|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۷
کد خبر: ۷۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸
بدیل منطقه اکو با جمعیتی بیش از 450 میلیون نفر به عنوان یک مقصد گردشگری جهانی، نیازمند تامین زیرساخت ها و ابزارهای لازم با رعایت استانداردهای جهانی صنع گردشگری است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در سال گذشته حدود 4 میلیون نفر گردشگر خارجی از ایران بازدید کردند که حدود 45 درصد آنها از کشورهای منطقه اکو بودند و امیدواریم در سال جاری و سالهای آینده هر دو رقم افزایش یابند.

محمدعلی نجفی در هجدهمین نشست کمیته اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت اکو که پیش از ظهر امروز برگزار شد، گردشگری را راهی برای کم کردن شکاف توسعه میان کشورها و ترویج فرهنگ دوستی و تفاهم دانست و اظهار کرد: هم اکنون گردشگری یکی از شاخصه های مهم در تعیین میزان رشد اقتصادی و میزان توسعه یافتگی کشورها محسوب می شود که بیشترین مشارکت را نسبت به صنایع مختلف در حوزه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه در سال 2012 بیش از هزار میلیارد دلار گردشگران خارجی در سایر کشورها هزینه کرده اند، تصریح کرد: توسعه گردشگری در منطقه اکو علاوه بر افزایش ارزش های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی به گسترش دوستی و تفاهم کشورها منجر خواهد شد.

گردشگری در میان کشورهای عضو اکو توسعه یابد


وی با اشاره به اینکه برای بتوانیم از ظرفیت سازمان همکاری اقتصادی اکو در توسعه گردشگری استفاده کنیم باید گردشگری در میان کشورهای عضو توسعه یابد، ادامه داد: با همکاری می توان منطقه اکو را مقصد تعداد بیشتری از گردشگران بین المللی تبدیل کرد البته تبدیل منطقه اکو با جمعیتی بیش از 450 میلیون نفر به عنوان یک مقصد گردشگری جهانی، نیازمند تامین زیرساخت ها و ابزارهای لازم با رعایت استانداردهای جهانی صنع گردشگری است.

به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی تسهیل در صدور روادید،‌همکاری با سازمان های بین المللی، ایجاد شبکه یکپارچه خدمات گردشگری و تامین و آموزش نیروی انسانی متخصص و استفاده از تجربیات کشورهای عضو از جمله راهکارهای لازم برای رشد و توسعه صنعت گردشگری منطقه اکو است که لازمه تحقق آن همکاری و تعامل سازنده کشورهای عضو است.

نجفی وی افزود: جغرافیای طبیعی متنوع و جغرافیای اجتماعی و فرهنگی گوناگون و سنن و رسوم جذاب مردم زمینه ای مطلوب را فراهم خواهد ساخت از این رو با تلاش و همکاری همه اعضا و پی گیری دبیرخانه می توان توسعه همگن و متوازنی را در گردشگری منطقه شاهد بود.

معاون رئیس جمهور خواستار تقویت بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاران خارجی شد و گفت: این صنعت پول ساز و پردرآمد بدون تامین و تجهیز زیرساخت ها نمی تواند راه به جایی برد سرمایه گذاری باید در تمام شاخه های صنعت گردشگری از جمله سلامت، اکوتوریسم، ورزشی و فرهنگی انجام شود و البته این دولت ها هستند که باید با ارائه تسهیلات لازم راه را برای ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی هموار سازند.

وی با بیان اینکه دولت های منطقه باید موضوع روادید و ساده سازی مراحل صدور را انجام دهند، تاکید کرد: بحث روادید مشترک منطقه اکو یکی از بحث های قدیمی است که خط مشی اصلی آن را سیاست خارجی دولتها تعیین می کند. اما جمهوری اسلامی ایران از سال 2008 با راه اندازی سامانه روادید الکترونیک جهت صدور روادید در عرض 48 ساعت و نیز صدور روادید فرودگاهی اقدامات موثری در این زمینه به انجام رسانده است.

نجفی بحث تعیین رایزن گردشگری در نمایندگی های خارجی برای ارائه راهنمایی و مشاوره در زمینه سفر، دریافت روادید و اطلاعات مورد نیاز از کشور مقصد را از موارد مهم اعلام کرد و گفت: این کار پس از اخذ موافقت های لازم در تعامل با وزارت امورخارجه و سایر نهادهای ذی ربط قابل اجراست.

برگزاری نمایشگاه های گردشگری و صنایع دستی از دیگر موارد تاثیرگذار در نزدیکی ملتهاست که معاون رئیس جمهور به آن اشاره کرد و افزود: آشنایی با رسوم، عقاید، سنن و فرهنگ کشورهای مختلف منجر به ایجاد رغبت بیشتر در سفر خواهد شد البته می توان با گسترش اینترنت و رسانه های ارتباط جمعی نمایشگاهی در فضای مجازی دایر کرد.

نجفی با اشاره به اینکه 28 نوامبر مصادف با هفتم آذر به نام روز اکو نامگذاری شده است، پیشنهاد کرد: مراسمی شایسته این روز در 10 کشور عضو نزدیکی و دوستی ملل منطقه جشن گرفته شود.

وی افزود: در سال گذشته حدود 4 میلیون نفر گردشگر خارجی از ایران بازدید کردند که حدود 45 درصد آنها از کشورهای منطقه اکو بودند و امیدواریم در سال جاری و سالهای آینده هر دو رقم افزایش یابند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به سرفصل های برنامه پنجم توسعه و نیز چشم انداز 20 ساله کشور در افزایش صادرات غیرنفتی، اظهار کرد: ایران به تصدیق یونسکو، از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی در میان 10 کشور نخست جهان جا دارد و از منظر جاذبه های اکوتوریستی و تنوع اقلیمی نیز جزو پنج کشور برتر دنیا است از این رو ایران گردشگری را بهترین وسیله برای جایگزینی نفت می داند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین