|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۷
کد خبر: ۶۷۶۸۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۴
معاون صنایع‌دستی سازمان ميراث فرهنگd و گردشگرd کشور گفت: در تلاش هستیم تا مشهد مقدس را به‌عنوان شهر سنگ‌های قيمتی و نيمه قيمتی در جهان به ثبت برسانیم.
 بهمن نامور مطلق شامگاه شنبه در نخستین جلسه دبیرخانه دائمی سوغات زیارتی که با حضور مدیران بخش دولتی و خصوصی صنایع‌دستی در مشهد برگزار شد بیان کرد: مشهد مقدس در حوزه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی خصوصاً صنایع‌دستی مرتبط با سوغات زیارتی دارای اهمیت بسیار بالایی است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر اصفهان به‌عنوان شهر صنایع‌دستی و تبریز به‌عنوان شهر فرش در دنیا به ثبت رسیده است و لذا درصدد هستیم تا مشهد را نیز به‌عنوان شهر سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان به ثبت برسانیم.

وی بیان کرد: در صورت تحقق این تلاش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی مشهد در دنیا به یک برند جهانی تبدیل خواهد شد.

معاون صنایع‌دستی کشور در این نشست بیان کرد: تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی یكی از مهم‌ترین پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مشهد مقدس است و از این قابلیت می‌توان برای حضور در بازارهای جهانی سهم برد.

بیکاری هنرمندان در پایتخت معنوی ایران شایسته نیست

وی بابیان اینكه مشهد می‌تواند و باید به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار زیارتی شیعی در دنیا فعالیت كند گفت: این موضوع به‌هیچ‌وجه زیبنده و شایسته نیست كه هنرمند شیعه و مسلمان ما در پایتخت معنوی ایران بیكار باشد آن‌وقت صنایع‌دستی دیگر كشورها كه توسط هنرمندان غیرمسلمان تولید می‌شود در ایران عرضه و به فروش برسد.

وی بزرگ‌ترین مشكل در صنایع‌دستی را فقدان واحدهای واسطه‌ای اقتصادی  عنوان کرد و افزود: مشهد ظرفیت‌های بالایی در عرضه سوغات زیارتی دارد كه در این میان توسعه خوشه‌ای و تولید خوشه‌ای و برند سازی نقش مهمی دارند.

دبیرخانه سوغات سیاست‌گذاری می‌کند

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری كشور همچنین با اشاره به تشكیل دبیرخانه دائمی سوغات زیارتی در مشهد ادامه داد: این دبیرخانه نقش بسیار زیادی در تسهیل كارهای مرتبط با تولید، عرضه و صادرات صنایع‌دستی دارد و البته قرار نیست كار اجرایی كند و تنها سیاست‌گذاری در این حوزه بر عهده این دبیرخانه است.

 وی ادامه داد: این دبیرخانه باید یك دبیرخانه چالاك در راستای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی عمل کرده و به تسهیل كارها كمك كند.

نامور مطلق بیان کرد: در همین ارتباط، رسمی سازی تجارت به‌منظور جلوگیری از ورود كالای قاچاق، پیگیری موضوعات حقوقی، گفتمان سازی وبرند سازی و فرهنگ‌سازی تنها بخشی از اقدامات این دبیرخانه است.

وی تأکید کرد:  اگر بتوانیم مشكلات مربوط به قاچاق كالا و غیر ایرانی را در بازارهایی مثل مشهد رفع كنیم به‌طور حتم علاوه بر استان خراسان رضوی دیگر استان‌های كشور خصوصاً استان‌های هم‌جوار نیز بسیاری از مشكلات آن‌ها رفع خواهد شد.

مشهد ۲۰۱۷ فرصتی برای حضور در بازارهای جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی و رئیس دبیرخانه دائمی سوغات زیارتی نیز در این نشست با اشاره به سال ۲۰۱۷ میلادی و انتخاب مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگ جهان اسلامی  بیان کرد: این انتخاب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و در حقیقت یك فرصتی است كه باید از این فرصت به نحو مطلوب برای حضور در بازارهای جهان استفاده كرد.

حسین زارع صفت اظهار کرد: بعد از تشكیل دبیرخانه دائمی سوغات زیارت در مشهد شورای مشورتی نیز تشكیل شد و به نتایج خوبی در این خصوص رسیدیم.

وی گفت: توجه به نقش اقتصاد مقاومتی و نیز جایگاه عرضه سوغات زیارتی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در این خصوص با توجه به ایجاد دبیرخانه دائمی سوغات زیارت گام‌های مهمی را برداشت.

وی هم‌چنین به اهمیت فعالیت‌های فرهنگی در حوزه سوغات زیارتی اشاره كرد و افزود: نیازسنجی از زائران و پرهیز از موازی كاری می‌تواند در دستیابی به اهداف مهم و تعیین‌شده كمك فراوانی بكند
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین