفتی کشور که در نیمه دوم عمر خود به سر می برند، با کاهش بهره وری و تولید مواجه شده اند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین