|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
کد خبر: ۶۷۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
لاریجانی با بیان اینکه با برداشتن تحریم‌ها گشایشی در اقتصاد کشور به وجود می‌آید، گفت: هدف این بود که با لغو تحریم‌ها شرایط اقتصادی کشور تغییر کند البته همه مسأله این مورد نبود.
برخی از خوشحالی مردم ناراحت هستند؛برخی‌ها می‌گویند غرب تحریم‌ها را از روی کاغذ برداشت و ما از روی زمین برمی‌داریم گام اول را از نظر لغو تحریم‌ها، غرب برداشته و بعد ما اقدام‌های خود را انجام خواهیم داد حل و فصل مذاکرات یک کار عقلانی و درست و در راستای منافع ملی بود اگر غرب به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها اقدام نکند ما براساس قانونی که درمجلس تصویب کردیم اقدام خواهیم کرد

گروه اقتصادی رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کشور با چشم باز مسیر مذاکرات هسته‌ای را انتخاب کرد و تصمیم‌گیری در مورد آن اصلاً لحظه‌ای نبود پس نباید به‌خاطر مخالفت با توافق تلقی غلطی از موضوع به جامعه ارائه کنیم گفت: متأسفم برخی از خوشحالی مردم ناراحتند.  علی لاریجانی که روز گذشته برای شرکت در همایش اقتصاد مقاومتی به اتاق بازرگانی رفته بود از توافق هسته‌ای حمایت کرد و با انتقاد از سخنان برخی مخالفان توافق اظهار کرد که برخی از خوشحالی مردم ناراحت هستند و در حالی که اتحادیه اروپا و امریکا لغو و تعلیق تحریم‌ها را اعلام کرده‌اند آنها طور دیگری به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند و می‌گویند که آنها روی کاغذ قدم برداشته و ما روی زمین کار می‌کنیم. چرا موضوع را طور دیگر جلوه می‌دهیم؟ لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی، بسته بودن دروازه‌های کشور را به معنای اقتصاد سالم ندانست و تأکید کرد: باید کشور بنیه‌ای داشته باشد تا بتواند روی پای خودش بایستد و این بدان معناست که مولد و ثروت‌زا بوده تا بتوان زندگی سعادتمند را برای مردم تدارک دید. وی تحریم‌ها را تنها عامل مشکلات اقتصادی ندانست اما تأکید کرد تحریم‌ها مشکلات اقتصادی را تشدید کرده است.

اداره کشور بر پایه عقلانیت

وی در این نشست افزود: درحوزه اقتصاد باید رویکرد دیگری ایجاد کنیم و دلیل این تغییر رویکرد را حکمرانان و سیاستگذاران مطرح می‌کنند. رئیس قوه مقننه افزود: تغییر رویکرد روشی است که پایه آن بر اراده کشور و عقلانیت باشد و باید این موضوع را اصل بگیریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوزه‌های سیاست، اقتصاد و بخش‌های دیگر اظهار داشت: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کنیم در شرایط فعلی این است که ما یک مصاف 12 ساله را در حوزه هسته‌ای طی کرده‌ایم که البته نفسگیر و با مشکلات فراوانی روبه‌رو بود. لاریجانی با اشاره به مذاکرات 3 سال اخیر که به صورت فشرده انجام شد، بیان کرد: امروز سؤال این است که حل و فصل مذاکرات یک کار عقلانی و درست و در راستای منافع ملی بود یا نه. وی افزود: برخی می‌گویند تصمیم برای مذاکرات هسته‌ای در این 3 سال اخیر لحظه‌ای بوده و این درحالی است که بیشترین وقت مسئولان کشور صرف همین موضوعات شد به طوری که شورای هسته‌ای که تصمیم گیرنده در این مسائل بود بیش از 20جلسه در این خصوص برگزار کرد. رئیس قوه مقننه با بیان اینکه همه ابعاد فنی و هدایت مذاکرات در شورای هسته‌ای پیگیری می‌شد، گفت: برخی‌ها می‌گویند این جلسات غیر راهبردی بوده و این افراد که اطلاعی ندارند چرا اظهارنظر می‌کنند و حتی در همین جلسات یک مسیری طی می‌شد اما با بررسی دوباره آن مسیر را تغییر می‌دادیم. رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه برخی‌ها عنوان می‌کردند منافع کشور با توافق هسته‌ای حفظ نمی‌شود و این مذاکرات راهبردی نیست، بیان داشت: این افراد تعریف راهبردی خود را ارائه دهند. وی ادامه داد: البته می‌شد این مسیر را کم هزینه طی کرد ولی همه اینها جزئی از واقعیت‌های کشور است و هدفی داشتیم و آن این بود که تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای را حفظ کنیم و تحریم‌ها را برداریم.

جرقه اولیه برای لغو تحریم‌ها زده شده است

لاریجانی با بیان اینکه تحریم‌ها مشکلاتی برای کشور ایجاد کرد، گفت: این درست است که مشکلات اقتصادی کشور مربوط به تحریم‌ها نیست، اما تحریم‌ها مشکلات اقتصادی کشور را تشدید کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید تحریم‌ها برداشته می‌شد، ادامه داد: در مجموع این سند برداشت ما این است که دانش هسته‌ای داریم حتی با یک محدودیت و از نظر تحقیق و توسعه هم می‌توانیم ادامه دهیم و ثانیاً قسمت قابل قبولی از تحریم‌ها لغو و بخشی هم تعلیق می‌شود. وی با اشاره به اظهارات برخی که می‌گویند برداشت تحریم‌ها صوری است، بیان کرد: اگر غرب به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها اقدام نکند ما براساس قانونی که درمجلس تصویب کردیم اقدام خواهیم کرد، هرچند جرقه اولیه برای لغو تحریم‌ها زده شده است. لاریجانی با بیان اینکه چند نظر در این خصوص وجود داشت، گفت: نباید وارد این بحث‌ها شویم و اگر برجام را رد می‌کردیم طرف مقابل تحریم‌ها را تشدید می‌کرد و ما مقصر شناخته می‌شدیم. رئیس قوه مقننه اضافه کرد: اگرغرب به تعهدات خود در برجام عمل نکند ما مدعی می‌شویم و این اختلاف بینش‌ها در موضوع هسته‌ای بود و حتی برخی‌ها می‌گفتند صنایع هسته‌ای کشور تعطیل شد. ما باید جواب این سؤال را از مسئول آن که رئیس سازمان انرژی اتمی است، بشنویم.

برداشتن تحریم‌ها گشایشی در اقتصاد کشور به وجود می‌آورد

لاریجانی با بیان اینکه با برداشتن تحریم‌ها گشایشی در اقتصاد کشور به وجود می‌آید، گفت: هدف این بود که با لغو تحریم‌ها شرایط اقتصادی کشور تغییر کند البته همه مسأله این مورد نبود. رئیس قوه مقننه با بیان اینکه نباید با خوش خیالی در این مسیر قدم برداریم، افزود: برخی از خوشحالی مردم ناراحت هستند؛برخی‌ها می‌گویند غرب تحریم‌ها را از روی کاغذ برداشت و ما از روی زمین برمی‌داریم.
وی افزود: از ابتدا بحث‌هایی مطرح بود مانند اینکه آنها یک گام بردارند و ایران هم یک گام. اما این زمانبر بود؛ولی به این نتیجه رسیدیم که غرب باید به صورت یکجا تحریم‌ها را بردارد تا ایران اقدام‌های خود را انجام دهد. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تحریم‌ها به صورت یکباره لغو شود، تصریح کرد: در آن صورت ما قدم‌هایی برخواهیم داشت، اما قرار شد آنها تصمیم بگیرند که می‌خواهند تحریم‌ها را بردارند تا ایران اقدام‌های خود را انجام دهد.
مسأله هسته‌ای یک مسأله ملی است
لاریجانی با بیان اینکه اقدام‌های ایران زمانبر است، گفت: گام اول را از نظر لغو تحریم‌ها، غرب برداشته و بعد ما اقدام‌های خود را انجام خواهیم داد و اگر کار درستی در بحث مذاکرات هسته‌ای انجام شد، نباید آن را وارونه جلوه داد. وی با بیان اینکه مسأله هسته‌ای یک مسأله ملی است و باید به آن به صورت ملی توجه کرد، اظهار داشت: منافع کشور در مذاکرات هسته‌ای است و اگر این‌گونه به موضوع نگاه کنیم اکثر دغدغه‌ها برطرف خواهد شد.  رئیس قوه مقننه با توجه به مشکلات موجود گفت: اجرای برجام باعث ایجاد یک فضای جدیدی در کشور خواهد شد به شرطی که ما روش‌های غرب را دنبال نکنیم؛ زیرا اگر به دنبال آن برویم ممکن است رشد اقتصادی 5 درصد هم رخ دهد و یک اشتغالزایی غیرمولد شکل خواهد گرفت.

اقتصاد باید بتواند روی پای خود بایستد

وی با بیان اینکه آرمان‌های کشور می‌توانند متعالی باشند، اظهارکرد: موتورتحقق آرمان‌ها، اقتصاد سالم است و این نیست که دروازه‌های کشور را ببندیم؛ اما باید اقتصاد بتواند روی پای خود بایستد. رئیس قوه مقننه با اشاره به استقبال مجلس از نظرات بخش خصوصی در راستای تصویب قانون برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: ما درکشور افرادی داریم که فقط فریاد می‌زنند، در حالی که باید پس از شناسایی مشکل، راه‌حلی برای آن ارائه شود. رئیس مجلس با بیان اینکه از ظرفیت بخش خصوصی و اتاق بازرگانی استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: در مورد بودجه نیز تأکید می‌کنیم که ساز و کاری برای تولید مولد ایجاد شود که دولت نیز پذیرای نظرات اتاق بازرگانی خواهد بود. لاریجانی با اشاره به اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: قانونی دراین بخش به تصویب رساندیم تا ستاد مشترک قوا زیرنظر معاون اول رئیس جمهوری، نایب رئیس مجلس، معاون اول قوه قضائیه و کمیته‌های تخصصی ایجاد شود و آنجا محملی باشد برای آنکه اگر جایی به فشار سه قوه احتیاج داشت از ظرفیت آن استفاده کنیم.

حال امروز اقتصاد ایران خوب نیست

محسن جلال‌پور رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز پیش از سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات موجود در اقتصاد کشور گفت: حال امروز اقتصاد ایران خوب نیست و بیکاری در حال افزایش است. وی افزود: بیکاری، اقتصاد متکی به درآمدهای نفتی، رکود تورمی، طرح‌های نیمه تمام، مشکلات امروز اقتصاد ایران هستند به طوری که اقتصاد نفتی و اقتصاد دولت محور ما را به اینجا رسانده است. جلال‌پور با اشاره به سرمایه اجتماعی کشور گفت: نیروی انسانی درهمه دنیا سرمایه است در حالی که می‌بینیم در ایران از این نیرو استفاده نمی‌شود و نیاز به اصلاح ساختار داریم.

منبع: ایران

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین