کد خبر: ۷۰۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶
وقتی این دو عبارت را در کنار هم قرار می دهیم، می توانیم دو جوهره نظام جمهوری اسلامی را دریابیم. نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر دین مبین اسلام و آرای مردمی است.
روزنامه آرمان در شماره یکشنبه هفدهم آبان در یادداشتی به قلم محسن غرویان می نویسد: مردم، نخبگان سیاسی جامعه را نخبگان خود می دانند و از آنها مطالبه دارند که در صحنه حضور پیدا کنند. این شخصیت ها نیز در قبال مطالبه مردم نمی توانند به وظیفه شرعی و عقلی خود عمل نکنند و نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، جوهر نظام اسلامی ما را مردمی بودن و اسلامی بودن تعریف کرده اند. حضرت امام(ره) فرمودند که «میزان رای ملت است.» و مقام معظم رهبری نیز فرموده اند: «نظام ما مبتنی بر مردمسالاری دینی است.»

وقتی این دو عبارت را در کنار هم قرار می دهیم، می توانیم دو جوهره نظام جمهوری اسلامی را دریابیم. نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر دین مبین اسلام و آرای مردمی است. یعنی این دو جوهر مقبولیت و مشروعیت یا اسلامیت و جمهوریت دو عنصری هستند که جوهر نظام اسلامی ما را تشکیل می دهند و ما می توانیم از فرمایش امام(ره) و مقام معظم رهبری سنگ بنای اصلی و مغز نظام جمهوری اسلامی را تمییز دهیم.

یکی از این جوهره ها مقبولیت است که با رای مردم در انتخابات به نظام داده می شود و مقام معظم رهبری آن را حق الناس دانسته اند. برای تحقق حق الناس باید شرایطی فراهم شود که همه اندیشه ها در چارچوب جمهوری اسلامی و قانون اساسی بتوانند در انتخابات حضور داشته باشند.
شخصیت هایی همچون سید حسن خمینی، هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی از افراد معتدلی هستند که علاوه بر اینکه معتقد به حق الناس بودن رای مردمند در بین مردم نیز حائز محبوبیت هستند. لذا چنین شخصیت هایی باید در صحنه انتخابات حضور داشته باشند. حضور سلیقه ها و دیدگاه های مختلف نشان دهنده حضور مردم در انتخابات خواهد بود. در واقع مردم، نخبگان سیاسی جامعه را نخبگان خود می دانند و از آنها مطالبه دارند که در صحنه حضور پیدا کنند. این شخصیت ها نیز در قبال مطالبه مردم نمی توانند به وظیفه شرعی و عقلی خود عمل نکنند و همچنین نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

مردم از شخصیت هایی همچون سید حسن خمینی، هاشمی و روحانی مطالبه دارند که در این عصر و زمان و در این فرصتی که در انتخابات فراهم شده است ضمن حضور جدی خود، به نقش هدایتی خود عمل کنند. خداوند عزوجل در قرآن کریم می فرماید: «فاسْألُوا أهْل الذِّکْرِ إِن کُنتُمْ لا تعْلمُون.» این آیه شریفه بدان معناست که اگر چیزی را نمی دانید از اهل دانش بپرسید. بنابراین باید از نخبگان سوال کرد. این شخصیت ها مصداق همان اهل ذکری هستند که درقرآن از آنها یاد شده و مردم باید به این افراد مراجعه کنند. این افراد نیز باید به مطالبه مردمی لبیک بگویند و به هرشکل ممکن که خود صلاح می دانند در انتخابات که یک تصمیم گیری ملی و حق الناس است، مشارکت کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین