|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵
کد خبر: ۶۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
فیلم تیر شکسته به کارگردانی دلمر دیوز از بخش چشم‌انداز سینمای وسترن، روز یکشنبه دهم آبان ماه ساعت 17 در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌آید.
 در ادامه برنامه نمایش فیلم در سالن سینما تک موزه، سومین فیلم از بخش چشم‌انداز سینمای وسترن در فصل پائیز94 (دوره چهل و یکم) روز یکشنبه دهم آبان ماه ساعت 00/17، فیلم "تیر شکسته" به کارگردانی دلمر دیوز، محصول سال 1950 به مدت 93 دقیقه به زبان اصلی و با زیر نویس فارسی درموزه‌ هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌آید.

"تیر شکسته" روایت سرراست و ساختار ساده‌ای دارد. تام جفردز ـ افسر سابقِ ارتشِ شمال و جوینده‌ی طلای فعلی ـ مرزنشین است. جایی میانِ سکونت‌گاه سفیدپوستانِ آمریکایی و قُرُق‌گاه سرخپوستانِ آپاچی. مرزمیان تمدّن انسانی و طبیعت وحشی. از همین سرآغاز دو رمز اساسیِ نوع‌شناسی ژانر وسترن در فیلم نمایان می‌شود. پس قراردادها مشخّص‌اند. می‌توان حدس زد تحرّکات قهرمان/اسطوره‌ی گاوچرانِ ما (جیمز استوارت) درمحل تلاقی این دو ارزشِ متغایر صورت می‌گیرد.

کابویِ تنهای خستگی‌ناپذیر مدام بینِ این دو میدان در رفت‌وآمد خواهد بود و الباقی قصّه طبقِ پیش‌فرض‌ها و انتظارات همیشگی مخاطب جلو می‌رود و پایان می‌پذیرد: یک مرد با یک اسب و یک اسلحه که آپاچی‌ها و آدم‌بدها را به سزای اعمالشان می‌رساند، شهر را برای زن‌ها امن می‌کند امّا آن‌ها را به حال خودشان وامی‌نهد، و در انتها منطقه را به‌تنهایی ترک می‌کند. ولی این‌طور نیست. «تیر شکسته» احترام عجیب و بی‌سابقه‌ای برای سرخپوست‌ها قائل است.

فیلم آپاچی‌ها را شبیه حیوانات وحشی نمایش نمی‌دهد. درسی که کابوی در نخستین مواجهه‌ی سرخ و سفید می‌آموزد این است: «مادرانِ آپاچی برای پسرانشان گریه می‌کنند و مردانِ آپاچی حسِّ جوانمردی دارند.» آن‌ها شبیه آدم‌های عادّی هستند. او تصمیم می‌گیرد با رییسِ آپاچی‌ها ـ کوچیس ـ ملاقات کند و برای جلوگیری از جنگ و برقراریِ صلح میانجی سفیدپوست‌ها و سرخپوست‌ها شود.

علاقمندان می‌توانند برای استفاده از برنامه‌های نمایش فیلم در فصل پائیز ، روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت 17 به سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه کنند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین