کد خبر: ۶۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴
رییس پلیس‌آگاهی نیروی‌انتظامی از کاهش 8 درصدی وقوع قتل و حل و فصل حدود 89 درصدی پرونده های قتل‌ نسبت به سال گذشته در کشور خبر داد.
سردار سیدحسن بتولی، پلیس در پیشگیری و کشف جرایم جنایی  توانست در سال گذشته موفقیتی کسب کند اعلام کرد : در سال گذشته حدود 1900 قتل به وقوع پیوست که این میزان قتل در سال 91 نسبت به مدت مشابه سال 90 کاهش 8/2درصدی را نشان می دهد و این در حالی است که میزان قتل نسبت به سال های گذشته نیز به کمترین مقدار رسیده است.

رییس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه 88/8درصد قتل ها در سال گذشته و اوایل سال 92 کشف شده است گفت: این میزان کشف پرونده های قتل در بالاترین حد خود بود و براساس تحقیقات نرخ وقوع قتل به سه درصد کاهش یافته است.

بتولی با بیان اینکه 37 درصد از قتل های این مدت با سلاح سرد انجام شده تصریح کرد: 28 درصد از قتل ها نیز با سلاح گرم به وقوع پیوسته است.

بتولی در مورد علل و انگیزه های قتل با بیان اینکه نزاع و اختلاف مسائل ناموسی و سرقت ها سه دلیل عمده وقوع قتل در ایران است افزود: اقدامات موثر پلیس و سایر ارگان ها و همچنین فرهنگ غنی اسلامی سبب شده که وقوع قتل در سال 91 و ابتدای سال 92 حدود 8 درصد کاهش یابد و در این حوزه پلیس می تواند به خود و سازمان های همکار ببالد که توانسته در حین افزایش کشف میزان وقوع قتل نیز در کشور کاهش یابد که البته این توانایی در کشف محدود به جرایم جنایی نیست بلکه در حوزه هایی همچون جعل و کلاهبرداری و جرایم اقتصادی نیز این موفقیت کسب شده است.

وی با اشاره به تاکیدات فرماندهی ناجا مبنی بر کشف علمی جرم توضیح داد: براساس تدابیر فرماندهی ناجا سعی شده که در طول چند سال اخیر پلیس از کشف سنتی به سمت کشف علمی مدرن و با تکیه با علوم روز پیش برود که خوشبختانه اهتمام چند ساله در این امر محقق شده و در حال شکوفایی هستیم.

بتولی با اشاره به تاکیدات اسلام، قانون و مقامات کشور مبنی بر برخورد مناسب با ارباب رجوع اعم از قربانی و مجرم گفت: پلیس با بهره گیری از علم روز و دانش توانسته شیوه برخورد با مجرم و کشف پرونده را بهبود دهد، به گونه ای که امروز شاهد آن هستیم که از ضرب و شتم و شکنجه خبری نیست و این در حالی است که آمار کشف نیز افزایش یافته است و این مهم در حالی به دست آمد که برخی فکر می کردند اگر به سبک و سیاق گذشته عمل نشود، برخورد با مجرم و میزان کشف کاهش می یابد و با مشکلاتی مواجه می شویم اما بررسی ها نشان داد که توانستیم با کشف علمی جرایم میزان کشفیات را افزایش دهیم.

وی با اشاره به توانمندی های پلیس آگاهی در کشف علمی جرایم ادامه داد: علاوه بر آزمایشگاه های متعدد سعی شده است، نسبت به بکارگیری نیروی آموزش دیده افزایش کیفیت آموزش ها و به کارگیری تجهیزات و تکیه بر دانش روز در راه کشف علمی جرایم گام برداریم. به گونه ای که علم روانشناسی در کشف جرم مغفول مانده و سعی شده در راستای کشف علمی جرایم با بهره گیری از استادان روانشناسی، شناخت مجرم و شناخت فضای جرم گام برداریم که در راستای تقویت نگاه به کشف علمی جرم بسیار موثر بود.

بتولی با بیان اینکه یکی دیگر از دستورالعمل های پلیس انجام اقدامات فرهنگی است اظهار کرد: نگهداری متهم در بازداشتگاه ها با موانع قانونی مواجه است به خصوص تعدادی از بازداشتگاه های ناجا براساس استانداردهای سازمان زندان ها به تحت نظرگاه تبدیل شده که نگهداری متهمان براساس قانون در تحت نظرگاه ها ما را با محدودیت های زمانی زیادی رو به رو می کند که موجب کندی کار می شود.

رییس پلیس آگاهی ناجا افزود: بر همین اساس با تکیه و توسعه کار اطلاعاتی سعی داریم که زمان دستگیری محول به اتمام اقدامات اطلاعاتی شود که این اقدام اطلاعاتی به عنوان یک رویکرد در دستورکار پلیس قرار می گیرد چرا که جمع آوری اطلاعات در مورد نقش متهم به قبل از بازداشت منتقل می شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین