کد خبر: ۶۸۵۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰
همانطور که دولت اسد دارای حامیانی در داخل و خارج از سوریه است ،مخالفان آن نیز از حمایت هایی فرا مرزی برخوردارند به ویژه از سوی عربستان، ترکیه و برخی کشورهای اروپایی و همینطور آمریکا.
به نظر می رسد بحران سوریه و تلاش برای حل آن وارد فازی جدید شده است. از یک سو پرواز هواپیماهای جنگی روسیه بر فراز سوریه به منظور نابودی گروه های تروریستی و از سوی دیگر همراهی ایران با دولت سوریه بر علیه تروریست ها از طریق زمین به علاوه سفر بشار اسد به روسیه و احتمال سفر وی به ایران همه از مواردی است در جهت تقویت این گمانه که قرار است تغییری در معادلات منطقه ای ایجاد شود. 

یک کارشناس مسائل خاورمیانه در این رابطه گفت: نظر جمهوری اسلامی ایران بر این است که بحران سوریه زمانی در این کشور پایان می پذیرد که بساط تروریسم در این کشور برچیده شود.


حسین رویوران در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید بیان کرد: اولویت ایران جنگ علیه تروریسم می باشد که این نگاه را امروز روسیه پذیرفته است و با حمله به تروریست ها سعی می کند آنها را از این کشور دور کند و از این طریق آرامش را به سوریه بازگرداند. 

این استاد دانشگاه اظهار داشت: به هر حال نیروهای تروریستی بخشی از بافت سوریه نیستند، آنها اهداف فراملی در سوریه دارند و در مکان های دیگر هم حضور دارند و نمی توانند بخشی از این کشور باشند؛ در این چارچوب همکاری ایران و روسیه در سوریه به دلیل توافق   دیدگاه ها آغاز شده است و مهمتر از همه اینکه روسیه از طریق هوا و ایران از طریق زمین در زمینه استشاری کمک می کنند تا این اولویت تحقق پیدا کند.

سفر بشار اسد به روسیه و ایران

رویوران در رابطه با سفر بشار اسد به روسیه و احتمال سفر به ایران بیان کرد : سفر بشار اسد همانطور که خود او هم به این موضوع اشاره دارد در این جهت است که به راه حل سیاسی اعتقاد دارد و حتی اگر انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری زودرس قرار است اتفاق بیفتد بشار اسد آن را می پذیرد به شرط آنکه گروه های تروریستی مهار شوند.

 وی با اشاره به اینکه که این طرح نیز در چارچوب دیدگاه ایران می باشد،گفت : این موضوع نشان می دهد  بشار اسد از پایگاه  اجتماعی خود خبر دارد و به همین منظور پیشنهاد انتخابات آزاد را ارائه می کند و چنین مسئله ای می تواند زمینه پیدایش یک راه حل سیاسی را فراهم نماید. 

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: مسئله نظامی نمی تواند به یک بحران سیاسی پایان دهد لذا در کنار عملیات نظامی باید یک راه حل سیاسی نیز اندیشیده شود تا بتوان بر این بحران فائق آمد.وی ادامه داد: بنابراین ابتدا باید منتظر مهار تروریسم از طریق عملیات نظامی بود و پس از آن در چارچوب توافق های دولت و معارضه باید منتظر یک انتخابات برای پایان دادن به بحران سیاسی بود. 

احتمال جنگ جهانی سوم 

همانطور که دولت اسد دارای حامیانی در داخل و خارج از سوریه است ،مخالفان آن نیز از حمایت هایی فرا مرزی برخوردارند به ویژه از سوی عربستان، ترکیه و برخی کشورهای اروپایی و همینطور آمریکا، لذا این گمانه وجود داشت چنانچه روسیه با قدرت نظامی پا در میدان سوریه بگذارد دیگر کشورها نیز در واکنش به آن وارد عمل شوند و از این طریق جنگ جهانی سوم رقم بخورد. 

حسین رویوران با رد این گمانه گفت : احتمال جنگ جهانی سوم بسیار کم و در حد صفر است، چرا که روسیه هم با آمریکا و هم با اسرائیل توافق کرد که هواپیماهای او زحمتی برای آنها درست نکند؛ این نشان می دهد درست است که  روسیه با دیدگاهی متفاوت با آمریکا وارد میدان شده است اما یک سقفی وجود دارد و آن هماهنگی با آمریکا است لذا احتمال گسترش جنگ در منطقه وجود ندارد. 

رویوران در پایان، بحران سوریه را اینچنین پیش بینی کرد: بحران سوریه سه سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی دارد؛ زمانی این بحران قابل حل است که همه عوامل منطقه ای و بین المللی در کنار فصل داخلی قرار گیرند و ترکیه و عربستان هم در این زمینه تعهد بدهند. بنابراین اگر قرار باشد در سوریه آرامش حاکم شود باید هر سه فصل با یکدیگر وارد همکاری شوند وگرنه یک فصل بدون همکاری فصول دیگر نمی تواند به این بحران پایان دهند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین