|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۴
»
آغاز رسمی تلاش ها برای به شکست کشاندن دولت روحانی
کد خبر: ۷۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۰
بخش مهمی از مخالفان سیاسی دولت روحانی ، که زمان احمدی نژاد می کوشیدند خودشان رابطه با آمریکا را ترمیم کنند (به یاد آورید نامه های بی جواب احمدی نژاد به بوش و اوباما را ) اینک در تلاشی معکوس ، در صدد هستند هیچ رابطه ای بین ایران و امریکا ،جوش نخورد. آنها بسیار خرسند خواهند شد که مذاکرات ایران و آمریکا شکل نگیرد یا شکست بخورد تا نه مسأله هسته ای حل شود، نه تحریم ها برداشته شود و نه مشکلات اقتصادی حل گردد!
 آنچه در "مصرِ مرسی" گذشت ، برای گروه هایی در ایران ، بسیار درس آموز شده است.

محمد مرسی ، رئیس جمهور مصر ، تنها یک سال توانست بر مسند قدرت بنشیند و بعد از آن ، با موج عظیمی از نارضایتی ها ، کنار رفت. هر چند خود او و دولتش ، عملکرد بسیار ضعیفی داشتند ولی کارشکنی های متعددی نیز در داخل علیه او شکل گرفت و مردم را به شورش علیه دولتش ترغیب کرد.
درسی که از مصرِ مرسی می توان گرفت این است که تشدید نارضایتی های داخلی ، می تواند مردم را در برابر رئیس جمهور قرار دهد و به زیرش کشد.
هم اکنون ، برخی از مخالفان سیاسی دولت روحانی ، آرزومند تکرار ماجرای مرسی در ایران هستند. هر چند که برای آنها ، یک ساله شدن دوره ریاست جمهوری روحانی ، یک ایده آل است ولی آنان نیک می دانند که ساختار قدرت در ایران ، اجازه چنین تنشی را نمی دهد ، چه آن که اولاً رهبری نظام چنین ماجراجویی نابخردانه ای را برنمی تابند و ثانیاً نیروهای نظامی ایران ، مشابه ارتش مصر نیستند.

بنابراین، حرکت حساب شده مخالفان سیاسی دولت برای شکست روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 1396 از هم اکنون آغاز شده است. این ، البته امری نامتعارف نیست چه آن که در همه جای دنیا ، جناح ها و احزاب ، همواره در صدد این هستند که از رقیب پیشی بگیرند و خود ، قدرت را به دست بگیرند.
سخن این است که در ایران ، از روش های غیرعقلانی و ضد منافع ملی برای منکوب کردن رقیب سیاسی استفاده می شود.
جریانی که بعد از انتخابات خرداد 92 ، در شوک و حیرت بود ولی چند صباحی است قوای خود را تجدید کرده و بار دیگر وارد میدان شده است و در صدد است با عبور از منافع ملی ، به منویات جناحی اش برسد.

کلیات طرحی که هم اکنون عملاً اجرا می شود این است که نگذارند وعده های حسن روحانی در سه حوزه مهم (هسته ای، تحریم ها ، اقتصاد) محقق شود ؛ مردم ایران فراموش نکرده اند که حسن روحانی ، زمانی که کاندیدا بود، در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه 2 شرکت کرد و برای اولین بار "کلید"ی که نماد انتخاباتی اش بود را از جیب درآورد و بالا گرفت و در حالی که لبخند می زند ، با لحنی قاطع گفت: " همه چیز با تدبیر و امید حل خواهد شد ، بدانید شما ، هسته ای هم حل خواهد شد ، تحریم هم برداشته خواهد شد ، رونق اقتصادی هم ایجاد خواهد شد."
هر سه وعده ، که بر مبنای آن - به علاوه سایر وعده ها و برنامه ها - مردم به روحانی رأی دادند ، تنها با دیپلماسی فعال عملی می شوند و الّا نمی توان هیچ کدام از این وعده ها را محقق ساخت.
این ، دقیقاً نقطه ای است که مخالفان دولت ، آن را نشانه رفته اند و می کوشند با کارشکنی در سیاست خارجی دولت ، محقق شدن وعده ها را منتفی کنند و به تبع آن نارضایتی عمومی را رقم بزنند و تشدید کنند.

صورت مسأله هم کاملاً ساده و همه فهم است: پرونده هسته ای و مشکل تحریم ها ، تا زمانی که ایران ، با طرف اصلی ماجرا ، یعنی آمریکا وارد مذاکره جدی نشود و بر مبنای منافع ملی ، به نتیجه مشخص در این مذاکرات نرسد ، حل نخواهد شد. بخش مهمی از مشکلات اقتصادی کنونی هم ناشی از تحریم هاست و تا تحریم ها ، تعدیل و حذف نشوند، بخش بزرگی از مشکلات معیشتی مردم پا بر جا خواهد بود (البته نقش سوء مدیریت های داخلی نیز مزید بر علت است و غیر قابل کتمان.)

بخش قابل توجهی از مخالفان سیاسی دولت روحانی ، که زمان احمدی نژاد می کوشیدند خودشان رابطه با آمریکا را ترمیم کنند (به یاد آورید نامه های بی جواب احمدی نژاد به بوش و اوباما را ) اینک در تلاشی معکوس ، در صدد هستند هیچ رابطه ای بین ایران و امریکا ،جوش نخورد. آنها بسیار خرسند خواهند شد که مذاکرات ایران و آمریکا ، اساساً شکل نگیرد یا در صورت تحقق ، به شکست بینجامد تا نه مسأله هسته ای حل شود ، نه تحریم ها برداشته شود و نه مشکلات اقتصادی حل گردد!
چنان وضعی ، دقیقاً خلاف وعده صریح رئیس جمهور به مردم است ؛ خاصه آن که بدانیم ادامه تحریم ها ، با اثرگذاری های شدیدتر در آینده ، معیشت مردم را سخت تر خواهد کرد.

بدیهی است که اگر روحانی نتواند به وعده هایش عمل کند ، از سوی مردمی که با هزار امید ، به او رأی داده اند ، متهم به بی کفایتی خواهد شد و شکست او در انتخابات بعدی ، بسیار محتمل است. (هر چند که همان گونه که ذکر شد ، ایده آل بعضی ها ، "مرسی" سازی روحانی و حذف زودهنگام اوست!)

لذا در کنار گروه هایی که به "تاجران تحریم" معروف هستند و از رهگذر تحریم ها ، سودهای کلان می برند ، باید "سودا گران سیاست" را نیز به مخالفان بهسازی روابط ایران و جهان و مشخصاً آمریکا افزود که به این ماجرا ، از منظر بازی های سیاست داخلی خودشان می نگرند ، گو این که دراین میان ، معیشت مردم و آبروی رئیس جمهور کشور ، بازیچه ای بیش نیست!

منبع:عصر ایران
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱۲
احسان
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
2
16
یه مش آدم کثیف جیره خور که نمیذارن رئیس جمهورمون کارشو بکنه
هوشیارم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
2
11
چه کسب و کار داغی شده واژه هایی مانند بوی فتنه و یا حلقه ی نیویرکی نامیدن و یا تلاش برای دشمن کردن دنیا با ایران.یه پیشنهاد دارم این یارانه رو بدید به اینها که اینقدر طمع پول دارن شاید دست از سر ما برداشتن.به کی بگیم ما ملت ایران تو انتخابات به آقای روحانی برای همین اقدامات رای دادیم که برادران سعی دارند آنها را سیاه بنمایند
حسین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
1
12
این یک هشدار است برای اعتدال!
آقای روحانی نگذارید دیگران به راحتی شما را تخریب کنند و جلوی اهداف رو بگیرند ...
اگه شکست بخورید باز کشور دست افراطگرایان میوفته و آینده روشنی برای ایران با این سیاست بازی ها قابل ترسیم نیست !!
دکترعباس حاتمی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
0
9
انصراف داوطلبانه
مقامات دولت آقای روحانی ازکمبودنقدینگی برای پرداخت یارانه هاخبرمی دهند
تحریمهای شورای امنیت وعدم اعتمادسرمایه گذاران داخلی وخارجی باعث افزایش فشار به دولت شده وآنرادرمضیقه قرارداده است بطوریکه برخی کارشناسان پیشنهادحذف یارانه نقدی3دهک بالای جامعه راپیشنهادکرده اند.
قبل ازاینکه مجلس ودولت قانون یارانه هارااصلاح کنند،نخبگان جامعه وفعالین مدنی دست بکارشوندوبرای کمک به دولت بصورت داوطلبانه ازدریافت یارانه انصراف دهندتادولت ومجلس بافرصت مناسب مذاکرات هسته ای راپیش ببرندوتحریمهالغوشوند.
ابتداافرادذیل انصراف خودراازدریافت یارانه اعلام کنندوسپس یک جنبش انصراف داوطلبانه ازیارانه اعلام موجودیت کند،همزمان دولت نیزجلوفساداقتصادی رابگیردوپیگیرمطالبات مردم باشد:
1-وزراء،معاونین وزراءومدیران دولتی.
2-نمایندگان محترم مجلس واعضای شوراهای شهر.
3-روحانیون معظم بخصوص مراجع تقلید.
4-اساتیددانشگاه،پزشکان،تجاروبازاریان.
پاسخ ها
مریم
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
من به شدت با شما موافقم و فکر میکنم جنبش داوطلبانه برای حذف یارانه ها هر چه زودتر شکل بگیره بهتره،
من همسرم کارمند با این حال از این جریان کاملا استقبال میکنم.
وقتی دولت به فکر مردم،مردم هم مشتاقانه به فکر دولتشونند.
علی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
آفرین به شما!!!
یوسف
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
1
6
منافع این افراد کوته فکروخودبین با دشمنی با جهان پیوند خورده! همه ما میدانیم و خودشان هم میدانند که جایگاهی تو ملت عظیم ایران ندارند! اینها با فرقه وهابیت عربستان وروسیه و اسراییل هم منافع هستندواز این تنش ها سودمالی میبرند!تنها فرقشون اینه که افراطیونداخلی از بیتالمال علیه ملت استفاده میکنند واونها از پول خودشون!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
0
8
نمی دانی که ایران است اینجا
حراج عقل و ایمان است اینجا
ایرج میرزا
اسد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
0
5
کودی که در حقیقت خاک بوده - سموم کشاورزی که داخلش آب بوده و سمومی که تاثیرگذار نبوده اند تنها بخش اندکی از ضربات وارد به کشاورزی و ملت در اثر تحریم بوده . 9 نفر بمیرند تا یکی زنده بماند. عجب روزگاری است!
امیر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
0
4
بابا دست از سر این خاک بردارید دیگه،آخه مگه شما کلا چند درصد از جامعه هستید؟؟؟
بیشتر از 1%؟؟؟
مردم دلشون و فکرشون با رئیس جمهور،نذارید بیش از این کار به جای باریک بکشه!
بختیاری
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
0
4
حقیقتا این عناصر به اصطلاع افراطی بردوگروه تقسیم میشوند یکی دلالان تحریم که درآمد سرشاری دراثر تحریم ها به جیب میزنند ودراین چند سال خون ملت وخصوصا طبقه ضعیف جامعه رامکیده اند ودسته دیگر که دانسته یا ندانسته همسو با اسراییل ودشمنان ایران حرکت میکنند وژست های باصطلاح انقلابی میگیرند.
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
1
4
آقای روحانی باید نشان دهد که بازیگر نیست و تصمیم به بهبود اوضاع دارد. همه ما مشکلات رو می دونیم و حس می کنیم و قطعا می دونیم برای حل مشکل وقت لازم هست. اما ذکر چند نکته اساسی است:
اول اینکه اسم این دولت دولیت تدبیر و امید بوده ولی ما هرچی توی تلویزیون از وزیر اقتصاد می شنویم نامیدی است. مثلا اینکه با برداشته شدن تحریم ها همچنان این وضع ادامه داره و یا تا 4 سال آینده همین وضعیت در کشور ادامه دارد.
دوم یه سری کارا نیاز به پول نداره نیاز به روحیه دادن به مردم داره مثلا نشون می داد کشتی گیران کشور قهرمان جهان شدن هیشکی سراغی از اونها نگرفته این هم نامیدی است و هم بی تدبیری.
سوم اینکه خیلی از مشکلات را با زبان می شه حل کرد مثلا بیان بگن آقا ما قصد داریم برای حل مشکل مثلا حقوق کارمندای دولت را کم کنیم تا بتونیم منابع رو تامین کنیم ولی هر روز خبر از بی پولی؛ تعدیل, کسر حقوق, تعطیلی محل کار و غیره رو می دن و از صحبت هاشون برمیاد که اصلا به فکر قشر ضعیف جامعه نیستن این هم یعنی بی تدبیری و نامیدی. من از مخالفان رئیس جمهوری قبلم اما اون حداقل این کارو خوب بلد بود.
برای من که بعد از سه سال از رای دادن به احمدی نژاد پشیمون شدم خیلی سخته که از روحانی پس از سه ماه ببرم.
امیدوارم آقای روحانی اگر به فکر حل مشکل مردم هستن و مردم محور کاراشون هست به این نکات توجه ویژه ای بکنن. خیلی زود داریم از ایشون نامید میشیم و این خیلی بده.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین