|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳
کد خبر: ۶۹۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۱
بعد از گذشت یک سال بار دیگر ماجرا تکرار شد و دوباره سخن از تحریم نمایشگاه به گوش می رسد. این رسانه ها که این روزها درصددند تا کارناوال تحریم راه بیندازند برای جذب دیگر رسانه ها از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.
یک هفته دیگر باقی مانده است تا اهالی رسانه در مصلی گرد هم بیایند و نمایشگاه مطبوعات برپا شود. نمایشگاهی که هر ساله مخاطبان خود را دارد و روزنامه و مجله خوان ها را به دور خود جمع می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، هرچند هر سال این نمایشگاه برگزار می شود تا اهالی رسانه محصولات خود را به معرض نمایش بگذارند و حتی پلی باشد برای ارتباط میان مخاطبان و رسانه ها اما تقریبا هیچ سالی نبوده است که نمایشگاه بدون حرف و حدیث و اختلاف به پایان برسد.

سال گذشته بود که در بحبوحه های برگزاری نمایشگاه صدایی نا کوک از سوی برخی رسانه ها که با دولت صف بندی هایی داشتند و دارند به گوش رسید؛ به گونه ای که صحبت از تحریم نمایشگاه در میان انها قوت گرفت اما وقتی نمایشگاه کار خود را آغاز کرد این رسانه ها بهترین محل نمایشگاه را به خود اختصاص دادند و فعالیتی چشمگیر داشتند.

بعد از گذشت یک سال بار دیگر ماجرا تکرار شد و دوباره سخن از تحریم نمایشگاه به گوش می رسد. این رسانه ها که این روزها درصددند تا کارناوال تحریم راه بیندازند برای جذب دیگر رسانه ها از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.

دلیل تحریم چیست؟

هرچند رسانه های مخالف دولت  دائما بر کوس تحریم نمایشگاه می کوبند، اما نکته جالب آن است که هیچ کدام از آنها صحبتی از علت رفتار خود به میان نمی آورند و تنها اشاره به رفتارهای تبعیض آمیز می کنند. اما سوال اینجاست که چه تبعیضی مد نظر این رسانه ها است و آیا اساسا بحث تبعیض است یا امتیازی که آنها خود را لایق آن می دانند؟

در این راستا معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در مورد تحریم نمایشگاه مطبوعات از سوی برخی رسانه‌ها گفت: دوره تحریم‌ تمام شده است.

حسین انتظامی در مورد علت عدم شرکت خبرگزاری «فارس» و «تسنیم» گفت: این سوالی است که باید از خودشان بپرسید. در این نمایشگاه طبق وظایفمان فضایی برای همه رسانه‌ها فراهم کردیم اما برخی در این نمایشگاه شرکت نکردند. بعضی از رسانه‌ها به دلیل مشکلات مالی در نمایشگاه شرکت نکردند و رسانه‌های محلی و استانی هم محدودیت‌های دیگری داشتند.

حسین نوش آبادی معاون پارلمانی وزیر ارشاد نیز در این رابطه گفت : به کار بردن کلمه تحریم آن هم در جمهوری اسلامی و در داخل کشور را درست نمی‌دانیم. زمانی نمایشگاه فرانکفورت برگزار می‌شود و سلمان رشدی می‌خواهد شرکت کند، ما آن را شجاعانه، با اعتقاد و با توجه به مصالح کشور تحریم می‌کنیم اما بحث تحریم در جمهوری اسلامی یک مقوله بی‌اساس، بی‌مبنا و فاقد توجیه و معناست.

او افزود: یک عده از اول هم موضع داشتند که در نمایشگاه شرکت نکنند؛ البته برای دولت گرایش‌ها و سلیقه‌ها فرق نمی‌کند؛ هر رسانه سیاست‌ها و نگاه متفاوتی دارد و منتسب به یک جریان. ما این مسأله را پذیرفته‌ایم و هیچ کس منتقد این نیست که چرا فلان نشریه یا خبرگزاری متعلق به فلان جریان یا نگاه سیاسی است،‌ این برای ما تفاوتی به وجود نمی‌آورد.

نوش‌آبادی خاطرنشان کرد: منتهی یکسری، بهانه‌هاجویی‌ها را به وجود می‌آورند تا تخریب و تضعیف کنند و سیاست‌ها را زیر سوال ببرند که در آن زمان ما دفاع می‌کنیم.

پشت پرده تحریم

مباحثی که در فضای غیر رسمی در رابطه با علت اصلی تحریم مطرح می شود قابل توجه است، چرا که شنیده می شود آنچه موجب شده تا رسانه های مخالف در راستای تحریم نمایشگاه گام بردارند نه رفتار تبعیض آمیز بلکه اجاره بهای غرفه می باشد؛به عبارت دیگر رسانه هایی که وابستگی به ارگان های دولتی و ... دارند باید اجاره بها را کامل پرداخت کنند و رسانه های مستقل می توانند تنها نیمی از اجاره را بپردازند.

در شرایطی که وابستگی این رسانه به ارگانهای مشخص، واضح است، اعلام کرده اند که مستقل هستند و باید نیمی از اجاره را پرداخت کنند و همین موضوع به نقطه اختلافی میان متولیان برگزاری نمایشگاه و این رسانه ها شده است.




ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین