در بحث از "کنترل وزن"
باید
(بطور)همزمان،
عوامل و عناصر متعدّد، اعمّ از
آناتومیکی/بیولوژیکی/فیزیولوژیکی/نورولوژیکی/ایمونولوژیکیِ/... مؤثّر و دخیل در
"فرآیند تغذیه" شامل مراحلِ؛
1- دریافت غذا (انتخاب، تهیّه و تدارک اقلام غذایی + آماده سازی، طبخ و سرو)
2- متابولیسم/سوخت و ساز
(هضم و جذب)
3- دفع
مورد مطالعه/ بررسی و مداقّه قرارگیرند.
*
تأکیدِ مطالعه ی مزبور،
(عمدتاً)
روی نقاط کنترلیِ مربوط به مرحله ی اوّلِ فرایند تغذیه؛ دریافت غذا/خوردن بوده است.
*
فارغ از اینکه،
هرگونه اظهار نظر و نتیجه-گیریِ "قطعی"
در خصوص نتایج و یافته های هر مطالعه ای،
نیازمند مطالعات/تحقیقاتِ تأییدی-تکمیلیِ بیشتر می باشد،
بنظر میرسد که
مرحله ی دوّمِ فرایند تغذیه؛ متابولیسم
حائزِ
اهمیّت بیشتر
و اولویّت اوّلِ تأثیرگذاری
در مقوله ی کنترل وزن باشد.
// واللهُ اعلم بالصّواب //