|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۷۲۵۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
اما روسیه نیز با قدرت به صحنه منطقه بازگشته است تا به دوره یک جانبه گرایی آمریکا و نظام تک قطبی در جهان که نتیجه ای به جز ویرانی و تخریب نداشته است، پایان داده شود.
پایگاه خبری لبنانی العهد نوشت: تحول در روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه در سال های گذشته روندی فزاینده داشته و اکنون مواضع دو کشور به ویژه در خصوص پرونده های داغ در منطقه تقریبا یکسان شده است.

 در ادامه گزارش العهد آمده است: جمهوری اسلامی ایران حضور خود را به عنون یک بازیگر اصلی در منطقه و جهان از طریق امضای توافق هسته ای با گروه 1+5 و رویارویی با تروریستی که منطقه را در نوردیده است، اثبات کرد.

اما روسیه نیز با قدرت به صحنه منطقه بازگشته است تا به دوره یک جانبه گرایی آمریکا و نظام تک قطبی در جهان که نتیجه ای به جز ویرانی و تخریب نداشته است، پایان داده شود.

بین تهران و مسکو منافع مشترک زیادی در زمینه های اقتصادی، سیاسی و نظامی از جمله همکاری هسته ای و مبارزه با تروریسم وجود دارد و این منافع و همکاری به ظهور نظام جدید جهانی که آثار آن در اجلاس چهارم سران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای نمایان شد، منجر می شود.

ناظران معتقدند که این نظام جدید، جایگزین نظام های بین المللی سرقت شده توسط آمریکا مانند مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد، بانک جهانی و صندوق جهانی پول خواهد شد.
کارشناسان می گویند که سفر ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به ایران و دیدارش با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سنگ بنای جدیدی برای ساختن نظام جدید چند جانبه است و اولین ستون های آن مسکو و تهران هستند.

ولادیمیر پوتین قرار است برای شرکت در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به جمهوری اسلامی ایران سفر کند.

این اجلاس فردا دوشنبه (دوم آذرماه 94) با حضور سران 9 کشور به ریاست دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار می شود.

محمد صادق الحسینی نویسنده و محقق ایرانی تاکید کرد که ملاقات پوتین با حضرت آیت الله خامنه ای در چارجوب تحولات شتابان جهانی برای پایان دادن به نظام تک قطبی و یک جانبه گرایانه آمریکا صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد که ضرورت پایان این نظام تک قطبی که بر امور اصلی جهان مانند اقتصادی ، سیاسی و رسانه ای چنگ انداخته و بازسازی ساختار و اسلاح نظام جهانی به ویژه سازمان ملل متحد بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

صادق الحسینی تصریح کرد: مذاکرات و بررسی ها در این ملاقات ، بر پایان دادن به آنچه سیطره آمریکا بر معادلات بین المللی و ساختارهای جهانی و روابط و سیاست های بین المللی خوانده می شود، متمرکز خواهد بود.

این محقق ایرانی گفت: مذاکرات پوتین در تهران همچنین شامل عصر بعداز دلار آمریکایی خواهد بود این یک ارزیابی مبالغه آمیز نیست زیرا روسیه ، جمهوری اسلامی ایران و همپیمانان آنها در منطقه و جهان به آن بسیار نیاز دارند.

وی افزود: ایران به جهان بعداز دلار آمریکایی و آزادسازی اقتصاد جهان از سیطره آمریکا که از طریق بانک جهانی و صندوق بین المللی پول صورت می گیرد، اهتمامی ویژه دارد.

صادق الحسینی با بیان این که در تهران، احیای ایده تشکیل اوپک گازی با جدیت بررسی خواهد شد، خاطرنشان کرد: اوپک گازی تنها به معنای صدو گاز و بازاریابی و فروش آن نخواهد بود بلکه وارد سیاست گذاری ها در عرصه انرژی جهان خواهد شد.

این نویسنده ایرانی با بیان این که « در ملاقات پوتین با رهبر معظم انقلاب ، نقوذهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در منطقه و اقداماتش برای ویران کردن جهان و منطقه و ضربه زدن به یکپارچگی کشورها بررسی خواهد شد»، تصریح کرد که انتظار می رود همکاری های دوجانبه تهران و مسکو به ایجاد نظامی جدید در جهان با مشارکت همه کشورها و با هدف حمایت از امنیت جهانی در مقابل تروریسم منجر شود.

وی گفت: پوتین و مقامات جمهوری اسلامی ایران، همه مسائل مرتبط به همکاری ها و روابط اقتصادی و سیاسی از جمله در زمینه انرژی را با توجه به شروع دوره بعداز توافق هسته ای و همین طور پرونده تسلیحات را به طور گسترده بررسی خواهند کرد.

صادق الحسینی افزود: معامله موشک های اس 300 به پایان رسیده و ایران این موشک ها را در پایان سالجاری میلادی تحویل خواهد گرفت.

این محقق ایرانی اظهارداشت: زمان این سفر پوتین به ایران دلایل زیاد و روشنی دارد به ویژه این که بعداز پیروزی های بزرگ در عملیات نظامی در سوریه علیه تروریست ها ناشی از همکاری روسیه ، سوریه ، ایران، عراق و حزب الله لبنان صورت می گیرد.

وی با بیان این که « ممکن است یک ائتلاف جدید مانند ائتلاف ورشو که در پایان جنگ سرد از بین رفت، شکل بگیرد»، خاطرنشان کرد: سفر پوتین به ایران نشان می دهد که توفان سوخوهای روسیه موفق بود و فصل جدیدی را در جغرافیای سیاسی روسیه رقم زده است.

صادق الحسینی تصریح کرد: آمریکا سفر پوتین به ایران و دیدارش با رهبر معظم انقلاب را یک حمله پیش دستانه و تحرکی بازدارنده از طریق تشکیل یک انئلاف فعال ضد تروریسم علیه خود ارزیابی می کند به ویژه این که ادعای جنگ علیه تروریسم آن رسوا شده است.

این کارشناس ایرانی با اشاره به فاش شدن شکست ائتلاف آمریکایی ضد تروریسم و دروغ بودن مبارزه آمریکا با تروریسم، گفت که رییس جمهوری روسیه اکنون با اطمینان از همپیمانی با ایران در این مبارزه به تهران سفر می کند.

تسنو تسینونوف تحلیلگر روس در امور راهبردی هم تاکید کرد که سفر پوتین به تهران برای تقویت روابط روسیه و ایران درهمه زمینه ها به ویژه نظامی و اقتصادی و امضای توافقنامه های جدید، توسعه نیروگاه های اتمی تولید انرژی برق صورت می گیرد.

وی با بان این که تلاش های هدفمند برای حل سیاسی بحران سوریه در دستور کار این سفر قرار دارد، خاطرنشان کرد که نتایج سفر پوتین به تهران بسیار پیش برنده و تشویق کننده و برای همه غافلگیر کننده خواهد بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین