کد خبر: ۶۸۸۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی رابطه دوستانه‌اي هم با علي جنتي در قامت وزير ارشاد دارد و شايد با همكاري او در حال تهيه طرحي براي ساماندهي وضعيت فرهنگي كشور در حوزه‌هاي مختلف باشد.
علي مطهري نسبتي با سكوت ندارد و اصلا در برنامه‌ريزي‌های او ساكت بودن جايگاهي ندارد البته اين سكوت نكردن بدان معنا نيست كه فرزند شهيد مطهري درباره هر موضوعي به سخنوري يا احيانا اعتراض بپردازد چون يكي از ويژگي‌هاي بارز و اثبات شده او اين است در مواقعي كه درباره موضوعي اطلاعات نداشته باشد خيلي صريح اين بي‌اطلاعي را اعلام و سپس سكوت مي‌كند. زماني كه مطهري سكوت مي‌كند و اين سكوت براي مدتي به طول مي‌انجامد كمتر نماينده يا فرد عادي است كه باور كند اين سكوت طبيعي است و برخي معتقدند اگر مطهري صحبتي در مجلس ندارد به مثابه آرامش قبل از توفان است و نبايد نگران بود چون به زودي با دفاعيه‌اي جديد از آنچه در طول دوران سكوتش شنيده و ديده بازخواهد گشت.

علي مطهري اكنون نيز در دوران سكوت به سر مي‌برد؛ سر موعد مقرر در جلسات مجلس حضور پيدا مي‌كند و تصاوير نشان مي‌دهد كه مانند بسياري از مواقع هم جدي است يعني مي‌خواهد بر مباحثي كه مطرح مي‌شود تمركز ويژه داشته باشد اما ترجيح مي‌دهد كه نه وقتي براي نطق بگيرد و نه اگر مخالفتي داشت از جاي خود برخيزد و آن را اعلام كند. آخرين بار كه علي مطهري پشت تريبون مجلس نطق كرد را كمتر كسي به خاطر دارد اما آخرين گفت‌وگويش با رسانه‌ها كه در سايت خود قرار داد مربوط به 19مهر است كه در آن به عملكرد صداوسيما در بحث هسته‌اي انتقاد كرده و گفته بود: «رويه صدا‌وسيما اينگونه نبوده كه وارد جزئیات مسائلي مانند برجام شود. ديشب وقتي ديدم در اخبار آن برنامه پخش شد براي من عجيب بود كه چطور صدا‌وسيما درباره طرحي كه قرار است فردا در مجلس مطرح شود برنامه تهيه كرده و فضا‌سازي كرده است. اين به نظر رويه خوبي نيست صداوسيما بايد به عنوان رسانه ملي طرف باشد و اين كار نبايد تكرار شود.» وی با يادآوري عملكرد صداوسيما درباره ضبط و پخش جلسات كميسيون ويژه بررسي برجام تصریح کرده بود: «آنجا هم روش عادلانه‌اي نداشتند.» اما چرا مطهري ديگر آن مشي گذشته خود كه با هر نطقش مخالفان بر او هجمه مي‌بردند و موافقان به تبيين كلام او مي‌پرداختند را ندارد؟

 گمانه‌هاي راز يك سكوت

چرا مطهري ترجيح مي‌دهد اكنون كه بحث مباحث هسته‌اي و هياهوهاي دلواپسان رونق گرفته است سكوت كند. درباره دلايل اين سكوت مي‌توان چند گمانه را مطرح كرد. برخي عنوان مي‌كنند اظهارات و عملكرد فرزند شهيد مطهري در طي حضورش در مجلس نهم احتمال تاييدش براي شركت در انتخابات مجلس دهم را كاهش داده است و برخي مدعي مي‌شوند صلاحيت او براي حضور در مجلس نهم هم با اما و اگرهايي همراه بوده است اما به نظر نمي‌رسد اين گمانه صحيح باشد چرا كه از سويي شنيده شده كه مطهري در برابر اين سوال كه در مجلس دهم حضور خواهد داشت اين پاسخ را مي‌دهد كه «هنوز تصميمي نگرفته‌ام» و از سوي ديگر شخصيت او چنان نيست كه براي اطمينان از تاييد شدن صلاحيتش، وقتي 5ماه تا برگزاري انتخابات مانده است، اقداماتي را انجام يا مشي خود را تغيير دهد تا صلاحيتش مورد تاييد قرار گيرد.

او از پدرش عزت و مردانگي آموخته و براي تاييد شدن نه به رايزني به معناي واسطه‌گري مي‌پردازد و نه اقداماتي مي‌كند كه به تعبير ساده‌لوحان تغيیر در نگرش نهادهاي تصميم‌گير در موضوع صلاحيت‌ها باشد. او بارها اعلام كرده است كه يك مطهري است و براي رسيدن به كرسي‌هاي مجلس يا هر نهاد ديگري خصلت‌هاي مطهري بودن را فراموش نمي‌كند پس اين گمانه كه سكوت او براي تاييدصلاحيتش است را بايد مردود اعلام كرد. گمانه ديگر اين است كه علی مطهري به دليل مشي ميانه‌روي و اعتدالي كه دارد درصدد است با سكوت خود زمينه را براي هياهوي هجمه‌گران و دلواپسان آماده نكند چراكه مي‌داند هر جمله‌اي كه از سوي او بيان شود يك داستان جديد براي برهم‌زدن آرامش است پس ترجيح مي‌دهد مدتي را در سكوت بگذراند تا خدشه‌اي به شادي حاصل شده از توافق هسته‌اي در اذهان عمومي وارد نشود و پس از تثبيت اين شادي و ناكامي دلواپسان بارديگر به پشت تريبون مجلس برود و بگويد در آن روزهاي سكوتش چه موضوعاتي را ديده و شنيده اما هیچ نگفته است.

اين گمانه مي‌تواند به واقعيت نزديك باشد چون ذات او با حفظ منافع ملي گره خورده است و براي او اگر دو راهي حضور در مجلس و آرامش كشور مطرح باشد به‌طور حتم علي مطهري قيد حضور در مجلس را خواهد زد و در جاده منافع ملت حركت مي‌كند. از سوي ديگر سكوت علي مطهري را اينگونه مي‌توان معنا كرد كه او به دنبال اجراي برنامه مهمي است و در اين مسير نياز دارد تا وقت و فكر خود را معطوف به آن موضوعي كند كه درصدد اجرايش است. اين برنامه مي‌تواند برنامه‌ريزي براي ساماندهي انتخاباتي باشد كه پس از كامل شدن در اختيار طيف ميانه‌رو قرار گيرد يا شايد طرحي را آماده مي‌كند كه در راستاي بهبود وضعيت فرهنگي جامعه باشد مثلا درباره برگزاري كنسرت‌ها و وضع قانوني براي خوانندگان و بازيگران باشد كه در هفته‌هاي اخير نام آنها بيش از هميشه مطرح است.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی رابطه دوستانه‌اي هم با علي جنتي در قامت وزير ارشاد دارد و شايد با همكاري او در حال تهيه طرحي براي ساماندهي وضعيت فرهنگي كشور در حوزه‌هاي مختلف باشد. به هر حال آنچه اهميت دارد اين است كه علي مطهري ساكت است و رازي در پس اين سكوت نهفته است. به تماس‌هايي هم كه با او گرفته مي‌شود پاسخي نمي‌دهد و مشخص است كه نمي‌خواهد خلوتش به‌هم بخورد. بايد صبور بود تا فهميد علي آقاي مطهري چه برنامه‌اي براي اجرا در دست دارد.

منبع: آرمان



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین