کد خبر: ۷۰۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۷
معاون امور حج و زیارت سازمان حج به زائران اربعین توصیه کرد: ضمن ثبت نام در سامانه سماح، هرچه سریعتر نسبت به دریافت گذرنامه معتبر اقدام کرده و بدون ویزا و پوشش بیمه به عراق سفر نکنند.
 حمید محمدی در خصوص تدابیر اندیشیده شده در خصوص برگزاری مراسم حماسی پیاده روی اربعین حسینی(ع) گفت: با توجه به اینکه استقبال مردم برای حضور دراین مراسم حماسی هر سال رو به افزایش است، دولت جمهوری اسلامی ایران و همه نهادهای نظام از سال گذشته بصورت کاملاً نظام یافته وارد این عرصه شدند تا با تمام توان به زائران اربعین خدمت رسانی کنند.

وی افزود: البته اگر تمام ظرفیت نظام هم بکار گرفته شود با توجه به خدمات رسانی به خیل عظیم زائران در زمان مشخص با محدودیت هایی مواجه خواهیم بود لذا این فرآیند بنام ساماندهی نامگذاری شده و تلاش می شود که ارائه خدمات به زائران و همچنین عزیمت زائران به مرزها و همچنین در عراق عزیمت زائران به کربلا روانتر و بهترصورت گیرد که البته در این راستا شاهد ظرفیت های عظیم مردمی در ایران و عراق هستیم.

معاون امور حج و زیارت سازمان حج در خصوص پیش بینی تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین حضور خواهند یافت، گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از ایران در این همایش حضور پیدا کردند اما از زائران امسال برآوردی در دست نیست اما به نظر می رسد استقبال بالایی صورت گیرد.

وی ادامه داد: از این رو سال گذشته بعد از مراسم اربعین ستادی بدین منظور شکل گرفت که بخش های مختلف این ستاد در حوزه های مختلف از جمله حمل و نقل، بهداشت و درمان، تغذیه ، اسکان، امنیت و ... برنامه ریزی های لازم را انجام داده اند که این ستاد در حال حاضر تحت مدیریت وزارت محترم کشور قرار دارد و همه دستگاه ها در این حوزه کارهای ارزشمندی انجام داده اند و کار ساماندهی را دنبال می کنند.

معاون سازمان حج با بیان اینکه زائران اربعین از سه مرز مهران، چزابه و شلمچه عازم عراق می شوند، گفت: اگر امکانات در مرزها اضافه نشود نمی توانیم پاسخگوی حجم انبوه جمعیت باشیم از این رو سامانه ای تحت عنوان سماح راه اندازی شده که از شهریور ماه گذشته فراخوان عمومی برای ثبت نام در این سامانه انجام شده است تا هریک از مشتاقان زیارت اربعین دراین سامانه ثبت نام نمایند.

محمدی در خصوص مزیت های ثبت نام زائران اربعین در سامانه سماح اظهار داشت: با ثبت نام زائران در این سامانه، اطلاعات و آمار دقیقی از آنها خواهیم داشت همچنین توزیع جمعیتی مناسبی با توجه به ظرفیت هریک از مرزها ایجاد خواهد شد و با مشکلی که در سال های گذشته با آن درگیر بودیم که زائران در سرمای شدید و بارندگی در مرزها اذیت می شدند و تراکم جمعیت در مرزها بوجود می آمد، مواجه نباشیم.

وی در ادامه اضافه کرد: تمام تلاش ما این بود که ساماندهی زائران بجای شهرهای مرزی در شهرهای مبدأ انجام شود و هر زائری تمام مراحل اداری و قانونی عزیمت خود را از شهر محل اقامتش انجام دهد و در سامانه سماح بستر چنین خدماتی فراهم شد.

معاون سازمان حج ادامه داد: در ثبت نام سامانه سماح زائران اطلاعات اولیه را در سامانه ثبت می کنند و  منطبق با وضعیت مرزها به آنان پیشنهاد می شود که چه زمانی و از کدام مرز به عراق عزیمت نمایند.

محمدی در خصوص لزوم داشتن گذرنامه برای عزیمت به سفر اربعین گفت: سال گذشته با توجه به سیل عظیم مشتاقان با طرف عراقی توافق شد که در زمان ازدحام جمعیت و در روزهای پایانی اعزام زائران، عده ای بدون گذرنامه از مرزها عبور کنند، اما امسال با توجه به شرایط خاص حاکم در عراق و بدلیل فراهم آوردن شرایطی برای امنیت بیشتر زائران، بهیچ وجه این امکان میسر نخواهد بود البته فرماندهی محترم نیروی انتظامی نیز بارها بر این موضوع تأکید کردند که عبور از مرزها بدون گذرنامه امکان پذیر نیست.

محمدی افزود: گذرنامه زائران اربعین برای عزیمت به عراق باید حداقل ۴ ماه اعتبار داشته باشد که لازم است مشتاقان حضور در این مراسم هرچه سریعتر نسبت به دریافت گذرنامه معتبر اقدام کنند.

معاون سازمان حج و زیارت بیان کرد: کمیته کنسولی ستاد اربعین نیز که مسئولیت آن با وزارت امور خارجه کشورمان است مذاکراتی با وزارت کشور، وزارت خارجه و دیگر دستگاه های مرتبط عراق داشته و دولت عراق هم بر این موضوع تأکید داشته که زائرانی که می خواهند به عتبات مشرف شوند، بایستی حتما دارای ویزا باشند.

وی دراین باره افزود: بر اساسا توافق صورت گرفته با طرف عراقی همچنین قرار است علاوه بر سفارت عراق در تهران و کنسولگری های عراق در مشهد، کرمانشاه و اهواز در ۱۱ شهر دیگر نیز امکانات صدور ویزا فراهم شود که ستاد مرکزی اربعین در این خصوص اطلاع رسانی لازم را به عمل خواهد آورد.

وی همچنین بیان کرد: برای زائرانی که در سامانه سماح ثبت نام کرده اند، در این سامانه فرآیند دریافت ویزا روشن تر و دقیق تر  مشخص خواهد شد.

معاون سازمان حج و زیارت همچنین تأکید کرد: زائران بدون ویزا عازم مرزها نشوند که با مشکلاتی مواجه شوند و مجبور شوند مسیر را برگردند.

وی به توسعه امکانات مرزهای کشور برای ایام اربعین اشاره کرد و گفت: ظرفیت مرزها و گیت های گذرنامه بعضاً تا بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده و در آنسوی مرزها نیز با توجه به اینکه طرف عراقی با محدودیت هایی مواجه است با هزینه ایران گیت های گذرنامه در آن سوی مرزها نیز تا دو برابر افزایش پیدا کرده است تا در آنجا هم با ازدحام جمعیت زائران مواجه نشویم.

وی همچنین گفت: پلیس گذرنامه و مرزبانی هماهنگی های خوبی بعمل آوردند و سازمان پایانه ها تلاش های خوبی داشته و سپاه پاسداران نیز امکانات خوبی فراهم آورده است تا زائران با آرامش از مرزها عبور کنند.

وی در خصوص امکان اسکان زائران اربعین در مرزها توضیح داد: در شهرهای مرزی امکانات موقت خوبی فراهم شده بدلیل اینکه زائران زمانی که از شهرهای خود به مرز عزیمت می کنند درهمان لحظه ورود به مرز نمی توانند از مرز به سمت عراق عبور کنند و ما پیشنهاد می کنیم حتی یک شب در مرز اقامت داشته باشند که در این خصوص امکانات اسکان موقتی برای آنها فراهم شده است.

وی افزود : در شهر مهران ، بستان و خرمشهر پارکینگ های بزرگی برای اتوبوس ها و همچنین خودروی شخصی زائران فراهم شده است تا زائران اتومبیل های خود را در آنجا پارک کنند و با وسایل نقلیه عمومی که با کمک استانداری ها و شهرداری ها از جمله شهرداری تهران تأمین شده از پارکینگ ها تا مرز انتقال داده شوند.

وی ادامه داد: در خرمشهر نیز از سوی سپاه و راهیان نور امکانات خوبی برای اسکان زائران فراهم شده و اردوگاه های شهید باکری و شهید تندگویان و میثاق و ثامن الحجج در خرمشهر و اردوگاه جوادالائمه در بستان و همچنین زائرسرایی که از سوی سازمان حج احداث شده که ظرفیت اسکان ۵ هزار نفر را دارد، امکان اسکان موقت زائران در مرزها را فراهم شده است.

وی در سخنانش به ظرفیت قابل توجه مردمی در خدمات رسانی به زائران اربعین اشاره کرد و گفت: چه در مسیرهای عراق و چه در مسیر شهرهای ایران تا مرز موکب های زیادی ایجاد شده که از جمله خدمات آنها توزیع مواد غذایی است و استان های مختلف نیز در این خصوص اعلام آمادگی کرده اند . خیرین نیز در این زمینه مشارکت جدی دارند زیرا اربعین یک مشارکت مردمی است و نقش دستگاه ها صرفا ساماندهی این مراسم است.

وی به امکانات حمل و نقل برای زائران اربعین اشاره کرد و بیان داشت: سازمان پایانه ها، استانداری ها و شهرداری ها و سپاه پاسداران نقش خوبی در حوزه حمل و نقل ایفا می کنند و امکانات خوبی فراهم کرده اند البته امکانات موجود نسبت به نیاز واقعی زائران اربعین محدود است.

محمدی در خصوص اسکان زائران اربعین توضیح داد: ستادی در عراق با مسئولیت سفیر جمهوری اسلامی ایران در آن کشور تشکیل شده که دارای کمیته های مختلفی از جمله اسکان است که امکانات خوبی برای اسکان موقت زائران در کربلا با فضاهای ایجاد شده و با مشارکت همه نهادها فراهم شده است همچنین موکب هایی در طول مسیر نجف تا کربلا نیز برای اسکان موقت زائران ایجاد شده که البته همه امکانات با توجه به خیل عظیم زائران محدود است.

محمدی در خصوص بیمه زائران اربعین گفت: مذاکرات متعددی با شرکت های بیمه صورت گرفته و تأکید می گردد که زائران بدون پوشش بیمه ای به عراق سفر نکنند. البته توافق کلی توسط ستاد اربعین صورت می گیرد و اطلاع رسانی های لازم انجام خواهد گرفت که در سامانه سماح نیز اعلام می گردد.

وی افزود: به شکل انفرادی هر زائری با مبلغ ناچیزی می تواند بیمه شود البته تأکید می شود که همه زائران بدون بیمه به عراق سفر نکنند در صورت بروز حوادث احتمالی سفر با مشکل مواجه نشوند.

معاون سازمان حج به زائران توصیه کرد: زائران اربعین حتما بصورت گروهی و در طول روز در مسیرهای پیاده روی حرکت کنند و هنگام غروب آفتاب هر جا که هستند، توقف کنند بخصوص شب ها در مسیرهای خلوت  تردد نکنند.

وی با اشاره به اینکه با کمک هلال احمر امکانات درمانگاهی در طول مسیر برای زائران اربعین ایجاد شده است، به زائران توصیه کرد در طول سفر مسائل بهداشتی را با جدیت رعایت کنند.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین