|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴
کد خبر: ۷۰۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴
رایزن ایران در آستراخان روسیه از کاهش روابط اقتصادی ایران با روسیه علی‌رغم بهبود روابط سیاسی خبر داد.
فرهاد پرند بعدازظهر چهارشنبه در دیدار استاندار اردبیل با رایزنان کشورها تصریح کرد: هرچند در سطح دنیا متداول است که با افزایش روابط سیاسی روابط تجاری نیز توسعه یابد اما در خصوص دو کشور ایران و روسیه این‌طور نبوده است.

وی دلیل اول را تحریم دانست و تأکید کرد: متأسفانه در سایه تحریم‌ها تجارت ما با روسیه از چهار میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ به زیر یک میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

رایزن ایران در آستراخان روسیه متذکر شد: درعین‌حال مشکلات محدود به تحریم نیست و بحران اوکراین از دیگر عوامل بروز بحران‌ها است که موجب نوسانات شدید نرخ ارز شد و بااین‌وجود مراودات تجاری ایران با روسیه در مقایسه با سایر کشورها به‌مراتب بیشتر کاهش‌یافته است.

وی عامل سوم را ناتوانی شرکت‌های ایرانی در ورود مستقیم و صادرات به روسیه دانست و تأکید کرد: ما هزاران سد زدیم و میلیاردها تومان هزینه کردیم تا امروز محصولات کشاورزی آب بر تولید کنیم درحالی‌که بررسی نشد آیا به نفع ما است به‌جای میوه آب‌معدنی بفروشیم یا نه؟

پرند با تأکید به اینکه ورود به بازار روس مشکل و نیازمند تعریف مکانیزم دقیق از تولید تا فروش است، ادامه داد: این در حالی است که کشور روسیه نیز کشور گسترده‌ای است و نباید برای ورود به بازار آن تجار ایرانی ترس و واهمه داشته باشند و اینکه بخواهیم واسطه را وارد کار کنیم اشتباه است.

رایزن ایران در آستراخان روسیه بابیان اینکه بیشترین صادرات ایران به روسیه حدود ۳۰ میلیون دلار خیار ترشی و در ادامه سیمان و سبزی‌ها بوده است، متذکر شد: با این صادرات نمی‌توان توسعه مطلوبی را حاصل کرد و باید به‌جای صادرات محصولات خام به ارزش‌افزوده توجه داشته باشیم.

وی با اذعان به اینکه در مناطق مختلف روسیه می‌توان کارخانه‌های فرآوری دایر کرد، تصریح کرد: حتی از طریق آستراخان می‌توان به کشورهای عضو اروسیا صادرات داشت و از طرف دیگر سرمایه‌های خارجی را به کشور جذب کرد.

وی افزود: ازجمله مشکلات موجود این است که شرکت‌های صادراتی چون کوچک هستند توان مالیاتی ندارند و لازم است بخش‌های تحقیق و بازاریابی فعال شوند.

به گفته پرند درصورتی‌که استراتژی مناسبی تعریف شود می‌توان در بازارهای روس موفق عمل کرد.

کالاهای صادراتی لبنان متنوع شود

در این دیدار رایزن ایران در لبنان نیز به ظرفیت‌های قابل‌توجه این کشور در سرمایه‌گذاری و سرمایه پذیری اشاره کرد و افزود: ما بیش از ۱۰۰ سال است مراودات فرهنگی با لبنان داریم و خانواده‌هایی داریم که در حوزه فرش‌بافی مشغول هستند.

سید محمدحسین سجاد نژاد اضافه کرد: بیشترین فعالیت این کشور درزمینهٔ تجارت است و واردات سالانه ۲۱ میلیون دلاری و صادرات ۳.۵ میلیون دلاری دارد و کشوری فرهنگ‌ساز هم در خدمات بانکی و هم تجاری و فرهنگی است.

وی بابیان اینکه لبنانی‌ها خود را نه صرفاً عرب بلکه اروپایی می‌دانند و با اغلب کشورهای دنیا مراوده دارند، متذکر شد: درعین‌حال راغب به سرمایه‌گذاری در کشور ایران هستند.

رایزن ایران در لبنان با اذعان به اینکه صادرات ایران به لبنان به پسته و فرش محدودشده است، تأکید کرد: ضروری است کالاها صادراتی را توسعه دهیم.

سجاد نژاد بابیان اینکه ایران صرفاً در سال‌های اخیر به روابط سیاسی به این کشور متمرکز بوده است، افزود: ارتباطات سیاسی در حد اعلا است و باید بتوان مراودات تجاری را نیز توسعه داد.

وی به سفر هیئتی متشکل از ۱۵ بازرگان لبنانی تا ۲۰ روز دیگر به کشور خبر داد و اضافه کرد: با هدایت صحیح این هیئت می‌توان زمینه سفر سایر هیئت‌ها را تسهیل کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین